ΑΕΚ

"Αποφάσεις στην Αθήνα"

"Αποφάσεις στην Αθήνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά το τέλος του φιλικού με την Βίγκρι, ο τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε στίγμα για την πορεία της υλοποίησης του σχεδιασμού.

Προφανώς από την εικόνα της ΑΕΚ σ’ αυτό το τρίτο φιλικό, ο Τιμούρ Κετσπάγια θα έχει και τα παράπονα του. Αλλά αφενός ήταν ένα ματς που ήθελε να κάνει πειράματα, οπότε τις περίμενε τις αρρυθμίες. Αφετέρου για τον τεχνικό της ΑΕΚ το σημαντικό είναι πως οι παίκτες του ακολούθησαν αυτό που, όπως διαβάσατε από το πρωί στο Sport24.gr, τους είχε πει στην χθεσινοβραδινή (11/7) ομιλία του πριν το δείπνο.

Να κυνηγούν τις νίκες μέχρι το τέλος. Πάντως για τον Κετσπάγια ακόμα πιο σοβαρό ζήτημα, είναι αυτός της υλοποίησης του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν, για το οποίο θα παρθούν οριστικές αποφάσεις άμα τη επιστροφή στην Αθήνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Κετσπάγια

"Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Σίγουρα σε τέτοια παιχνίδια περιμένεις το κάτι παραπάνω, αλλά με τόσο κούραση και με τόσα παιχνίδια στα πόδια δεν είναι εύκολο. Παίζαμε με μία ομάδα που ήταν αμυντικά καλά στημένη, είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά θετικό επίσης είναι ότι σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια δεν δεχτήκαμε γκολ".

Για τον χαρακτήρα που δείχνει η ομάδα και παίρνει νίκες: "Αυτό πράγματι είναι πάρα πολύ θετικό, δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, όλοι δουλεύουν πολύ καλά και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Το βλέπετε και εσείς που είστε εδώ, ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα, όλοι προσπαθούν να δείξουν ότι αξίζουν την ευκαιρία. Και η δουλειά μας είναι, αυτοί που αξίζουν την ευκαιρία να τους τη δώσουμε. Καλό είναι ότι είδαμε όλους τους ποδοσφαιριστές και όταν θα γυρίσουμε στην Αθήνα θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Κάποιοι θα μείνουν, κάποιοι θα φύγουν και κάποιοι πρέπει να έρθουν".

Για το γεγονός ότι πολλές ομάδες θα αγωνίζονται με αμυντικούς προσανατολισμούς απέναντι στην ΑΕΚ και αν υποχρεώνεται να βρει περισσότερες επιθετικές λύσεις: "Για να είμαι ειλικρινής, έχουμε τέτοιους παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό, δεν είναι εύκολο τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα. Σίγουρα, όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν θα παίζουμε κάθε δυο μέρες. Ελπίζουμε ότι θα παίξουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια, τουλάχιστον θα έχουμε τέσσερις μέρες κενό. Όταν τελειώσει η προετοιμασία και ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όσο πιο πολλά παιχνίδια παίζουμε μέσα στην εβδομάδα, τόσο καλύτερο θα είναι για τους ποδοσφαιριστές, διότι φορμαρίζεσαι σε τέτοιες καταστάσεις, όπως συμβαίνει και στις ξένες ομάδες. Αυτό θέλουμε και εμείς, να έχουμε πάντα όρεξη. Σίγουρα αυτή τη στιγμή κάποιοι έχουν κουραστεί περισσότερο, κάποιοι λιγότερο, ωστόσο αυτό θέλουμε, να δουλέψουμε πολύ, έτσι ώστε, όταν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια να είμαστε έτοιμοι".

Για το αν έχει επιλεγεί το 4-2-3-1: "Θα προσπαθήσουμε να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο. Σίγουρα αυτό είναι που θέλω. Βλέποντας και την ομάδα, δεν έχει και πολλές επιλογές για να παίξουμε 4-4-2, ή με κάποιο άλλο στιλ. Κάποια στιγμή κάποια πράγματα θα αλλάξουν. Αλλά 4-4-2, δεν θα παίξουμε, καθώς έχουμε και πολλούς παίκτες που παίζουν σαν δεκάρι".

Για τις στημένες φάσεις: "Και αυτό είναι θετικό. Δουλεύουμε σ’ αυτό. Τώρα έχουμε και το τέταρτο ματς, θα παίξουν πάλι όλοι οι ποδοσφαιριστές και μετά επιστρέφουμε Αθήνα για να προετοιμαστούμε για το ευρωπαϊκό ματς".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ