ΑΕΚ

Ανάμεσα σε δυο… ρίσκα

Ανάμεσα σε δυο… ρίσκα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κετσπάγια έχει ένα μεγάλο δίλημμα, για το πλάνο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η προετοιμασία του πλάνου για ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι έτσι κι αλλιώς μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Όμως στην προκειμένη περίπτωση, ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει μπροστά του ένα σταυρόλεξο και μάλιστα για δυνατούς λύτες.

Όχι μόνο διότι θα απουσιάσουν δυο βασικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Αλμέιδα και ο Βάργκας. Αλλά και γιατί δυο παίκτες κλειδιά, όπως ο Μάνταλος και ο Χριστοδουλόπουλος, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν είναι 100% έτοιμοι να πάρουν θέση στην βασική ενδεκάδα.

Ο Κετσπάγια ξέρει πως θα είναι ρίσκο να χρησιμοποιήσει τον αρχηγό της ΑΕΚ από την αρχή του παιχνιδιού, δέκα μέρες μετά από επέμβαση στην μύτη. Έστω και με μάσκα στο πρόσωπο. Σ’ ένα ντέρμπι, με δυνατές μονομαχίες, ένα σκληρό μαρκάρισμα ή μια αγκωνιά στο πρόσωπο, θα βγάλει από νωρίς τον Μάνταλο εκτός ρυθμού αγώνα. Και ίσως ακόμα – ακόμα, τον βγάλει και εκτός παιχνιδιού. Ο ίδιος ο παίκτης θέλει σαν τρελός να ξεκινήσει στο ντέρμπι, αλλά και στα Σπάτα στις προπονήσεις, δείχνει πως ακόμα προσπαθεί να συνηθίσει να παίζει με την μάσκα στο πρόσωπο.

Ο Κετσπάγια ξέρει επίσης, πως είναι ρίσκο να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα του Χριστοδουλόπουλο. Ακόμα δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας του ο Λάζαρος. Στο ματς με τον Ηρακλή, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε δεν έχει δυνάμεις ούτε καν για ολόκληρο 45άλεπτο σε φουλ ρυθμούς. Βεβαίως από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και την προσεχή Κυριακή, ο Χριστοδουλόπουλος θα βάλει ακόμα πέντε προπονήσεις στα πόδια του. Όμως και πάλι, είναι άγνωστο, για πόσα αγωνιστικά λεπτά, τον κρατούν οι δυνάμεις του.

Για τον Κετσπάγια είναι ξεκάθαρο πως και στην περίπτωση του Μάνταλου και στην περίπτωση του Λάζαρου, θα πρέπει να ρισκάρει, αν αποφασίσει να τους ξεκινήσει στο ντέρμπι. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ωστόσο, αποκλείει το ενδεχόμενο να πάρει διπλό ρίσκο. Και αυτό είναι το δίλημμα του. Ποιο θα είναι το ρίσκο που θα πάρει.

Στην χθεσινή (29/9) προπόνηση, στην πρώτη που έκανε δίτερμα αυτή την εβδομάδα, ο Κετσπάγια δοκίμασε στην ομάδα των «βασικών» τον Λάζαρο, όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24. Άλλωστε με δεδομένο πως στο μυαλό του τεχνικού της ΑΕΚ έχει κερδίσει περισσότερο έδαφος το 4-3-3, το… ρίσκο με Χριστοδουλόπουλο μοιάζει πιο χρήσιμο. Οριστική απόφαση όμως ο Κετσπάγια δεν έχει πάρει. Και ενδεχομένως ακόμα και να «κλειδώσει» το 4-3-3, τελικά να προκριθεί η παρουσία του Μάνταλου και όχι του Λάζαρου στο αρχικό σχήμα. Έστω και αν χρειαστεί ο αρχηγός να μετακομίσει στα άκρα. Πάντως ο Κετσπάγια αυτό το δίλημμα, θα το «δουλέψει» και θα το «βασανίσει» πολύ, ακόμα και μέχρι την τελευταία προπόνηση, εως και την τελική του απόφαση.

Photo credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ