ΑΕΚ

ΑΕΚ - Ρόμα 1-2

ΑΕΚ - Ρόμα 1-2
INTIME SPORTS

Σαν ίσος προς ίσο στάθηκε η ΑΕΚ απέναντι στη Ρόμα, από την οποία ηττήθηκε με 1-2 στο ΟΑΚΑ, σε μια φιλική αναμέτρηση όπου της άξιζε τουλάχιστον η ισοπαλία. Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τους φίλους της Ένωσης. (VIDEO)

Την παλιά καλή ΑΕΚ θύμισε η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, κόντρα σε έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Στη φιλική αναμέτρηση με τη Ρόμα, οι "κιτρινόμαυροι" θα μπορούσαν κάλλιστα να πάρουν τη νίκη, αφού είχαν πολλές καλές ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά η αστοχία στην τελική προσπάθεια στοίχισε στην Ένωση.

Μπροστά σε περίπου 20.000 φιλάθλους της στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έδειξε πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα, αναγκάζοντας τη σπουδαία Ρόμα να καρδιοχτυπήσει πολλές φορές. Οι "τζαλορόσι" πήραν τη νίκη χάρη σε δύο γκολ από στημένες φάσεις, χωρίς προηγουμένως να έχουν απειλήσει ούτε στο ελάχιστο την εστία του Ανέστη.

Το τελικό 1-2 διαμορφώθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντακόλ, λίγο πριν το φινάλε του ματς. Πριν την αναμέτρηση βραβεύτηκε ο μεγάλος αρχηγός της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι .

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (80' Γεωργέας), Κολοβέτσιος (80' Σαρρής), Λαμπρόπουλος (80' Σβάρνας), Πεταυράκης (80' Γροντής), Κορδέρο (74' Φαγέ), Ανάκογλου (80' Ρόβας), Μάνταλος (46' Ζόριτς), Μπαρμπόζα (80' Μπρέσεβιτς), Πλατέλλας (59' Ντούνης), Αραβίδης (64' Ντακόλ)

ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης (74' Κόουλ), Ντε Ρόσι, Αστόρι (63' Τότι), Εμάνουελσον (74' Παρέδες), Κεϊτά, Ναϊνγκολάν (90'+3 Ουτσάν), Ιτούρμπε (63' Λιάιτς), Φλορέντσι (90'+3 Σανάμπρια), Ζερβινιό (63' Ρομανιόλι), Ντέστρο (74' Σόμα)

Γκολ: 85' πέν. Ντακόλ / 45'+2 Ιτούρμπε, 53' Κεϊτά

Ανασκόπηση αγώνα

Πολύ καλό πρόσωπο παρουσίασε η ΑΕΚ, που στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε πολλές καλές στιγμές. Μόλις στο 5' ο Μπαρμπόζα απείλησε την εστία των "τζαλορόσι", αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πλατέλλα να βρεθεί κοντά στο γκολ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντε Σάνκτις. Στο 14' σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή για την Ένωση, όταν από σέντρα του Μπακάκη, ο Μάνταλος έπιασε ένα φοβερό γυριστό σουτ, αλλά ο Ιταλός πορτιέρε απέκρουσε εντυπωσιακά.

Μετά τα μισά του ημιχρόνου, η Ρόμα κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να αποτρέψει τη δημιουργία ευκαιριών από πλευράς ΑΕΚ. Μάλιστα, με τη μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις, η ιταλική ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα, χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε.

ΑΕΚ - Ρόμα 1-2
INTIME SPORTS

Με ένα ακόμα γκολ για τους Ιταλούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Κεϊτά να σκοράρει με κεφαλιά στο 53ο λεπτό. Κοινώς, 100% ευστοχία για την ομάδα του Ρούντι Γκαρθία, αφού με δύο τελικές προσπάθειες, κατάφερε να πετύχει δύο γκολ. Ακολούθησαν πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες, με τον Ζόριτς να χάνει τεράστια ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 65', όταν απέναντι από τον Ντε Σάνκτις πλάσαρε άουτ. Οι "κιτρινόμαυροι" δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και με τον Γεωργέα κέρδισαν πέναλτι στο 84ο λεπτό, όταν ανατράπηκε από τον Ρομανιόλι την ώρα που έμπαινε στην περιοχή των Ιταλών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντακόλ, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σωστά και να μειώσει για την ΑΕΚ σε 1-2.

ΑΕΚ - Ρόμα 1-2
INTIME SPORTS
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ