ΑΕΚ

Ανταπόκριση και βελτίωση

Ανταπόκριση και βελτίωση
Πογέτ INTIME SPORTS

Το σημαντικό για τον Πογέτ δεν είναι να μάθουν οι παίκτες του τις θέσεις στο νέο σύστημα αλλά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του καινούργιου μοντέλου παιχνιδιού.

Μπορεί ο Γκας Πογέτ να έχει φτάσει μέχρι και την σημερινή (28/11) τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τον Παναιτωλικό, χωρίς να έχει κάνει ούτε ένα δίτερμα. Μπορεί να μην υπήρχε καν αυτή την εβδομάδα το φιλικό με την Κ20, ώστε να φανερωθούν οι σκέψεις του Ουρουγουανού τεχνικού για το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα.

Όμως η αίσθηση που υπάρχει στα Σπάτα, είναι πως ο Πογέτ είναι αποφασισμένος να διατηρήσει το 4-3-3 το οποίο επέλεξε και στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Άλλωστε ο ίδιος ο Ουρουγουανός τεχνικός δήλωσε πως για 20 λεπτά (δηλαδή τα 20 πρώτα στο ματς που έπαιξε με το συγκεκριμένο σχήμα) είδε στην Κομοτηνή περίπου την εικόνα της ΑΕΚ που θέλει. Ο Πογέτ θεωρεί πως είναι ένα σύστημα που μπορεί να ταιριάξει και θέλει να το διατηρήσει και να το (υπό)στηρίξει.

Το ζητούμενο όμως για τον Πογέτ είναι να ανταποκριθούν οι παίκτες στις απαιτήσεις που έχει η λειτουργία αυτού του σχήματος και να βελτιώσουν συγκεκριμένους τομείς στο παιχνίδι τους μέσα από την εφαρμογή του συστήματος. Αυτό ο Ουρουγουανός το θεωρεί πολύ πιο σημαντικό και κομβικό από το να μάθουν απλώς τις θέσεις που πρέπει να κινούνται μέσα στο γήπεδο. Γι αυτό και μέσα στην εβδομάδα δούλεψε περισσότερο με συγκεκριμένες ασκήσεις και παιχνίδια, παρά μ’ ένα δίτερμα.

Ζητούμενο για τον Πογέτ, είναι να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να κρατούν και να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα και όχι να την χάνουν τόσο εύκολα, όσο στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Για να συμβεί αυτό, ο Ουρουγουανός έχει επισημάνει πολλές φορές, ότι χρειάζεται συνεχή κίνηση χωρίς την μπάλα. Έτσι ώστε να προκύπτουν και στηρίγματα, αλλά και ανοικτοί χώροι. Σ’ αυτό το κομμάτι ο Πογέτ επιμένει πολύ και δουλεύει ακόμα περισσότερο. Ακόμα και με ασκήσεις που δεν φαίνεται καν σε μια πρώτη… ανάγνωση, πως έχουν αυτό το σκοπό. Όμως για τον Ουρουγουανό τεχνικό είναι πολύ σημαντικότερο να κατανοήσουν οι παίκτες τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργούν μέσα στο γήπεδο, παρά απλώς να δουλέψουν μηχανικά πάνω σε κινήσεις ανάλογα με την θέση που θα τοποθετηθούν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ