ΑΕΚ

"ΑΕΚ σαν τον Φοίνικα"

"ΑΕΚ σαν τον Φοίνικα"

Η UEFA έκανε αφιέρωμα στην ΑΕΚ, την γαλλική της κατάρα και την αναγέννηση από τις στάκτες της.

Η επιστροφή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς ακόμα και για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Άλλωστε όπως τονίζει η UEFA στο αφιέρωμα που έκανε, η Ένωση είναι Φοίνικας.

Γι αυτό και "η Σεντ Ετιέν θα πρέπει να προσέξει. Η απούσα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την σεζόν 2011/12 ΑΕΚ, είναι ένας Φοίνικας. Έσωσε τα χειρότερα το 2004, από τον πρώην ποδοσφαιριστή της Ντέμη Νικολαϊδη, που τελείωσε την καριέρα του για να βοηθήσει τον σύλλογο να ισορροπήσει, το 2013 υποβιβάστηκε βυθισμένη σε μια μεγάλη οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια χτίστηκε από την αρχή και επέστρεψε πέρσι στην ελληνική ελίτ, παίρνοντας αμέσως θέση στο τοπ 3 για να επανακτήσει την Ευρώπη, που περίμενε για πέντε χρόνια. Και σκοπεύει να κερδίσει, περνώντας το στάδιο της Νέμεσης στη Γαλλία".

Πάντως στο αφιέρωμα της UEFA γίνεται αναφορά στην "γαλλική κατάρα της ΑΕΚ" καθώς "στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή το 1963 είχε αποκλειστεί από την Μονακό για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και από τότε έχει συνολικά 10 ήττες, έξι ισοπαλίες και μόνο μία νίκη, αυτή απέναντι στην Λιλ που της χάρισε το πρώτο της τρίποντα στη φάση ομίλων του Champions League".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ