ΑΕΚ

ΑΕΚ-Χάποελ Ιερουσαλήμ 1-0

ΑΕΚ-Χάποελ Ιερουσαλήμ 1-0
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ επικράτησε της Χάποελ Ιερουσαλήμ στο τρίτο φιλικό που έδωσε στην Πολωνία δείχνοντας κάποια καλά στοιχεία αλλά και κάποιους τομείς όπου πρέπει να δουλέψει περισσότερο. (VIDEO)

Ο Τραϊανός Δέλλας συνέχισε τα πειράματα και στο τρίτο φιλικό της ΑΕΚ στην Πολωνία χρησιμοποιώντας και πάλι δυο ενδεκάδες χωρίς να έχει βάλει μαζί τους παίκτες που αναμένεται να αποτελέσουν τον βασικό κορμό στην διάρκεια της φετινής σεζόν. Ο νεαρός τεχνικός δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους, έχοντας άλλωστε την ευκαιρία, προκειμένου να μπορέσει να δει τα πράγματα που θέλει και το τι μπορεί να περιμένει από κάθε ποδοσφαιριστή του.

Αυτός που ξεχώρισε από το φιλικό και τη νίκη επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν ο Γκάλο ο οποίος έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ καλή παρουσία στο δεξί άκρο της άμυνας και πέτυχε ένα τρομερό γκολ με το οποίο οι κίτρινοι επικράτησαν.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Ανέστη, στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Βασιλαντονόπουλος, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος και Πεταυράκης. Μπροστά τους οι δυο χαφ ήταν οι Ανάκογλου, Γιόχανσον και στην τριάδα πίσω από τον φορ οι Γροντής, Ζόριτς και Μπαρμπόσα με μοναδικό προωθημένο τον Κρισάντους.

Αυτό που μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ από το πρώτο μέρος κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι το πως λειτούργησε το δίδυμο στα χαφ με τους Ανάκογλου, Γιόχανσον να είναι καλύτεροι της ομάδας τους στο πρώτο ημίχρονο. Η τριάδα μπροστά τους άλλαζε συνέχεια θέσεις με τον Γροντή να είναι αυτός που έδειχνε πιο δραστήριος και επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα ενώ πολύ καλός και σταθερός ήταν και ο Λαμπρόπουλος.

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 2' με τον Μπαρμπόσα να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ και τον Σάιτκοφ να λέει όχι. Η καλύτερη στιγμή των "κίτρινων" ήρθε στο 23' μετά από ωραία ενέργεια του Βασιλαντονόπουλου ο οποίος την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Κρισάντους που σούταρε με την μία με τον γκολκίπερ της Χάποελ να διώχνει με πολύ ωραία επέμβαση.

Οι Ισραηλινοί απείλησαν μόνο μια φορά την ΑΕΚ σε όλο το πρώτο 45' όταν στο 26' ο Οζ Ζαμπάκ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και πλάσαρε ανενόχλητος με τον Λαμπρόπουλο να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Από το 30' και μετά ανέβηκε σε απόδοση και ο Μπαρμπόσα ο οποίος συνδυάστηκε όμορφα με τον Γροντή στο 34' αλλά το σουτ του τελευταίο έφυγε λίγο έξω από την εστία των Ισραηλινών. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα σουτ του Πορτογάλου άσου το οποίο έφυγε λίγο έξω.

Αλλαγές σε πρόσωπα όχι στο σχήμα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τραϊαννός Δέλλας προχώρησε σε κάποιες αλλαγές χωρίς όμως να διαφοροποιήσει τον σχηματισμό με τον οποίο έπαιζε η ΑΕΚ. Συγκεκριμένα συνέχισε με τον Ανέστη στο τέρμα, πέρασε τον Γκάλο στο δεξί άκρο ενώ οι Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Πεταυράκης παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 56' λεπτό. Στα χαφ βρέθηκε ο Κορδέρο με τον Ανάκογλου ο οποίος επίσης αποχώρησε στο 56' ενώ στην τριάδα μπροστά από τα χαφ αγωνίστηκαν οι Γροντής, Πλατέλας και Αραβίδης με τον Τζεμπούρ να παίρνει την θέση του Κρισάντους. Η ΑΕΚ σε αντίθεση με το πρώτο μέρος δεν έκανε τόσες ευκαιρίες αλλά πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με τον Γκάλο το οποίο της έδωσε και τη νίκη.

Οι "κίτρινοι" είχαν καλή κυκλοφορία, αλλά όχι γρήγορη μετάβαση από την μια πλευρά στην άλλη, αλλά δεν έβγαλαν τόσες πολλές επιθέσεις και καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Ο Σιμός που μπήκε ως αλλαγή στο 56' ζητούσε συνέχεια την μπάλα για να κάνει παιχνίδι από πίσω και έδειξε δείγματα του ταλέντου του ενώ ο Τζεμπούρ γέμισε την περιοχή χωρίς όμως να γίνει απειλητικός. Οι Ισραηλινοί ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο σε μια ωραία αντεπίθεση στο 61' πρώτο λεπτό αλλά δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΕΚ-Χάποελ Ιερουσαλήμ 1-0
INTIME SPORTS

Σε μια ωραία επίθεση από τα δεξιά στο 66' η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ όταν ο Γκάλο έδωσε στον Γροντή, αυτός γύρισε και πάλι στον Γκάλο ο οποίος μέσα στην περιοχή και πλάγια σούταρε δυνατά για να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι παίκτες του Δέλλα συνέχισαν να έχουν την υπεροχή χωρίς να απειληθούν μέχρι το τέλος του ματς αλλά και οι ίδιοι δεν είχαν ρυθμό για να μπορέσουν να βρουν πιο γρήγορα διαδρόμους προς την εστία της Χάποελ που ήταν κλεισμένη στο δικό της μισό.

Η ΑΕΚ μπόρεσε να απειλήσει και πάλι στο 90' μετά από κόρνερ του Σοϊλέδη από τα αριστερά και κεφαλιά του Άρθο με την μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ των Ισραηλινών στην τελευταία καλή στιγμή του φιλικού.

ΑΕΚ (Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Ανέστης, Βασιλαντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Πεταυράκης, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Γροντής, Ζόριτς, Μπαρμπόσα, Κρισάντους.

ΑΕΚ (Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ): Ανέστης (56' Βούρας), Γκάλο, Λαμπρόπουλος (56' Κολοβέτσιος), Τζανετόπουλος (56' Άρθρο), Πεταυράκης (56΄Σοϊλέδης), Κορδέρο, Ανάκογλου (56' Σιμόες), Γροντής (78' Φαγέ), Πλατέλας, Αραβίδης, Τζεμπούρ

Χάποελ Ιερουσαλήμ:Σάιτκοφ, Νίμνι, Έρμον, Λερμάν, Κόεν, Στάιν, Ναόρ Ζαμπάκ, Χαντάν, Οζ Ζαμπάκ, Μπουλχιάν, Μπεν Λούλου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ