ΑΕΚ

Απαιτούνται χρόνος και χρήματα για Σκόκο

Απαιτούνται χρόνος και χρήματα για Σκόκο
Σκόκο

Ομολογημένος είναι ο πόθος της ΑΕΚ για την επιστροφή του Σκόκο ο οποίος όμως το σκέφτεται, αξιολογεί τις επιλογές του και δίνει προτεραιότητα στην παραμονή του στη Νιούελς. Ο οικονομικός παράγοντας θα παίξει βασικό ρόλο στην υπόθεση. Το Sport24.gr καταγράφει.

Το σίριαλ Σκόκο ξεκίνησε επί της ουσίας το καλοκαίρι του 2013, όταν η ΑΕΚ εισερχόταν σε φάση επανεκκίνησης. Από τότε λοιπόν άπαντες (εντός και εκτός της ομάδας) μιλούσαν για την πιθανότητα επιστροφής του Αργεντινού όταν η Ένωση θα εξασφάλισε την επανένταξή της στη μεγάλη κατηγορία.

Άλλωστε ο «υδραυλικός» ήταν ανέκαθεν ομολογημένος πόθος του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τα επεισόδια και η αλήθεια του Τίγρη

Έκτοτε πέρασαν κάμποσοι μήνες μέχρι να φτάσουμε στον Δεκέμβριο του 2014, όταν το πλέον η υπόθεση άρχισε να εξελίσσεται σε... σαπουνόπερα! Από τον μήνα εκείνο ως σήμερα έχουν γραφτεί τόσα και τόσα γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση, πράγματα που λίγη σχέση είχαν με την πραγματικότητα διότι αν τα είχαν αποδειχθεί, σήμερα ο Σκόκο θα είχε υπογράψει όχι μία αλλά 5-6 διαφορετικές φορές με την ΑΕΚ.

Αυτή που έμεινε απαράλλαχτη (και εδώ εντοπίζεται η σημαντική αλήθεια του θέματος) είναι η επιθυμία του Μελισσανίδη να επιτύχει την επιστροφή του, αρκεί να έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας. Κάτι που ως σήμερα δεν έχει συμβεί και περίπτωση από την οποία η ΑΕΚ απέχει ακόμα αρκετά. Και εξηγούμαι το γιατί:

Δεν βιάζεται, η Νιούελς τον θέλει, το χρήμα απαιτείται...

Ο ίδιος ο Σκόκο είναι τέτοιος χαρακτήρας που δεν κλείνει ποτέ πόρτες. Και ασφαλώς δεν είναι κουτός να μην αφήσει ανοιχτή αυτή της ΑΕΚ καθώς γνωρίζει ότι εδώ λατρεύεται, ότι θα του εξασφαλιστεί τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και ότι γενικότερα θα βρει το περιβάλλον που θα τον βοηθήσει να ανελκύσει την καριέρα του η οποία τις τελευταίες δύο σεζόν, για πολλούς και διάφορους λόγους, έχει πάρει την κατιούσα.

Δεν έχει ωστόσο να πάρει κάποια απόφαση άμεσα, δεν πιέζεται από τον χρόνο, τουναντίον προσπαθεί να παίξει μαζί του, να τον έχει σύμμαχό του. Η προτεραιότητά του παραμένει το να συνεχίσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Νιούελς, με την οποία άλλωστε δεσμεύεται ως το καλοκαίρι του 2019. Και εκεί όμως θα πρέπει να συμβούν πράγματα που θα τον ικανοποιήσουν, όπως η προσθήκη προπονητή που ο ίδιος έχει υποδείξει αλλά και η θέσπιση ενός αγωνιστικού πλάνου που θα τον ικανοποιεί.

Η διαφορετική οπτική του

Αν στη Νιούελς παγιωθούν καταστάσεις που δεν τον ικανοποιούν, τότε ο Σκόκο θα κοιτάξει και τα περιθώρια που υπάρχουν για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ θα είναι μία από τις ομάδες που θα τον απασχολήσουν, όχι όμως η μοναδική. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα στην οποία ανήκει, πλήρωσε 3,5 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι για να τον αποκτήσει από την αγγλική Σάντερλαντ.

Εν κατακλείδι, ο Σκόκο θα περιμένει. Αν δεν του αρέσει η νέα κατάσταση στην νυν ομάδα του, θα την ψάξει να φύγει. Όταν θα συμβεί αυτό, θα πρέπει να του προσφερθεί συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες του 1 εκατ. ευρώ αλλά και να ικανοποιηθεί η Νιούελς που στην παρούσα φάση δεν δείχνει διάθεση να τον παραχωρήσει ως δανεικό δωρεάν. Άλλωστε γνωρίζει ότι για τον Σκόκο θα σπεύσουν και άλλοι μνηστήρες και εκείνη θα κοιτάξει ποιος θα της δώσει τα περισσότερα.

Απλά είναι τα πράγματα λοιπόν... Η ΑΕΚ πρέπει να περιμένει και αν οι συνθήκες ωριμάσουν, να κινηθεί άμεσα και κάνοντας μία γερή οικονομική προσφορά και στους δύο. Τότε ναι, θα έχει αρκετές πιθανότητες να κερδίσει..

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ