ΑΕΚ

Αν ο Τζεμπούρ είχε τις ευκαιρίες του Κρισάντους

Αν ο Τζεμπούρ είχε τις ευκαιρίες του Κρισάντους
INTIME SPORTS

Η απόφαση της μη απόκτησης άλλου επιθετικού, έχει τη λογική της. Το αν η ΑΕΚ θα το βρει μπροστά της με τρόπο θετικό ή αρνητικό θα το διαπιστώσει στη συνέχεια. Σίγουρα πάντως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα με τον Τζεμπούρ ενεργό.

Αν επρόκειτο για τον Ιμπίσεβιτς, ουδείς θα έλεγε όχι. Όταν ο ΠΑΟΚ μπήκε στη λογική απόκτησης του Μπερμπάτοφ, η γνώμη του Τούντορ άρχισε να περισσεύει. Για τέτοιας πάστας, κλάσης και ποιότητας ποδοσφαιριστές, δεν είναι ανάγκη να ρωτήσεις τον προπονητή. Για αμφιλεγόμενες περιπτώσεις τύπου Λάφερτι μετά από σοβαρό τραυματισμό ή Ντέβιτς σε αγωνιστική αδράνεια, ο κάθε τεχνικός δικαιούται να μην θέλει το ρίσκο.

Ο Δέλλας έχει τη λογική του. Πίστευε εξ αρχής ότι με τους Μάνταλο και Μπουονανότε σε πλήρη ετοιμότητα και τον Βάργκας να «παίζει» πάντοτε στο μυαλό του για λύση ως «ψευτο-εννιάρι», η ΑΕΚ θα παρήγαγε τις φάσεις και θα έβρισκε τα γκολ που στερήθηκε στο ματς με την Ξάνθη. Υπολογίζει πολύ στον Αραβίδη ο οποίος λογικά θα ξεκινήσει στην κορυφή στο παιχνίδι της Τούμπας και θα προσπαθεί να πάρει ότι ο Κρισάντους μπορεί να δώσει στην ομάδα. Και όλα αυτά περιμένοντας τον Ραφίκ...

Το σκεπτικό του προπονητή ο οποίος δεν θέλει να χαλάσει το αρχικό σχέδιο εξαιτίας ενός τραυματισμού, καταδεικνύει και τη σταθερότητα των αποφάσεών του. Από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχει ο Τζεμπούρ έχοντας αποκτηθεί ως ο βασικός φορ, η ΑΕΚ επέλεξε να τον περιβάλει με εμπιστοσύνη και όχι να φέρει κάποιον άλλον μπροστά του με αμφιλεγόμενες συστατικές επιστολές. Μάλλον ορθά λένε στην ομάδα άλλωστε ότι « αν ήταν ο Ραφίκ σε κάποια από τις μεγάλες ευκαιρίες που έχασε ο Κρισάντους, σίγουρα 1-2 γκολ θα τα είχε βάλει».

Σιγουριά και πληθώρα λύσεων

Το άσχημο της υπόθεσης εντοπίζεται στο ότι ο Τζεμπούρ θα χάσει εκτός από το ντέρμπι της Τούμπας, την εκτός έδρας μάχη στη Βέροια, το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, και τον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό. Τέσσερις αγώνες υψηλών απαιτήσεων, μετά το πέρας των οποίων θα έχουν φανεί πολλά για το που θα πατάει αυτή η προσπάθεια. Ματς που ο Δέλλας θα ήθελε τον Τρομοκράτη διαθέσιμο και κυρίως απόλυτα έτοιμο.

Δεν ανησυχεί πάντως ο προπονητής της ΑΕΚ για το θέμα του γκολ. Εκ του αντιθέτου πιστεύει ότι η πληθώρα μεσοεπιθετικών λύσεων προσωποποιημένων σε ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα βρίσκουν δίχτυα, θα δώσει τις απαντήσεις που η ομάδα καλείται να βρει στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Αρνείται δε να κάψει το χαρτί του Κρισάντους, τον οποίο κάκιστα αποδοκίμασαν φίλοι της Ένωσης όταν αποχωρούσε από το χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Το μόνο που ουδείς δικαιούται να καταλογίσει στον Νιγηριανό είναι η αδιαφορία. Προσπαθεί πάντοτε για την ομάδα, κάνει αυτά που έχει στο ρεπερτόριο του, ασχέτως με το αν πρόκειται για φτωχό αποτέλεσμα. Αυτό ξέρει, αυτό παρουσιάζει. Είναι άδικο να γίνεται αποδέκτης γιούχας επειδή κάποιοι πίστεψαν (ή εξακολουθούν να πιστεύουν) ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο αυτό που όντως περιλαμβάνει το αγωνιστικό προφίλ του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ