ΑΕΚ

Ανόρθωση - ΑΕΚ 3-0

Ανόρθωση - ΑΕΚ 3-0
INTIME SPORTS

Στο πρώτο της φιλικό στο τουρνουά της Ανόρθωσης, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από την διοργανώτρια ομάδα με 3-0. Χειρότερη εμφάνιση της Ένωσης σε φιλικό. Τι έκανε ο Γκουλόν.

Την χειρότερη της εμφάνιση πραγματοποίησε η Ένωση στον αγώνα με την Ανόρθωση, γνωρίζοντας εύκολα την ήττα. Δεν έδειξαν τίποτα αρκετές από τις ρεζέρβες στον Μανόλο Χιμένεθ.

Ένα ημίχρονο αγωνίστηκε ο Γκουλόν, που έδειξε καλά στοιχεία και εάν δείξει παρόμοιο πρόσωπο στο αυριανό φιλικό, μπορεί να πείσει τον Μανόλο ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του, όχι σαν βασική λύση ίσως, αλλά σε μια αξιόπιστη επιλογή για τον χώρο του κέντρου. Η συνέχεια θα δείξει.

Γήπεδο: "Αντ. Παπαδόπουλος"

Καιρός: Καύσωνας

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ανόρθωση (Στανιμίρ Στόιλοφ): Κόζατσικ (Κωνσταντίνου 71'), Άντιτς (Ανγκέλοφ 73'), Τόμασιτς, Βουτσίτσεβιτς (Χατζηγεωργίου 80'), Ρονγάτο (Μιχαήλ 54'), Λεϊβακαμπέσι, Λαμπάν, Λαμπόρδε, Κόλιν, Αγκέλοφ, Σπρόνγκερ (Ευθυμίου 86').

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Δέλλας (Κατσέτης 79'), Κάλα, Καράμπελας (Εγγλέζου 46') (Γεωργέας 77'), Αγκιρίμπα (Γκουλόν 46'), Κλωναρίδης (Γκερέιρο 40'), Κάρλος (Φέτσης 70'), Σιαλμάς (Μπέλεκ 46'), Λεονάρντο (Λαγός 70'), Τσίτας (Μπερνς 46').

Σκόρερ: Ανγκέλοφ 8', 20', Μιχαήλ 80'

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα με το ίδιο σύστημα που έχει ακολουθήσει και στα προηγούμενα ματς, 4-2-3-1, αλλά αυτή τη φορά με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Μόλις στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό σουτ με τον Βουτσίτσεβιτς, αλλά ο Κωνσταντόπουλος με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε. Η παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν αρκετά επηρεασμένοι από τον καύσωνα που επικρατούσε στο γήπεδο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ με τον Ανγκέλοφ, όταν οι παίκτες της Κυρίας βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Λαμπόρδε έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των κιτρινόμαυρων, ο οποίος είδε μπροστά του τον Κωνσταντόπουλο να βγαίνει και τον "κρέμασε" γράφοντας το 1-0. Κακή εκτίμηση στην συγκεκριμένη φάση για τον Έλληνα γκολκίπερ.

To 1-0 από τον Ανγκέλοφ:

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε με δύο συνεχόμενες φάσεις στο 13' και το 17ο λεπτό. Αρχικά ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χοσέ Κάρλος, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Ανόρθωσης και στην αμέσως καλή φάση, ο Λεονάρντο έχασε ευκαιρία μετά από μπαλιά του Αγκιρίμπα, βγήκε τετ α τετ αλλά άργησε με την άμυνα της Ανόρθωσης να τον κόβει και ο Κόζατσικ να μπλοκάρει.

Ο Ανγκέλοφ είχε και πάλι απάντηση για την Ένωση, όταν σε παρόμοια φάση με το πρώτο γκολ, βγήκε και πάλι στην πλάτη από πάσα του Ρικάρντο Λαμπόρδε και πλασάροντας πάνω από τον Ντίμι, έγραψε το 2-0.

Στο 25ο λεπτό, δείγμα της κακής κλιματολογικής κατάστασης, ο διαιτητής σφύριξε... διάλειμμα προκειμένου οι παίκτες των δύο ομάδων να δροσιστούν. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια σημαντική φάση πλην δυο μικροευκαιριών του δικεφάλου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο συγκεκριμένο ημίχρονο η ΑΕΚ έδειξε το χειρότερο της πρόσωπο καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και σε όλα τα φιλικά που έδωσε. Σίγουρα οι πολλές απουσίες και ο καύσωνας έπαιξαν τον ρόλο τους.

Το 2-0 από τον Ανγκέλοφ:

Το δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε συνολικά 4 αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Μπερνς, Μπέλεκ, Εγγλέζου και Γκουλόν. Η πρώτη καλή φάση έγινε και πάλι από την Ανόρθωση και πάλι από τον Βουτσίτσεβιτς, με τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του Μανόλο ανέβηκαν και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας την Κυπριακή ομάδα.

Τα λεπτά περνούσαν με την ΑΕΚ να δείχνει ότι ελέγχει το ματς, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία και απλά να γυρνάει γύρω από την περιοχή της Ανόρθωσης. Από την άλλη μεριά οι γηπεδούχοι, δεν έκαναν ούτε αυτοί κάποια φάση.

Στο 73' η Ανόρθωση έβγαλε την κόντρα επίθεση, οι παίκτες της Κυρίας άλλαξαν όμορφα την μπάλα αλλά ο Γκουλόν με πολύ όμορφο τάκλιν, έκοψε την φάση σώζοντας την ΑΕΚ από βέβαιο κίνδυνο.

Ότι κατάφερε ο Γκουλόν στην προηγούμενη φάση, δεν το κατάφερε ο Κοντοές στο 80' ο οποίος δεν συνεννοήθηκε με τον Κωνσταντόπουλο, κάτι που επωφελήθηκε ο Μιχαήλ, γράφοντας από το ύψος της μικρής περιοχής το 3-0. Σίγουρα ευθύνεται ο νεαρός αμυντικός στο συγκεκριμένο γκολ.

Τα λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ διαδέχονταν το ένα το άλλο και στο 84' ο Μιχαήλ είχε δοκάρι σε σουτ που επιχείρησε, μετά από λάθος του Γεωργέα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στον αγώνα.

Με λίγα λόγια, η χειρότερη εμφάνιση της ΑΕΚ. Δεν έδειξε κανένα στοιχείο από τις προηγούμενες εμφανίσεις, με αρκετά λάθη στην άμυνα, μηδενική δημιουργία φάσεων, καθόλου πρέσινγκ σε σχέση με άλλες εμφανίσεις. Σίγουρα υπάρχουν δικαιολογίες με τις απουσίες και τον καιρό, αλλά μάλλον οι ρεζέρβες έχασαν σημαντική ευκαιρία να δείξουν κάτι στον Χιμένεθ.

Μικρά - Μικρά

* Πρώτη παρουσία για τον Χέρολντ Γκουλόν ο οποίος άφησε πολύ καλά δείγματα γραφής. Παρότι ήταν βαρύς (φυσιολογικό λόγω τον προπονήσεων) και δεν ήξερε το παιχνίδι των συμπαικτών του, προσπάθησε και αυτό φάνηκε. Καλή πάσα, ηρεμία στο κοντρόλ του και γενικά στο παιχνίδι του και σε μια φάση που έπρεπε να επέμβει το έκανε με επιτυχία. Να δούμε στη συνέχεια.

* Από τους χειρότερους παίκτες της ΑΕΚ ο Ρότζερ Γκερέιρο (και όχι μόνο αυτός, σχεδόν όλοι). Δεν θα αναφέρουμε τίποτα ούτε για τακτική, ούτε για τρεξίματα. Αλλά να σου φεύγει η μπάλα μέσα από τα πόδια (να χάνεις το κοντρόλ) ενώ είσαι μόνος σου, ε αυτό πάει πολύ!

* Στις 9 Αυγούστου του 1974 η Ανόρθωση έδωσε το τελευταίο της φιλικό στην Αμμόχωστο, αφού μετά ήρθε η εισβολή των Τούρκων. Γι' αυτό και πριν την σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ