ΑΕΚ

Αϊντάρεβιτς: "Στα ντέρμπι δεν παίζεις, τα κερδίζεις"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστρίντ Αϊντάρεβιτς ο οποίος ανακηρύχθηκε και MVP του ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για το τέρμα που σημείωσε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Σε ένα ντέρμπι δεν έχει σημασία να παίξεις καλά αλλά να το κερδίσεις. Με μια φράση ο Αστρίντ Αϊντάρεβιτς ο οποίος ήταν ο σκόρερ της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την ΑΕΚ έδωσε το σημασία της νίκης για τους "κιτρινόμαυρους".

Ο Σουηδός μέσος αναφέρθηκε στο φάουλ που εκτέλεσε, το πως πήρε την απόφαση, τι είπε σε Μάνταλο, Μπακασέτα ενώ σημείωσε ότι άποψη του ήταν πως η μπάλα θα πήγαινε στα δίχτυα ακόμα και αν δεν κόντραρε στον Ντα Κόστα.

Χαρακτηριστικά ο Αϊντάρεβιτς είπε:

Πως σου φαίνεται πως σημάδεψες το σημερινό ντέρμπι με το γκολ σου;
"Είναι φανταστικό. Ένιωσα καλά όταν σούταρα και πιστεύω θα κατέληγε γκολ ακόμα και αν δεν κόντραρε η μπάλα. Όταν σκόραρα το συναίσθημα ήταν καταπληκτικό, να σκοράρω μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο και να τους δίνω χαρά. Είμαι πολύ χαρούμενος".

Είχες εντολή να το χτυπήσεις, πήρες την πρωτοβουλία, επειδή συνηθίζουν να σουτάρουν οι Μπακασέτας, Μάνταλος;
"Και άλλες φορές έχω σκοράρει με φάουλ. Ο προπονητής μου το γνωρίζει, έχει εμπιστοσύνη στο αριστερό μου πόδι. Το είπα στον Μάνταλο και τον Μπακασέτα ότι νοιώθω καλά και ήταν μια καλή απόφαση".

Το γνώριζες ότι θα παίξεις, γιατί υπήρχαν διλήμματα για τον κ. Χιμένεθ;
"Το έμαθα χθες. Υπήρχαν αμφιβολίες, υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα και καταλαβαίνω τον προπονητή μας. Είμαι χαρούμενος με την παρουσία μου εδώ όλο αυτό το διάστημα. Το έμαθα χθες, όπως είπα, και είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα, ήταν μια καλή απόφαση του προπονητή μας (γέλια)".

Τι σας είπε ο προπονητής σας στο ημίχρονο;
"Ήμασταν μπροστά στο σκορ με 1-0 και έπρεπε να μείνουμε ήρεμοι καθώς θα μας κυνηγούσαν. Με αυτή την ατμόσφαιρα, το κλίμα, ήταν δύσκολο να μείνεις ήρεμος, υπήρχε πάθος. Και όπως έχω πει στα ντέρμπι δεν παίζεις, απλά τα κερδίζεις".

Είπες ότι στην εκτέλεση του φάουλ η μπάλα θα πήγαινε μέσα ακόμα και αν δεν κόντραρε;
"Την έπιασα καλά τη μπάλα είδα τον γκολκίπερ που πήγε να "κλέψει" λίγο, οπότε η μπάλα πήγε από την άλλη πλευρά και δεν του βγήκε σε καλό το "κλέψιμο"".

Σου είχε δώσει κάποια ιδιαίτερη οδηγία πριν την έναρξη του ματς:
"Όχι, απλά να παιξω το παιχνίδι μου. Να πάρω την μπάλα, να βρω τους συμπαίκτες μου, να κάνω παιχνίδι από πίσω και να προσπαθήσω να κερδίσω δεύτερες μπαλιές".

Είσαι λίγο καιρό στην ομάδα, ο Χιμένεθ μοιάζει να έχει αναμορφώσει την ομάδα, κοιτάζοντας την βαθμολογία θεωρείς πως η ομάδα σου έχει αδικήσει τον εαυτό της;
"Ο Χιμένεθ έχει έρθει με τις δικές του ιδέες, παλεύουμε περισσότερο όχι ότι δεν παλεύαμε νωρίτερα. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε, να δείξουμε αυτά που ζητάει ο προπονητής. Είναι θετικό ότι έχουμε πάρει τους τρεις βαθμούς την επόμενη εδβομάδα παίζουμε με την Λάρισα και πρέπει να πάρουμε ένα ακόμα τρίποντο για να μπούμε στα play off για το Europa League ή το Champions League".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ