ΑΕΚ

Αισιόδοξος για πρόκριση επί του Ολυμπιακού ο Τσιγκρίνσκι

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο σκόρερ της ισοφάρισης της ΑΕΚ στο Φάληρο, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, μίλησε μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και εξέφρασε την πίστη του για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στους Πειραιώτες.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ήταν αυτός που με δικό του γκολ ισοφάρισε για την ΑΕΚ στο 87ο λεπτό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, προτού έρθει ο Γιώργος Γιακουμάκης να κάνει το 2-1 για την Ένωση.

Ο Ουκρανός στόπερ μίλησε στη "Live Sport" και εξέφρασε την πίστη του για πρόκριση επί των Πειραιωτών στη ρεβάνς Κυπέλλου μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στον Πειραιά.

Για το αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως νίκη τίτλου η προχθεσινή, ανέφερε: "Ένα παιχνίδι δεν κάνει τη διαφορά όταν μιλάμε για κούρσα τίτλου. Πρέπει να είσαι πετυχημένος σε μια μακριά απόσταση αγωνιστικών. Είναι ένας μαραθώνιος το πρωτάθλημα. Στο τέλος της ημέρας είναι άλλοι τρεις πόντοι που κατακτά αυτή η ομάδα, αλλά το καλύτερο είναι ότι πήραμε τρεις βαθμούς και τους έχασαν αυτοί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Για εμάς, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, κάθε βαθμό που θα χάναμε θα σήμαινε αυτομάτως ότι μπαίνουμε σε δύσκολη θέση. Αποδείξαμε όμως ότι δεν εγκαταλείπουμε. Συνεχίζουμε να πιέζουμε, συνεχίζουμε να πιέζουμε, συνεχίζουμε να είμαστε πολύ κοντά στην πρώτη θέση και αυτό είναι που μετράει. Είχαμε όλοι καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και το πνεύμα που δείξαμε ήταν εξαιρετικό. Συνεχίσαμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος και αυτό ήταν το κλειδί της ανατροπής και της πολύ σημαντικής νίκης μας".

Για τα συναισθήματά του μετά την καλή εμφάνισή του και το γκολ του, σχολίασε: "Για να σου πω την αλήθεια δεν έχω φιλοδοξίες να βάλω πολλά γκολ. Έχω όμως φιλοδοξίες και μάλιστα πολύ μεγάλες να κερδίζω αγώνες. Να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να κερδίζουμε παιχνίδια. Αν σκοράρω έχει καλώς. Όμως θα ήμουν το ίδιο χαρούμενος ακόμα και αν δεν είχα βάλει εγώ το γκολ και το είχε πετύχει κάποιος άλλος".

Για το πόσο εύκολη είναι να γίνει διαχείριση της κατάστασης ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου, είπε: "Κάθε αγώνας είναι διαφορετική ιστορία. Σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) για παράδειγμα παίξαμε διαφορετικά απ’ ότι είχαμε παίξει στη Λαμία, όσο και στο προηγούμενο παιχνίδι σε αυτό το γήπεδο για το Κύπελλο. Κάθε παιχνίδι που παίζουμε μας βοηθάει να μάθουμε πράγματα , να μελετήσουμε τα λάθη μας, να προετοιμαστούμε για το επόμενο, να βελτιωθούμε. Πριν δέκα ημέρες πήραμε ισοπαλία εδώ, τώρα κερδίσαμε. Πρέπει απλά να αναλύσουμε καλά το παιχνίδι, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για το ντέρμπι της Τετάρτης και νομίζω ότι θα καταφέρουμε και σε αυτόν τον τελικό…".

Για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει η ΑΕΚ σε τρεις διοργανώσεις, απάντησε: "Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Πρώτα ο Ολυμπιακός, μετά ο Αστέρας, μετά η Ντινάμο. Το έχω ξαναπεί ότι δεν χρειάζεται να κοιτάς το τέλος της διαδρομής. Κάθε φορά κάνεις και ένα βήμα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ