ΑΕΚ

AEK, βάλε ένα γκολ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Στο γήπεδο που δεν έχει βρει γκολ από τότε που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία δοκιμάζεται σήμερα η ΑΕΚ, στην προσπάθεια της να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, ειδικά μια νίκη που θα τη διατηρήσει στην κορυφή. (VIDEOS)

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια και οκτώ ημέρες από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει στη φυσική έδρα του Παναθηναϊκού. Ασφαλώς μεσολάβησαν κάμποσα έτη μετακόμισης των "πρασίνων" στο ΟΑΚΑ και τα δύο της Ένωσης στις χαμηλότερες κατηγορίες προκειμένου να φτάσουμε στη δεκαετία.

Ήταν εξάλλου κι ένα γκολ που δεν πρόσθεσε ουσία για την ΑΕΚ, στην τελική σούμα εκείνης της βραδιάς. Το ματς διεξήχθη Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 και ο Παναθηναϊκός βρήκε γρήγορο γκολ με τον Σαλπιγγίδη στο 6’ και δεύτερο με τον Μάντζιο στο 34’.

Ο νυν διευθυντής της ΑΕΚ και πρώην του ΠΑΟ Νίκος Λυμπερόπουλος μείωσε στο 42’ με ωραία γυριστή κεφαλιά, σαστίζοντας προσωρινά μέχρι να βρει τον τρόπο να πανηγυρίσει απέναντι στην πρώην ομάδα του. Τελικά έτρεξε προς τη σέντρα κάνοντας τον σταυρό του. Αυτό είναι και το τελευταίο καταγεγραμμένο τέρμα της Ένωση στη Λεωφόρο.

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΕΔΡΑ

Στα χρόνια της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία, η ΑΕΚ αντιμετώπισε τέσσερις φορές τον ΠΑΟ στο συγκεκριμένο γήπεδο, δίχως να βρίσκει ούτε σε μία το δρόμο προς τα δίχτυα, στοιχείο απογοητευτικό και ως παράδοση, άκρως αποθαρρυντικό. Είναι και σπάνιο ταυτόχρονα καθώς πρόκειται για τη μία από τις δύο έδρες που οι «Κιτρινόμαυροι» δεν έχουν βρει γκολ, από τότε που η ομάδα επανήλθε στο φυσικό χώρο της Α’ Εθνικής.

Το μηδέν απέναντι στην Ένωση το έχει κρατήσει και η Καλλονή στο Εθνικό Στάδιο Μυτιλήνης, σε ένα παιχνίδι το οποίο έληξε ισόπαλο 0-0,στα τελειώματα της σεζόν 2015-16. Βέβαια το δείγμα γραφής είναι και μικρό καθώς δεν έχουν δώσει άλλο ματς έκτοτε, λόγω του υποβιβασμού της ομάδας από τη Λέσβο.

Τα τέσσερα τελευταία ματς στη Λεωφόρο ήταν:

1/11/2015 - Πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

23/05/2016 - Playoffs

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0

(11' Λουντ, 30' Μπεργκ, 90' Κλωναρίδης)

15/01/2017 - Πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

24/05/2017 - Playoffs

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0

(62' πεν. Λέτο)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ