ΑΕΚ

Αποφασίζει για Μάνταλο και Αραούχο

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δυο είναι τα διλήμματα που έχει ο Μανόλο Χιμένεθ για την ενδεκάδα του σημερινού (10/9 - 18.15) παιχνιδιού με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Στην ομιλία που είχε κάνει ο Μανόλο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στην προπόνηση της Πέμπτης (7/9) και την οποία διαβάσατε στο Sport24.gr, είχε ζητήσει νίκη στο σημερινό (10/9 - 18.15) ματς με την Λάρισα, προκειμένου να μην ξεφύγει στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός.

Τώρα πλέον, μετά το αποτέλεσμα στην Ξάνθη, αν ο Ισπανός τεχνικός μιλήσει στους "κιτρινόμαυρους" πριν την σέντρα του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ, θα ζητήσει τους τρεις βαθμούς για να πιάσει η Ένωση… κορυφή. Και ως εκ τούτου το διακύβευμα έγινε ακόμα μεγαλύτερο στο ματς με την Λάρισα.

Δεδομένα οι υποχρεωτικές απουσίες του Σιμόες και του Γαλανόπουλου που προέκυψαν σχεδόν την τελευταία στιγμή, αλλά και το γεγονός πως ακολουθεί το ματς με την Ριέκα, έβαλαν δύσκολα στον Χιμένεθ, ως προς τις επιλογές για το αγωνιστικό πλάνο.

Πάντως το μεγαλύτερο ζήτημα για τον Ισπανό τεχνικό, είναι να πάρει οριστικές αποφάσεις για δυο παίκτες κλειδί για το παιχνίδι της ΑΕΚ. Ο ένας είναι ο Πέτρος Μάνταλος και ο άλλος ο Σέρχιο Αραούχο. Ο αρχηγός της Ένωσης είναι δεδομένο πως θα βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα. Το ζήτημα είναι ο ρόλος που θα πάρει στο σχήμα. Ο Χιμένεθ έχει καταλήξει στο 4-2-3-1. Θεωρητικά σ’ αυτό το σύστημα, ο Μάνταλο θα αναλάμβανε τον ρόλο του επιτελικού μέσου.

Όμως στην μοναδική δοκιμή που έκανε στα Σπάτα ο Ισπανός τεχνικός για το σχήμα του σημερινού ματς με την Λάρισα, τον αρχηγό της ΑΕΚ τον δοκίμασε στο αριστερό άκρο, ενώ η απουσία και του Σιμόες και του Γαλανόπουλου, βάζουν τον Χιμένεθ στην σκέψη, να δώσει στον Μάνταλο έναν ρόλο δεύτερου αμυντικού μέσου, δίπλα στον Γιόχανσον. Επομένως επί της ουσίας το δίλημμα που έχει ο Ισπανός τεχνικός για τον αρχηγό, είναι ανάμεσα σε δυο θέσεις. Μια στον άξονα και μια στα άκρα.

Όσο για τον Αραούχο, ο Χιμένεθ τον συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή για το ματς με την Λάρισα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Εκείνο που παραμένει γρίφος, είναι η παρουσία ή όχι του Αργεντινού φορ στη βασική ενδεκάδα. Στην μοναδική δοκιμή που έκανε ο Χιμένεθ όλες τις προηγούμενες μέρες στα Σπάτα, ο Αραούχο δεν ήταν στις βασικές επιλογές, ενώ στη συνέντευξη του στη Nova, ο Ισπανός τεχνικός ήταν πολύ… μετρημένος, όταν αναφερόταν στην αγωνιστική κατάσταση του Αργεντινού.

Άλλωστε, υπάρχει και ο τραυματισμός που πέρασε ο Αραούχο στα μέσα Αυγούστου και στον οποίο αναφέρθηκε και ο Χιμένεθ. Από την άλλη μεριά, σ’ όλες τις προπονήσεις, ο Αργεντινός φορ δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και φυσικά θα ήθελε πολύ να μπει στην ενδεκάδα ακόμα και από το σημερινό (10/9) ματς. Ενώ είναι ένας παίκτης που προφανώς μπορεί να κάνει την διαφορά. Και είναι λογικό να έχει δίλημμα ο Χιμένεθ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ