ΑΕΚ

ΑΕΚ: Όλα δείχνουν φιέστα τίτλου κόντρα στον Λεβαδειακό

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ, μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ, έγινε το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο και δεν αποκλείεται το ματς της 28ης αγωνιστικής κόντρα στο Λεβαδειακό να μετατραπεί σε φιέστα.

Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League έδωσε τον τίτλο του ξεκάθαρου φαβορί για το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ. Υπενθυμίζουμε ότι η αρμόδια επιτροπή της Λίγκας τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με αφαίρεση τριών βαθμών απ' το εφετινό πρωτάθλημα, δύο απ' το επόμενο, μηδενισμό στο ματς με την ΑΕΚ, καθώς και με τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τους κιτρινόμαυρους.

Τι σημαίνει όμως η συγκεκριμένη εξέλιξη για τη μάχη του τίτλου;

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή με 57 βαθμούς και ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 50, ο ΠΑΟΚ με 49 και ο Ατρόμητος με 47. Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της σεζόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά το τι χρειάζονται οι κιτρινόμαυροι για να πάρουν τον τίτλο: Οκτώ βαθμούς σε πέντε ματς, διότι υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό (δύο νίκες επί των Ερυθρόλευκων).

Το μάξιμουμ βαθμών που μπορεί να πάρει κάθε ομάδα είναι 15, οπότε εάν η ΑΕΚ δεν έχει κάποια βαθμολογική απώλεια στα ματς με τον Παναθηναϊκό και τον Πλατανιά αναμένεται να κάνει φιέστα τίτλου κόντρα στον Λεβαδειακό την 28η αγωνιστική. Φυσικά, το συγκεκριμένο δεδομένο ισχύει αν ο Ολυμπιακός που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση με διαφορά επτά βαθμών δεν χάσει κάπου βαθμούς νωρίτερα.

Το πιο δύσκολο παιχνίδι για τους κιτρινόμαυρους είναι αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή (1/4), ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα είναι κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους (Πλατανιά, Κέρκυρα, Απόλλωνα εκτός έδρας, Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ). Αντίθετα, ο Ολυμπιακός, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, δεν έχει κάποιο δύσκολο ματς μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

26η αγωνιστική: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

27η αγωνιστική: Πλατανιάς - ΑΕΚ

28η αγωνιστική: ΑΕΚ - Λεβαδειακός

29η αγωνιστική: Κέρκυρα - ΑΕΚ

30η αγωνιστική: Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

26η αγωνιστική: Λεβαδειακός - Ολυμπιακός

27η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Κέρκυρα

28η αγωνιστική: Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός

29η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

30η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΚ 57

2. Ολυμπιακός 50

3. ΠΑΟΚ 49

4. Ατρόμητος 47

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ