ΑΕΚ

Ακραίο δίλημμα για τον Δέλλα

Ακραίο δίλημμα για τον Δέλλα
INTIME SPORTS

Ο Τραϊανός Δέλλας θα επαναφέρει το 4-2-3-1 για το εκτός έδρας ματς με τη Βέροια, ωστόσο καλείται να αποφασίσει για το ποιοι εκ των Μπουονανότε, Βάργκας, Πλατέλλα και Μπαρμπόζα θα πάρουν φανέλα βασικού αγωνιζόμενοι στα άκρα της επίθεσης.

Για την αλλαγή του συστήματος στο ματς με την Βέροια, η απόφαση είναι εύκολη για τον Τραϊανό Δέλλα. Εξάλλου επί της ουσίας πρόκειται απλώς για επιστροφή στον καθιερωμένο (και δουλεμένο) σχηματισμό, τον οποίο προσωρινά ο τεχνικός της ΑΕΚ εγκατέλειψε στο ματς της Τούμπας.

Επίσης σχετικά εύκολη είναι και η απόφαση να δώσει στον Πέτρο Μάνταλο ξανά την φανέλα του βασικού. Ο διεθνής μέσος τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια που έχει μπει αλλαγή, έχει αποδείξει πως η περιπέτεια του τραυματισμού και της επέμβασης στο γόνατο, είναι οριστικά παρελθόν.

Τα… δύσκολα για τον Δέλλα βρίσκονται στις επιλογές για τις δυο θέσεις στα άκρα της επίθεσης. Εκεί δεν υπάρχουν ούτε προφανή, ούτε όσα έγιναν ή δεν έγιναν στο παιχνίδι της Τούμπας μπορούν να βοηθήσουν στην απόφαση. Αντίθετα, μάλλον την δυσκολεύουν.

Βλέπετε, ο τεχνικός της ΑΕΚ είδε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τόσο τον Ντιέγκο Μπουονανότε όσο και τον Ρόναλντ Βάργκας, να αφήνουν το πόστο τους στα άκρα και να κινούνται περισσότερο στον άξονα. Επομένως θεωρητικά στο 4-2-3-1 και με τον Μάνταλο σε ρόλο επιτελικού, ίσως στα δυο άκρα θα ταίριαζαν περισσότερο πιο καθαρόαιμοι εξτρέμ, όπως ο Βαγγέλης Πλατέλλας και ο Έλντερ Μπαρμπόζα. Αλλά από την άλλη μεριά, δεν είναι εύκολο να μείνουν στον πάγκο ποδοσφαιριστές της κλάσης και των δυνατοτήτων του Μπουονανότε και του Βάργκας.

Εξ ου και το δίλημμα του Δέλλα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ στην δοκιμή που έκανε στην χθεσινή (26/9) προπόνηση, επιχείρησε να βρει μια… συμβιβαστική λύση. Έκανε δοκιμή με Μπουονανότε και Μπαρμπόζα στα δυο άκρα και στη συνέχεια με Πλατέλλα και Βάργκας στις αντίστοιχες θέσεις. Αλλά και αυτό ίσως να μην είναι η κατάλληλη λύση. Κυρίως διότι ο Δέλλας πιθανόν να μην θέλει να αφήσει στον πάγκο τον Αργεντινό των δυο γκολ με ΠΑΣ ή τον Βενεζουελάνο της ασιστ με ΠΑΟΚ.

Βεβαίως υπάρχει και η παράμετρος της κόπωσης. Περισσότερο για τον Βάργκας και λιγότερο για τον Μπουονανότε. Το παιχνίδι με την Βέροια θα διεξαχθεί αύριο (28/9), δηλαδή μόλις τέσσερις μέρες μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Και ίσως ο Δέλλας να μην θέλει να δώσει, ειδικά στον Βάργκας, ένα δεύτερο συνεχόμενο 60άλεπτο, στην παρούσα φάση της σεζόν.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, ο τεχνικός της ΑΕΚ φαίνεται πως έχει δίλημμα ως προς τα άκρα της επίθεσης για το παιχνίδι με την Βέροια. Και πιθανόν την απάντηση να την… επεξεργάζεται ο Δέλλας ακόμα και μέχρι και την τελευταία στιγμή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ