ΑΕΚ

Άνθρακες ο θησαυρός

Άνθρακες ο θησαυρός

Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο των δύο εκ των τριών χειμερινών αποκτημάτων, Σοτζέι Μασούντ και Ερίκ Μοράν καταγράφοντας τη μηδαμινή προσφορά τους στην ομάδα και τις σκέψεις που δημιούργησαν γύρω από το μέλλον τους στην ΑΕΚ.

Αν βάλει κάποιος κάτω τα πεπραγμένα των τριών χειμερινών προσθηκών στο ρόστερ της ΑΕΚ, θα διαπιστώσει ότι μόνον ο Νίκλας Χουλτ μπήκε γρήγορα στο νόημα και στο πετσί των απαιτήσεων, ανταποκρινόμενος εξαιρετικά σε όσα ο Χιμένεθ περίμενε από εκείνον να προσφέρει στην ομάδα.

Παρόλο που δεν δηλώθηκε στη λίστα για τα ευρωπαϊκά ματς και προστέθηκε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου, στα οκτώ παιχνίδια που έως σήμερα έχει αγωνιστεί, έκανε τη δουλειά που έπρεπε. Μάλιστα ο Ισπανός προπονητής, χάρη στον Χουλτ, άφησε οριστικά στην άκρη τη σκέψη να ξαναπαίξει ο Μπακάκης ως αριστερός μπακ, κάτι που δεν ίσχυε στο διάστημα που υπήρχε ως λύση για τη συγκεκριμένη θέση, μόνον ο Λόπες.

Εκ του αντιθέτου, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι οι δύο άλλοι ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν στο ρόστερ τον περασμένο Ιανουάριο, με σκοπό να κάνουν τη διαφορά σε καίριες θέσεις που υπήρχαν ξεκάθαρα αγωνιστικά ζητήματα, έχουν βοηθήσει την Ένωση στον απαιτητό βαθμό. Ούτε καν στο ελάχιστο...

Ο Ισπανός Ερικ Μοράν και ο Ιρανός Σοτζέι Μασούντ αποκτήθηκαν με καλύτερες περγαμηνές και περισσότερο θόρυβο από τον Χουλτ, γύρω από τις υποθέσεις τους δημιουργήθηκαν υψηλές απαιτήσεις, όμως πλέον ξεκίνησε η κουβέντα για το κατά πόσο θα είναι απαραίτητοι στο μέλλον, καθώς αμφότεροι περιορίστηκαν σε πολύ χαμηλές πτήσεις.

ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΜΟΡΑΝ

Από την 1η Μαρτίου και τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην ΑΕΛ, όταν είχε πραγματοποιήσει κακή εμφάνιση, έχει να αγωνιστεί ο πρώην μέσος της Λεγκανές. Σίγουρα το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Τουναντίον καταδεικνύει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα αν συνυπολογίσει κάποιος ότι αφίχθη σε ομάδα με συμπατριώτη του προπονητή, ο οποίος σταμάτησε να του δίνει ευκαιρίες.

Αν και αποκτήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Χιμένεθ και ύστερα από εισήγηση του διευθυντή τμήματος σκάουτινγκ Δημήτρη Μπαρμπαλιά (και λόγω αδυναμίας εύρεσης ικανότερης λύσης από τον τεχνικό διευθυντή), ο προπονητής δεν έχει δει τίποτα στον Μοράν που να τον πείθει ώστε να του δώσει φανέλα βασικού, ακόμα και όταν προκύπτουν σημαντικά προβλήματα στη ραχοκοκαλιά της κιτρινόμαυρης μεσαίας γραμμής.

Έως σήμερα, ο Μοράν έχει παρουσιάσει σημαντικές αδυναμίες στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ωστόσο δεν προκύπτει ακόμα ξεκάθαρη διάθεση της ΑΕΚ να λύσει τη συνεργασία μαζί του, όπως γράφτηκε σε αθλητική εφημερίδα. Η λογική λέει ότι θα μείνει για να κριθεί πολύ πιο καλά την επόμενη σεζόν, έχοντας ακολουθήσει καλοκαιρινή προετοιμασία.

ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΜΑΣΟΥΝΤ

Επέμενε αρκετά για εκείνον ο Μανόλο Χιμένεθ, μάλιστα για το χατίρι του προπονητή κάμφθηκαν οι ξεκάθαρες αντιρρήσεις του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, ο οποίος είχε άλλες λύσεις κατά νου. Έως σήμερα, ο Μασούντ δεν έχει δικαιώσει τον Ισπανό τεχνικό, μετρώντας 1 γκολ και 2 ασίστ σε 17 παιχνίδια, με πολλές είναι η αλήθεια προβληματικές εμφανίσεις.

Ως πιο σημαντική στιγμή μπορεί να καταγραφεί το γκολ που σημείωσε στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΛ, το οποίο έδωσε στην ΑΕΚ βάσιμες ελπίδες να εξασφαλίσει στο ΟΑΚΑ με το τρομερό τέρμα του Λάζαρου, την πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

Ο Μασούντ επέλεξε το Γενάρη το νούμερο 24, όσα τα χρόνια που η "Ενωση" απέχει από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έχει ακουστεί ότι αν επιτευχθεί ο στόχος, θα έχει κερδίσει νέο μονοετές συμβόλαιο, βάσει ειδικού όρου. Η πληροφορία ωστόσο ελέγχεται για το κατά πόσο αυτή η "δέσμευση" είναι γραπτή ή προφορική.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

To Top-10 του πάρτι της ΑΕΚ
Κονέ: "Αγαπάω την ΑΕΚ, θέλω να παραμείνω στην ομάδα"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ