ΑΕΚ

Ανέστης: "Η ΑΕΚ θα φτάσει εκεί που της αξίζει"

Ανέστης: "Η ΑΕΚ θα φτάσει εκεί που της αξίζει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Γιάννης Ανέστης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του "Sport24 Radio 103,3" και έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν για την ΑΕΚ. Τι είπε για τις πολλές αλλαγές προπονητών, τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου, αλλά και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

O τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Γιάννης Ανέστης φιλοξενήθηκε για δύο ώρες στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ώρα ΑΕΚ", με τους Βαγγέλη Αρναούτογλου και Κώστα Τσίλη, κάνοντας τον απολογισμό της φετινής χρονιάς για την Ένωση.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας στάθηκε στις πολλές αλλαγές προπονητών, μίλησε για τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, ενώ αποκάλυψε σε ποια ομάδα θα ήθελε να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για την σεζόν που ολοκληρώθηκε: "Η σεζόν ολοκληρώθηκε ιδανικά, αφού κατορθώσαμε να βγούμε στα προκριματικά του Champions League. Το καλοκαίρι πρέπει να δουλέψουμε καλά για να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε".

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν: "Την πρώτη χρονιά στη Super League κατακτήσαμε το Κύπελλο. Βάλαμε ψηλότερα τον πήχη. Βέβαια, στην Ευρώπη δεν τα καταφέραμε και φέτος προσπαθήσαμε να πάρουμε το Κύπελλο και χάσαμε στον τελικό".

Για τον αποκλεισμό από τη Σεντ Ετιέν στα προκριματικά του Europa League, στην αρχή της σεζόν: "Μετά το καλό αποτέλεσμα στη Γαλλία, μας έμεινε η πικρία. Το αφήσαμε πίσω και προσπαθήσαμε να στραφούμε στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο".

Για την πρώτη του ευρωπαϊκή παρουσία: "Είναι πολύ μεγάλα τα ντέρμπι στην Ελλάδα, αλλά τα ευρωπαϊκά ματς είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Είναι μία άλλη εμπειρία και φανταστικά παιχνίδια".

Για τις αλλαγές προπονητών φέτος στην ΑΕΚ: "Μας επηρέασαν, αλλά οι παίκτες πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να παίρνουμε πράγματα από κάθε προπονητή".

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: "Ο κάθε προπονητής έχει τα καλά του και κακά του και πάντα προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Από την αρχή της προετοιμασίας είχαμε δουλέψει τη δημιουργία από την άμυνα. Δουλεύαμε καθημερινά. Δεν πήραμε αυτό που θέλαμε κόντρα στον Ολυμπιακό, στον πρώτο γύρο, αλλά ο κάθε προπονητής βάζει το δικό του στίγμα".

Για τον Ζοσέ Μοράις: "Μετά τον κ. Κετσπάγια ήρθε ο κ. Μοράις. Αναλύαμε κάθε αντίπαλο, αλλά εν τέλει δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δούλευε πάρα πολύ καλά, σε κάποια ματς, όμως, δεν ήμασταν τόσο τυχεροί. Σε μία ομάδα έχουν ευθύνη και οι παίκτες, αλλά δεν μπορείς να τους διώξεις όλους. Εκείνη την περίοδο δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε. Πάντως, ήταν ο πιο συντηρητικός προπονητής μας. Πρώτα κοιτούσαμε το μηδέν στην άμυνα και μετά την επίθεση".

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: "Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει πάντα να κερδίζει. Οπότε, θέλαμε να αλλάξουμε την κακή εικόνα και νομίζω ότι το κάναμε. Αισθανθήκαμε ότι αδικούμε τον εαυτό μας. Ήρθε ο κ. Χιμένεθ και αλλάξαμε πράγματα με συνέπεια να πετύχουμε στο τέλος. Ο κ. Χιμένεθ δίνει μεγάλο βάρος στην ψυχολογία, για αυτό πήρε το 150% από κάθε παίκτη και πετύχαμε τον στόχο μας να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ".

Για το αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν από την αρχή της σεζόν στην ομάδα: "Πιστεύω πως θα ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά. Έδωσε πράγματα και εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως έγινε καλή δουλειά".

Ανέστης: "Η ΑΕΚ θα φτάσει εκεί που της αξίζει"

O Γιάννης Ανέστης με τους δημοσιογράφους του Sport24 Radio 103,3, Βαγγέλη Αρναούτογλου και Κώστα Τσίλη.

Για τη δική του παρουσία και ψυχολογία: "Αυτό που κάνω είναι να δουλεύω καθημερινά τόσο ως τερματοφύλακας, όσο και ως άνθρωπος. Έκανα ένα λάθος την πρώτη χρονιά, επέστρεψα, όμως, και δεν το έβαλα κάτω. Το ίδιο συνέβη και στη δεύτερη χρονιά. Έβαλα κάτω το κεφάλι, δούλεψα και τελείωσα τη σεζόν βασικός".

Για το ματς που του έμεινε από εκείνα που ηττήθηκε η ΑΕΚ με τον Μοράις στον πάγκο της: "Το παιχνίδι στην Τρίπολη. Αν είχαμε νικήσει τότε, η ψυχολογία θα είχε αλλάξει πιο γρήγορα. Δεν μας πήρε από κάτω και πιστέψαμε στις δικές μας δυνατότητες".

Για τις σχέσεις μέσα στα αποδυτήρια: "Ήμασταν δεμένοι και για αυτό καταφέραμε να το γυρίσουμε. Δουλεύαμε όλοι μαζί χωρίς τσακωμούς και μπορέσαμε να το διορθώσουμε. Αυτό ήταν το "κλειδί" για να γυρίσουμε το κλίμα και να κλείσουμε επιτυχημένα τη χρονιά".

Για την προσαρμογή του Σέρχιο Αραούχο: "Από την αρχή που ήρθε ο Σέρχιο, τον καλοδεχτήκαμε και μπήκε γρήγορα στο κλίμα. Ήμουν πολύ χαρούμενος που τον είχα συμπαίκτη και όχι αντίπαλο. Το δυνατό σημείο του είναι το πως χτυπάει τη μπάλα".

Για την ενίσχυση τον Ιανουάριο: "Ο Βράνιες και ο Αϊντάρεβιτς έβαλαν το δικό τους λιθαράκι. Ο Βράνιες έδωσε… τσαμπουκά, ξύπνησε την ομάδα και μας έδωσε ώθηση".

Για την μεταμόρφωση της ΑΕΚ: "Προσπαθήσαμε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και αυτό φάνηκε με τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα".

Για τις νίκες επί του Ολυμπιακού και πόσο έχουν βοηθήσει την ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ: "Βοηθούν και με το παραπάνω. Μεγαλύτερη ήταν η νίκη στο Κύπελλο. Αυτές οι νίκες μας δίνουν άλλη ψυχολογία, διότι κερδίζουμε τον Πρωταθλητή και μας δίνουν κίνητρο να δουλέψουμε και να φτάσουμε ψηλά".

Για τη δική του συνεισφορά στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 2016: "Ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι. Οι παίκτες που σημειώνουν τα γκολ σίγουρα δεν ξεχνιούνται".

Θυμώσαμε που χάσαμε στον τελικό απ' τον ΠΑΟΚ

Για τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ: "Αυτό που μας έμεινε είναι πως δεν καταφέραμε να το κατακτήσουμε. Βρεθήκαμε σε κακή μέρα. Μπορεί κάποια παιδιά να είχαν άγχος, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν μπήκαμε καλά. Προσπαθήσαμε να βάλουμε γρήγορα γκολ, αλλά δεχτήκαμε πρώτοι. Ισοφαρίσαμε γρήγορα, όμως στη συνέχεια δεν το ξανά γυρίσαμε".

Για την αντίδραση που φάνηκε στα πλέι οφ: "Θυμώσαμε περισσότερο και αυτό βγήκε στα επόμενα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ που κερδίσαμε. Πιστεύω όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος θα κάναμε το ίδιο. Για να μην πάει χαμένη η χρονιά, έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα πλέι οφ και το πετύχαμε".

Για την ανάρτηση της δήλωσης του Φορτούνη στα αποδυτήρια της ΑΕΚ από τον Μανόλο Χιμένεθ: "Μας βοήθησε πάρα πολύ, μας έδωσε πίστη. Αυτά βοηθούν και σε πεισμώνουν περισσότερο".

Για το αν επηρεάστηκαν από τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου: "Μπήκαμε με σκοπό να το αφήσουμε πίσω και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Δεν μπήκαμε καλά από την αρχή, αν το κάναμε θα ήταν διαφορετικά".

Για την κατάσταση στο "Πανθεσσαλικό": "Όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν το σκέφτεσαι. Νωρίτερα φυσικά και το σκεφτόμασταν. Είναι κάτι που δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο. Μακάρι να καταφέραμε να τα ελαχιστοποιήσουμε".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Για το τι σκεφτόταν μετά την ήττα: "Σκέφτεσαι τι δεν έκανες καλά και το λόγο που δεν πέτυχες τον στόχο. Στη συνέχεια προσπαθείς να το ξεπεράσεις. Για μένα μετά το λάθος με τον Λεβαδειακό ήταν τα χειρότερα. Το άφησα πίσω και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα".

Για το λάθος του με το Λεβαδειακό: "Η μπάλα πήρε ύψος. Βγήκα να τη διώξω, αλλά πήρε περίεργα φάλτσα με συνέπεια να τη χτυπήσω με το χέρι και να πάει στον αντίπαλο. Σκοπός μου ήταν να κοιτάξω μπροστά και να βελτιωθώ. Είναι μεγάλο το βάρος του τερματοφύλακα. Πρέπει να ξεπερνάς γρήγορα τις καταστάσεις και να συγκεντρώνεσαι".

Για τις αντιδράσεις του κόσμου στα λάθη: "Ο καθένας κάνει την δική του κριτική, όπως το βλέπει. Αυτή η κριτική σου δίνει ώθηση να δουλέψεις".

Για το τέρμα που δέχτηκε από τον Ούμπιδες: "Εκείνη τη στιγμή είχα πάρει θέση για να διαβάσω τη φάση. Δεν ήταν εύκολο να μπλοκάρω την μπάλα, καθώς πήρε περίεργα φάλτσα. Δυστυχώς, ήμουν πάνω στη γραμμή κι όταν πήγα να τη διώξω μπήκε μέσα. Λάθη θα γίνονται πάντα το σημαντικό, όμως, είναι να τα ξεπερνάς και γίνεσαι καλύτερος".

Δεν θα άλλαζα την πρωτιά στα πλέι οφ με το Κύπελλο

Για την αποβολή του στο δεύτερο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: "Μου το είπε και μένα ο κύριος Χιμένεθ, ότι δεν το είχε ξαναδεί στην καριέρα του. Καθυστέρησα γιατί ήταν πιο κοντά ο Ντα Κόστα με αποτέλεσμα να πάρω δεύτερη κίτρινη. Ο Αλμέιδα ήρθε και μου ζήτησε τα γάντια. Ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο αφού δεν δέχτηκε γκολ".

Για το αν θα άλλαζε την πρωτιά στα πλέι οφ με το Κύπελλο: "Δεν θα το άλλαζα γιατί μας φέρνει κοντά στο Champions League. Πέρσι μπήκαμε μετά από καιρό στην Ευρώπη και το παλέψαμε. Τώρα έχουμε δύο ευκαιρίες και πιστεύω στο τέλος θα τα καταφέρουμε".

Για τους αντιπάλους στον τρίτο προκριματικό: "Ο κάθε αντίπαλος έχει τα δικά του δυνατά σημεία. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι. Θα κάνουμε όσα πρέπει. Σίγουρα στο πρώτο ματς δεν θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι, αλλά στη συνέχεια σίγουρα θα είμαστε σε καλύτερο επίπεδο".

Για τις δικές του εμφανίσεις: "Έχω βελτιώσει κάποια κομμάτια, αλλά προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Δεν έχουμε ταβάνι στα όνειρα μας. Θέλω να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο και να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Νομίζω θέλω λίγο δουλειά στην αντίληψη της φάσης. Θεωρώ δεν έχω θέμα στις εξόδους. Προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς".

Για το δυνατό του σημείο: "Πιστεύω πως όταν είμαι τετ α τετ με τον αντίπαλο… Τα πέναλτι είναι ικανότητα και ένστικτο. Είναι από τα δυνατά μου σημεία, προσπαθώ να μελετάω τους αντιπάλους μου. Και στον τελικό πριν από το ματς είχα μελετήσει λίγο".

Για το αν πιάνει τον εαυτό να αγχώνεται: "Όλα παίζουν ρόλο. Στο ματς με τον Ολυμπιακό όταν ήμασταν στη Football League. Το πιο δύσκολο ήταν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο 83′".

Για τη βοήθεια του κόσμου: "O κόσμος σου δίνει ώθηση και ψυχολογία για να τους δώσεις χαρά. Φέτος με τον Ολυμπιακό τα καταφέραμε. Αν ο αντίπαλος έμπαινε στη Νέα Φιλαδέλφεια θα ήταν διαφορετικά σε σχέση με το ΟΑΚΑ. Στην ψυχολογία σου σε βοηθάει να είσαι στο δικό σου γήπεδο".

Για τον καλύτερο συμπαίκτη και τον πιο δύσκολο αντίπαλο: "Ο πιο δυνατός αντίπαλος ήταν ο Μήτρογλου, τον οποίον αντιμετώπισα όταν αγωνιζόμουν στον Πανιώνιο κι εκείνος στον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον συμπαίκτη μου, οπότε δε θα πω κάποιον…"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για τον ανταγωνισμό με τον Μπάρκα: "Ο υγιής ανταγωνισμός βοηθάει κάθε αθλητή. Καθημερινά προσπαθώ να ξεπερνάω τον εαυτό μου και να διεκδικώ τη θέση".

Για τη σύγκριση Μήτρογλου ή Αραούχο: "Ο καθένας έχει το δικό του στυλ και είναι δύο πολύ καλοί παίκτες".

Για τη δική του αυτοπεποίθηση: "Έχω μάθει στη ζωή μου πως ότι και να γίνεται, πέρασε. Προσπαθώ να κοιτάω μπροστά".

Για την καλύτερή του στιγμή: "Η πρόκριση στον τελικό με σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ, ήταν η πιο δυνατή στιγμή. Καθημερινά πρέπει να βελτιώνουμε όσα δεν κάναμε καλά και να είμαστε καλύτεροι του χρόνου".

Για το τελευταίο ματς στη Νέα Σμύρνη: "Προσωπικά ρώτησα τι γίνεται στην Τούμπα όταν προηγηθήκαμε με 2-1 απέναντι στον Πανιώνιο. Εμείς θέλαμε να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Είχαμε πίστη στον εαυτό μας".

Για το μπόνους που φώναζαν οι παίκτες μετά τη λήξη του αγώνα στη Νέα Σμύρνη: "Ο πρόεδρος είπε ότι θα είμαστε δίπλα μας και πιστεύω θα το πάρουμε".

Για το μήνυμα του στον Βράνιες εν όψει του ματς Βοσνία-Ελλάδα: "Θέλω να τον στεναχωρήσουμε και να νικήσει η ομάδα μας. Ο Βράνιες είναι εξαιρετικός παίκτης, δυναμικός και προσπαθεί να δίνει ώθηση στους συμπαίκτες του".

Για το αν θέλει να γίνει αρχηγός της ΑΕΚ: "Σίγουρα θα ήταν τιμή για εμένα να γίνω αρχηγός στην ΑΕΚ".

Για το δίλημμα Μπουφόν ή Νόιερ: "Ο Μπουφόν με όσα έχει κατορθώσει είναι πιο ψηλά".

Για το αν είχε κάποιο πρότυπο: "Είχα ίνδαλμα τον Κασίγιας. Αυτή τη στιγμή θεωρώ πολύ καλό τον Κουρτουά".

Για τον Τραϊανό Δέλλα: "Ο καθένας έχει τα δικά του θέλω στο γήπεδο. Ο Δέλλας ήθελε να παίζει ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο. Σχεδόν τα καταφέραμε στα περισσότερα παιχνίδια".

Όνειρό μου να πάω στη Λίβερπουλ

Για την ομάδα που θα ήθελε να παίξει: "Όνειρό μου να πάω στη Λίβερπουλ. Είχα πάει σε ένα καμπ της ομάδας όταν ήμουν 16 ετών".

Για τον Γιώργο Γιακουμάκη: "Είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι δυνατός και καλός τεχνίτης. Θα βοηθήσει την ομάδα".

Για το αν η ΑΕΚ έχει παίκτες για το μέλλον: "Υπάρχουν, όπως ο Γαλανόπουλος, που είναι πολύ καλός και εξελίξιμος. Υπάρχουν τρεις τέσσερις παίκτες, όπως ο Τσέλιος και ο Βλαχομήτρος. Πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν και θα πετύχουν με την ΑΕΚ. Τώρα δεν μπορούν να σταθούν, αλλά αν βελτιωθούν θα τα καταφέρουν".

Για το ποιος είναι ο καλύτερος φίλος του στην ΑΕΚ: "Ο Κολοβέτσιος. Δεν ξέρω κάτι για το μέλλον του, αλλά αν φύγει θα μου λείψει".

Για τους στόχους για τη νέα σεζόν: "Η καλή πορεία στην Ευρώπη, η κατάκτηση του Κυπέλλου και να είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα για να πάρουμε στα πλέι οφ. Όσο πιο κοντά είμαστε θα είναι καλύτερο για εμάς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βλέπουμε κάθε ματς και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο".

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League: "Εδώ που βρεθήκαμε θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μία θέση στους ομίλους. Για αυτό θα δουλεύουμε καθημερινά".

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο της ΑΕΚ: "Να έχει υπομονή, να είναι δίπλα στην ομάδα και τα καλύτερα θα έρθουν".

Για το αν βλέπει πόσο κόσμο έχει το γήπεδο στο ζέσταμα: "Όχι, είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω. Όσο πιο πολύ κόσμο έχει το γήπεδο τόσο καλύτερη ψυχολογία έχουμε εμείς".

Για τον τερματοφύλακα που έχει αποκτήσει η ΑΕΚ, τον Παναγιώτη Τσιντώτα: "Δεν τον έχω παρακολουθήσει. Για να τον πήρε η ομάδα θα είναι καλός τερματοφύλακας και θα μας κάνει καλό στον ανταγωνισμό".

Καμπόλης: "Δεν είπε ποτέ όχι!"

Στην εκπομπή μίλησε και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ένωσης, Κωνσταντίνος Καμπόλης τονίζοντας: "Η πρώτη επαφή με τον Γιάννη ήταν μέσω του Νίκου Λυμπερόπουλου. Όταν ήρθε ο Γιάννης είδα τα προβλήματα που υπάρχουν σε έναν τερματοφύλακα όταν έρχεται σε μία μεγάλη ομάδα από μία πιο μικρή. Είδα ότι έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά. Είναι ο ορισμός του επαγγελματία. Δεν έχει πει ποτέ όχι. Σκύβει το κεφάλι και δουλεύει σκληρά. Ήθελε μία βελτίωση στη δύναμη, την εκρηκτικότητα και σε τεχνικά ζητήματα. Δεν ήταν έτοιμος, αλλά έπρεπε να γίνει έτοιμος για μια μεγάλη ομάδα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε έναν εξαιρετικά αξιόπιστο και ποιοτικό τερματοφύλακα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ