ΑΕΚ

Άλλαξε ο χάρτης στην ΑΕΚ

Τίποτα δεν είναι ίδιο για το ρόστερ της ΑΕΚ, μετά την απομάκρυνση του Πογέτ. ΤοSport24έχει το ρεπορτάζ.

Η απομάκρυνση ενός προπονητή και η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας μιας ομάδας, την παραμονή ενός ημιτελικού κυπέλλου, είναι από τα πιο σπάνια φαινόμενα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Όμως ίσως αυτό ήταν και ένα «σοκ» που είχε απόλυτη ανάγκη η ΑΕΚ την δεδομένη χρονική στιγμή και με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στα αποδυτήρια της ομάδας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως της απομάκρυνσης Πογέτ, ακολούθησε μια πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Η αλήθεια είναι πως στην μετά Πογέτ εποχή, τίποτε δεν είναι ίδιο μέσα στα αποδυτήρια των Σπάτων και στο ρόστερ της ΑΕΚ. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Ορατοί ξανά οι… αόρατοι

Ήταν κοινό μυστικό στα Σπάτα, ειδικά το τελευταίο δίμηνο, πως για τον Πογέτ υπήρχαν ποδοσφαιριστές από το ρόστερ της ομάδας, που όχι απλώς δεν υπολογιζόντουσαν. Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν τους… έβλεπε. Ήταν σαν αόρατοι. Ποδοσφαιριστές που ήξεραν πως ότι και να κάνουν στην προπόνηση, δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Πογέτ. Και δεν ήταν λίγοι. Ο Μιχάλης Μπακάκης, ο Γιάννης Ανέστης, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο Άρης Σοϊλέδης, ο Άνταμ Τζανετόπουλος και ο Βαγγέλης Πλατέλλας, ήταν παίκτες που ο Ουρουγουανός τεχνικός, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τους είχε δείξει πως δεν τους υπολογίζει. Και ας διατράνωνε στις ομιλίες του στα αποδυτήρια το ακριβώς αντίθετο. Πλέον με την απομάκρυνση του Πογέτ, οι… αόρατοι, έγιναν και πάλι ορατοί. Και έχει αλλάξει η ψυχολογία τους, κάτι που φαίνεται στις προπονήσεις και είναι σημαντικό για τον Μανωλά, καθώς είναι δεδομένο πως στο βαρύ πρόγραμμα των πλέι οφ, θα χρειαστούν άπαντες.

Επέστρεψαν στις θέσεις τους

Ήδη από τότε που η ΑΕΚ έκανε εκείνο το νικηφόρο σερί της, τον περασμένο Γενάρη, υπήρχε η κουβέντα για τους ρόλους που είχε δώσει ο Πογέτ σε κάποιους παίκτες. Ρόλοι που ήταν ηλίου φαεινότερο πως ήταν… κόντρα, στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους. Η πιο τρανταχτή τέτοια περίπτωση, είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Ο Πογέτ επέμενε να χρησιμοποιεί τον αρχηγό της ΑΕΚ σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ενώ στα τελευταία ματς πρωταθλήματος ο Πογέτ έβαζε τον Μάνταλο ακόμα και εξτρέμ. Αποτέλεσμα; Ο διεθνής μέσος έκανε μια μέτρια σεζόν και είχε και κακή ψυχολογία. Με την αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία, ο Μάνταλος επέστρεψε στην φυσική του θέση, που είναι του επιτελικού μέσου. Και στα δυο ματς με τον Ατρόμητο, έδειξε να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό.

Μάλιστα η αλήθεια είναι πως η περίπτωση του Μάνταλου δεν ήταν η μοναδική. Ο Πογέτ είχε αλλάξει θέση και στον Γιάκομπ Γιόχανσον. Είχε κάνει τον Σουηδό εσωτερικό μέσο, με περισσότερο επιθετικούς προσανατολισμούς. Ήταν πείραμα που λειτούργησε, καθώς η ΑΕΚ πήρε ακόμα και γκολ από τον Γιόχανσον. Ο ίδιος ο Σουηδός όμως, ποτέ δεν ένιωσε άνετα στη συγκεκριμένη θέση.

Τα… ερωτηματικά

Για την συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της ΑΕΚ, η απομάκρυνση του Πογέτ λειτούργησε ευεργετικά. Ενώ συνολικά το κλίμα στα Σπάτα έχει φτιάξει. Ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντα σε κάθε κανόνα, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Για κάποιους παίκτες, ήταν πλήγμα στην ψυχολογία η αποχώρηση του Πογέτ. Όπως για τον Θέσαρ Άρθο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός ήταν αυτός που έδωσε ευκαιρία στον Ισπανό στόπερ να παίξει και αυτός που τον στήριξε σχεδόν… φανατικά. Με την απομάκρυνση του Πογέτ, ο Άρθο έχασε και το στήριγμα του και την θέση του στην ενδεκάδα. Ψυχολογικό πλήγμα φαίνεται πως ήταν η αποχώρηση του Ουρουγουανού και για τον Βάργκας. Επίσης ο Πογέτ στήριξε πολύ τον Βενεζουελάνο, παρόλο που μέχρι και τα Χριστούγεννα ήθελε ακόμα και να τον «τελειώσει». Και ο Βάργκας φάνηκε στα δυο ματς με τον Ατρόμητο, να είναι επηρεασμένος από την αλλαγή προπονητή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ