ΑΕΚ

"Αφεντικό" η ΑΕΚ στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ μετά την επιστροφή της στην Super League από την περιπέτεια του υποβιβασμού, έχει κυριαρχήσει στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr έχει τους αριθμούς.

Μέχρι να φτάσει και να καταλήξει στην μεγάλη καταστροφή στο φινάλε της σεζόν 2012-13, η ΑΕΚ πέρασε μια μακρά περίοδο διοικητικής και κατ’ επέκταση αγωνιστικής κρίσης. Κάτι που είχε αντίκτυπο παντού. Όπως για παράδειγμα στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό.

Ως και τον υποβιβασμό, η ΑΕΚ μετρούσε 2,5 χρόνια χωρίς νίκη και τρία χρόνια χωρίς γκολ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της (ποδοσφαιρικής) ιστορίας). Και η ΑΕΚ έχει αλλάξει τα πάντα. Με πρώτο απ’ όλα, τους αριθμούς στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Από τότε που η ΑΕΚ επέστρεψε στη Super League από την μεγάλη περιπέτεια, είναι κυρίαρχη στις μάχες με τους "ερυθρόλευκους". Άλλωστε τα φέρνει έτσι η μοίρα, που η Ένωση βρίσκει τον Ολυμπιακό στο διάβα της, περισσότερες από τις καθιερωμένες δυο φορές του πρωταθλήματος.

ΣΤΟ 7-3 ΟΙ ΝΙΚΕΣ

Τις τελευταίες τρεις σεζόν, που η ΑΕΚ βρίσκεται και πάλι στη Super League, έχει συναντηθεί με τον Ολυμπιακό συνολικά έντεκα φορές. Τις έξι για το πρωτάθλημα και τις πέντε για το κύπελλο. Και η ΑΕΚ μετρά επτά νίκες, έναντι μόλις τριών του Ολυμπιακού και μιας ισοπαλίας. Μάλιστα στο κύπελλο, η Ένωση στα πέντε ματς έχει τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα. ενώ μετρά έναν κερδισμένο τελικό και δυο συνεχόμενες προκρίσεις επί του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΟΑΚΑ

Μπορεί το Ολυμπιακό Στάδιο να μην είναι έδρα, μπορεί στην ΑΕΚ να εξακολουθούν να είναι πολλοί εκείνοι που το αποκαλούν "Νταχάου", όμως στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αυτά τα τρία χρόνια, είναι… κάστρο. Στα ματς πρωταθλήματος, η Ένωση μετρά μόνο νίκες επί των ερυθρόλευκων σε τρία παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, ενώ για το κύπελλο έχει μία νίκη (την χθεσινή) και μια ήττα, που όμως ήταν πρόκριση.

ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 21 ΧΡΟΝΙΑ

Στην φετινή σεζόν η ΑΕΚ συμπλήρωσε τρεις νίκες επί του Ολυμπιακού. Δυο για το πρωτάθλημα, μια για το κύπελλο. Η αμέσως προηγούμενη σεζόν που είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο, ήταν το 1996-97. Τότε η ΑΕΚ είχε κερδίσει 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και 2-1 και 1-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη για το κύπελλο. Όμως, τότε είχε ηττηθεί στο ντέρμπι του Φαλήρου για το πρωτάθλημα, ενώ φέτος έμεινε στο 0-0 στο Καραϊσκάκη για το κύπελλο.

ΑΡΧΙΣΚΟΡΕΡ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ

Με το γκολ που πέτυχε στο χθεσινό (7/2) ματς, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έγινε ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, από την επιστροφή της ομάδας στη Super League. Έφτασε τα τρία γκολ απέναντι στους "ερυθρόλευκους". Από δυο έχουν ο Σέρχιο Αραούχο και ο Πέτρος Μάνταλος, ενώ από ένα γκολ έχουν πετύχει ο Βάργκας, ο Τζεμπούρ, ο Αϊντάρεβιτς, ο Πατίτο, ο Τσιγκρίνσκι και ο Γιακουμάκης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ 11 ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Σεζόν 2015/2016

Πρωτάθλημα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-0

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0

Κύπελλο

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Σεζόν 2016/17

Πρωτάθλημα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0

Κύπελλο

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1

Σεζόν 2017/2018

Πρωτάθλημα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-2

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Κύπελλο

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-0

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ