ΑΕΚ

ΑΕΚ vs Ολυμπιακός: Τέσσερα σερί ματς αήττητη μετά από 19 χρόνια!

ΑΕΚ vs Ολυμπιακός: Τέσσερα σερί ματς αήττητη μετά από 19 χρόνια!

Η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη για τέσσερα σερί παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μετά από 19(!) χρόνια. Το Sport24.gr θυμίζει με VIDEO πώς είχαν εξελιχθεί τα ματς εκείνη τη διετία (1997-99).

Η ΑΕΚ σημείωσε τη δεύτερη σερί νίκη της σε διάστημα τεσσάρων ημερών απέναντι στον Ολυμπιακό, επικρατώντας 2-1 στο ΟΑΚΑ και παίρνοντας την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι "κιτρινόμαυροι" ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους Πειραιώτες για την εφετινή σεζόν (εκτός κι αν υπάρξει League Cup), παραμένοντας αήττητοι σε τέσσερα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με απολογισμό τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Τελευταία φορά που η Ένωση έμεινε αήττητη σε τέσσερα συνεχόμενα ματς απέναντι στους "ερυθρολεύκους" ήταν τη διετία 1997-99. Μάλιστα και τότε είχε τον ίδιο απολογισμό με τρεις νίκες και μία "λευκή" ισοπαλία. Το Sport24.gr θυμίζει, με video, την εξέλιξη των αναμετρήσεων εκείνης της διετίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 0-1 (1997/98)

Το σερί άρχισε την 3η αγωνιστική της σεζόν 1997-98. Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ήταν καλύτερος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά τελικά οι "κιτρινόμαυροι" πήραν μία σπουδαία νίκη χάρη σε γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο, αφού προερχόταν από τραυματισμό. Τεράστιο παιχνίδι είχε πραγματοποιήσει και ο Ηλίας Ατματζίδης, ο οποίος με σημαντικές αποκρούσεις κράτησε όρθια την ομάδα του.

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 (1997/98)

Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, η ΑΕΚ έκανε το... νταμπλ στις νίκες ( η προηγούμενη μέχρι τη φετινή), αφού επιβλήθηκε 1-0 του Ολυμπιακού με σκόρερ τον Βεριντιάνο Μαρτσέλο.

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0 (1998/99)

Την επόμενη σεζόν, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο και πήρε τη νίκη με 2-0 χάρη στα γκολ των Ντανιέλ Μπατίστα και Ντέμη Νικολαΐδη. Μάλιστα, το γκολ του Νικολαΐδη μνημονεύεται μέχρι και σήμερα απ' τους φίλους της Ένωσης, αφού αποφεύγει με εξαιρετικό τρόπο τον Γιώργο Ανατολάκη, ενώ στη συνέχεια πανηγυρίζει στα κάγκελα μαζί με τους οπαδούς της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ 0-0 (1998/99)

Στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) στο παλιό "Γ. Καραϊσκάκης". Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι, έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Ατματζίδη. Παρά το γεγονός πως η Ένωση κράτησε τον Ολυμπιακό στο μηδέν, το τέλος της σεζόν βρήκε τους "ερυθρολεύκους" να κατακτούν το τρίτο σερί πρωτάθλημα με 10 βαθμούς περισσότερους απ' την ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Αφεντικό" η ΑΕΚ στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Χιμένεθ: Μαέστρος σε πάγκο και... εξέδρα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ