ΑΕΚ

"Ανακατεύει" την τράπουλα

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Αλλαγές και στην ενδεκάδα αλλά ενδεχομένως ακόμα και στο σχήμα του σημερινού (1/3 – 19.30) ματς με την Λάρισα, σκέφτεται ο Μανόλο Χιμένεθ

Η κατάσταση για τον Μανόλο Χιμένεθ, είναι πλέον γνώριμη. Μόλις την Δευτέρα (26/2) η ΑΕΚ έδωσε «τελικό» με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα και σήμερα (1/3 – 19.30) μπαίνει ξανά στο γήπεδο για να δώσει ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΛ στην Λάρισα.

Προφανώς στις τρεις μέρες που έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα στα δυο ματς, δεν επέτρεψαν τίποτε περισσότερο, από προσπάθεια για αποφόρτιση και αποθεραπεία. Για δοκιμή αγωνιστικού πλάνου, ούτε λόγος. Επομένως ο Χιμένεθ θα καταφύγει στην πάγια τακτική όταν υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια και την οποία ο ίδιος έχει αποκαλύψει. Θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για την ενδεκάδα.

Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση, ενδεχομένως να μπει ξανά στο κάδρο της απόφασης και το σύστημα. Κάτι που ο Χιμένεθ είχε αφήσει στο συρτάρι εδώ και καιρό, καθώς είχε καθιερώσει το 4-2-3-1. Όμως για το σημερινό ματς, στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού, είναι ξανά το 3-5-2. Σχήμα που ο Χιμένεθ επιστράτευε συχνά πριν από τα Χριστούγεννα, ειδικά σε εκτός έδρας ματς. Και σήμερα έχει περισσότερους από έναν λόγους να το σκεφτεί.

Ο βασικός έχει να κάνει με την επίθεση. Ο Γιακουμάκης και ο Λιβάγια έχουν μείνει στην Αθήνα, ενώ ο Αραούχο που ταξίδεψε στην Λάρισα, δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας του. Επομένως στο μυαλό του Χιμένεθ, υπάρχει μια λύση, με δίδυμο τον Κλωναρίδη και τον Μπακασέτα και τον Μασούντ σε ρόλο ελεύθερο. Βεβαίως αυτό είναι μια σκέψη. Πιθανόν να διατηρήσει ο Ισπανός τεχνικός το σχήμα που είχε και στα προηγούμενα ματς. Αλλά με τον Κλωναρίδη μόνο του στην κορυφή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ