ΑΕΚ

Απ' την ευκαιρία του Νικολαΐδη με Λοκομοτίβ στην ευκαιρία του Μασούντ 20 χρόνια μετά

Απ' την ευκαιρία του Νικολαΐδη με Λοκομοτίβ στην ευκαιρία του Μασούντ 20 χρόνια μετά
EUROKINISSI

Είκοσι χρόνια μετά από τη χαμένη ευκαιρία του Ντέμη Νικολαΐδη στη Μόσχα με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ, ο Σοτζέι Μασούντ έχασε κι αυτός το άχαστο κόντρα στην Ντινάμο στο Κίεβο, με την ΑΕΚ να αποκλείεται ξανά.

Ένας από τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς που έχει πληγώσει την ΑΕΚ ιστορικά είναι εκείνος από τη Λοκομοτίβ Μόσχας στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1997-1998, αφού η Ένωση είχε την πρόκριση στο "τσεπάκι" της. Μετά από το 0-0 του "Νίκος Γκούμας", στις 19 Μαρτίου 1998, η ομάδα του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου ταξίδεψε στη ρωσική πρωτεύουσα, για τη ρεβάνς, διεκδικώντας με αξιώσεις την πρόκριση.

Στο 53ο λεπτό ο Γεβγκέν Χαρλατσιόβ άνοιξε το σκορ στο... χωράφι της Λοκομοτίβ, ωστόσο στο 67' ο Χάρης Κοπιτσής ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι.

Το 1-1 ήταν σκορ πρόκρισης για την ελληνική ομάδα, η οποία είχε κάποιες καλές στιγμές για να κάνει την ανατροπή. Στο 90ό λεπτό, ο Κέλβιν Σέμπουε έφυγε στην αντεπίθεση με την άμυνα των Ρώσων να έχει ανέβει ψηλά, στην αναζήτηση της νίκης.

Ο Λιβεριανός επιθετικός απέφυγε έναν αντίπαλο μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή από αριστερά, έβγαλε πάσα στον Ντέμη Νικολαίδη, ο οποίος βρισκόταν μόνος του στη μικρή περιοχή και με τον Ρουσλάν Νιγκματούλιν εξουδετερωμένο.

Ο φορ της ΑΕΚ, όμως, έκανε ένα πολύ αδύναμο πλασέ, επηρεασμένος ίσως και από την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, με συνέπεια ο Σεργκέι Γκουρένκο που είχε κυνηγήσει τη φάση, να καταφέρει να διώξει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ήρθε η τιμωρία, όταν σε φάση διαρκείας, ο Ίγκορ Τσουγκάινοβ βρέθηκε στη μικρή περιοχή σε μία αναμπουμπούλα και από κοντά έκανε το 2-1 κι έδωσε το "εισιτήριο" των ημιτελικών στην ομάδα του.

Η ευκαιρία στο 7:32

Είκοσι χρόνια αργότερα, η ΑΕΚ ταξίδεψε στο βορρά ξανά με ισοπαλία στο εντός έδρας παιχνίδι και έχασε ξανά ευκαιρίες. Στο 50ό λεπτό ο Μιχάλης Μπακάκης επιχείρησε το σουτ έξω απ' την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπόικο με εξαιρετική επέμβαση παραχώρησε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σοτζέι Μασούντ έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά αστόχησε προ κενής εστίας.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Ένωση γνώρισε ξανά την πρόκριση, με μια πικρή ανάμνηση να επιστρέφει από το πίσω μέρος του μυαλού των φίλων της ομάδας...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ