Αγιά Σοφιά έως 30.000

Αγιά Σοφιά έως 30.000

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου της Ένωσης θα είναι κάπως "κουτσουρεμένη" εν συγκρίσει με την αρχική μελέτη που προέβλεπε μίνιμουμ 32.000 θέσεις. Ο αριθμός θα "παίξει" μεταξύ 28 και 30.000 θέσεων δίχως ακόμα να έχει "κλειδώσει".

Υπάρχουν τα καλά νέα. Η ιστορία του γηπέδου έχει πλέον δρομολογηθεί και τίποτα δε μπορεί να τη φρενάρει. Στην AEK περιμένουν την έκδοση της οικοδομικής αδείας την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και η σιγουριά ξεχειλίζει. Δεν συναντάς πλέον "ίσως ή θα δούμε" σε όποια ερώτηση κι αν απευθύνεις στους αρμοδίους.

Τώρα αν μπορεί να ερμηνευτεί ως κακό μαντάτο η μείωση της αρχικώς προβλεφθείσας χωρητικότητας, είναι μια ιστορία που δεν σηκώνει καν συζήτηση! Η τσιγγάνα από το 2003 ΑΕΚ, θα έχει επιτέλους έδρα και αυτό είναι το πλέον σημαντικό. Ο τελικός αριθμός θα παίξει ανάμεσα στις 28 και 30.000 και αυτή τη στιγμή δεν έχει "κλειδώσει". Είναι κάτι που θα φανεί όταν οριστικοποιηθεί η τελική μελέτη πάνω στο εγκεκριμένο σχέδιο.

Οι μετατροπές στη στατική μελέτη του σχεδίου που επηρεάζουν τη χωρητικότητα έγιναν απαιτητές και απαραίτητες μετά τις αλλαγές που προέκυψαν στο φάκελο της αρχιτεκτονικής επιτροπής. Ήταν κάτι αναπόφευκτο προκειμένου να ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος, αλλά δεν αλλάζει κάτι στην ουσία της «Αγιάς Σοφιάς».

Θα πρόκειται για ένα γήπεδο 4ης κατηγορίας (δεν υπάρχουν πλέον αστέρια), απόλυτα συμβατό και ικανό ώστε φιλοξενεί αγώνες του Champions League και του Europa League. Με πιθανότητες για διεξαγωγή τελικού μόνο (ευρωπαϊκού) Super Cup όπου δεν υφίσταται περιορισμός χωρητικότητας.

Εξυπακούεται ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής τελικών των δύο κορυφαίων διασυλλογικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά για να πάρει τέτοια έγκριση θα έπρεπε να έχει μίνιμουμ 50.000 θεατές. Εν ολίγοις για την "Αγιά Σοφιά" θα ισχύουν όσα και για το "Γ. Καραϊσκάκης".

Η τελική χωρητικότητα θα αποφασιστεί μετά την πρώτη φάση των εκσκαφών και των έργων αντιστήριξης. Σίγουρα όμως δεν θα υπερβαίνει τις 30.000 θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ… ΒΟΥΛΗ

Τρία βήματα πριν τις… μπουλντόζες στην "Αγιά Σοφιά"

Ο ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

"Τον Ιούνιο θα έχουμε την άδεια"

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Όταν Η Ζωή Λάσκαρη κέρδιζε τα καλλιστεία σε ηλικία 15 ετών

Ήταν το 1959, όταν η αγαπητή ηθοποιός θα έκανε το πρώτο βήμα προς την αναγνωρισιμότητα. Πώς αποφάσισε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και ποιος μεγάλος σκηνοθέτης την ανακάλυψε για τις ταινίες του;

Κάθε χώρα έχει την Kim Kardashian που της αξίζει

Όλες οι πληθωρικές 'επαρχιώτισσες' που έχουν κατά καιρούς πάρει τον τίτλο

Επίθεση στη Βαρκελώνη: Ελεύθερος κυκλοφορεί ο οδηγός του βαν

O επικεφαλής της αστυνομίας της Καταλονίας τόνισε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ανάμεσα στους πέντε ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν. Νέες έρευνες σε σπίτια υπόπτων

'Sense8': Από το Netflix σε πορνοσάιτ;

Η σειρά των αδελφών Wachowski κόπηκε από το Netflix αλλά μια απρόσμενη πηγή προσφέρεται να συνεχίσει την ιστορία. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ.

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24