ΑΕΚ

ΑΕΚ - Κορόνα Κίελτσε 2-0

ΑΕΚ - Κορόνα Κίελτσε 2-0
INTIME SPORTS

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά χωρίς φάσεις στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ ξεκόλλησε στην επανάληψη όταν με γκολ και ασίστ του Κρισάντους σκόραρε δις, για το τελικό 2-0 επί της Κορόνα.

Μετά το ισόπαλο 1-1 κόντρα στην Χάποελ Τελ Αβίβ, το μεσημέρι της Κυριακής (26/7) η ΑΕΚ έδωσε τον δεύτερο φιλικό αγώνα στα πλαίσια της καλοκαιρινής της προετοιμασίας, όπου επικράτησε με το τελικό 2-0 της Κορόνα Κίελτσε.

Ο Τραϊανός Δέλλας προτίμησε τους Ανέστη, Βασιλαντωνόπουλο, Άρθο, Κολοβέτσιο, Πεταυράκη, Σιμόες, Γιόχανσον, Πλατέλλα, Μπαρμπόσα, Αραβίδη και Τζεμπούρ για το βασικό σχήμα της ομάδας του σε σύστημα 4-4-2.

ΑΕΚ - Κορόνα Κίελτσε 2-0
INTIME SPORTS

Οι Πολωνοί παρατάχθηκαν με τους Οτσάινα, Γκρζέλακ, Κίερτς, Βρεσνιέφσκι, Κόμπρι, Σιέρπινα, Ζαλέσκι, Ρογκάλα, Λανκούρ, Ζάγιατς και Τρίτκο στην αρχική ενδεκάδα.

Καλή κυκλοφορία αλλά δίχως ευκαιρίες

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν ξεκάθαρος ο στόχος της ΑΕΚ. Να κρατήσει την μπάλα, να την κυκλοφορήσει με υπομονή σε μικρούς χώρους και από χαμηλά να χτίσει τις επιθέσεις της. Δεν ήταν κακή η Ένωση σε αυτό το κομμάτι, ωστόσο δεν έβρισκε λύσεις στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την επίθεση.

Στην τελική απόφαση τα χαλούσαν οι παίκτες του Δέλλα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτιάξουν επικίνδυνες καταστάσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Με σουτ εκτός περιοχής ή μέσω στημένων φάσεων (κέρδισε κάμποσα κόρνερ) προσπαθούσε να απειλήσει η ΑΕΚ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Κορόνα Κίελτσε έψαχνε κυρίως τις κόντρα επιθέσεις και είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο 28', όταν ο Ανέστης με εξαιρετική επέμβαση είπε "όχι" σε σουτ του Γκρζέλακ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και με τον Βασιλαντωνόπουλο να ξεχωρίζει για την ΑΕΚ.

Κρισάντους σε όλους τους ρόλους

Μια από τα ίδια ήταν το παιχνίδι και στην επάναληψη μέχρι το 60ο λεπτό. Με σύνεση και άνεση κυκλοφορούσε την μπάλα η ΑΕΚ, έχοντας στο γήπεδο πλέον τους Μπαρόχα (από το 32'), Σβάρνα, Λαμπρόπουλο, Τζανετόπουλο, Γροντή, Ανάκογλου, Σιμόες, Γκάλο, Βάργκας, Ζόριτς και Κρισάντους.

Υπομονή, πάσα στον ελεύθερο παίκτη και καλή κίνηση στο χώρο αλλά δίχως αποτέλεσμα. Μέχρι να βρει ρυθμό ο Κρισάντους και να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Στο 64' οι παίκτες του "Δικεφάλου" άλλαξαν γρήγορα, πολλές φορές και με ακρίβεια την μπάλα. Τελικός αποδέκτης ο Νιγηριανός, που ανατράπηκε κερδίζοντας πέναλτι. Ο Βάργκας ένα λεπτό ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε από τον Οτσάινα που έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία.

Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 69', ήρθε νέα χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Γροντής έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κρισάντους στο δεύτερο δοκάρι "έσπασε" για τον επερχόμενο Βάργκας, η προσπάθεια του οποίου ήταν άστοχη από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση.

Αμέσως μετά ήρθε το γκολ. Κάθετη πάσα του Ανάκογλου, ο Κρισάντους νικάει τον Οτσάινα και βάζει μπροστά στο σκορ (1-0) την ΑΕΚ. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Πολωνοί, ήρθε και δεύτερο "χτύπημα".

ΑΕΚ - Κορόνα Κίελτσε 2-0
INTIME SPORTS
ΑΕΚ - Κορόνα Κίελτσε 2-0
INTIME SPORTS

Η Κορόνα είχε δύο καλές στιγμές με τους Σιέρπινα (81') και Λανκούρ (88') αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και το 2-0 έμεινε έως το τέλος, με την ΑΕΚ να αφήνει υποσχέσεις με την εμφάνιση της στο δεύτερο 45λεπτο της αναμέτρησης.

"Για μένα το θέμα είναι να βλέπουμε πράγματα σχετικά με τη φιλοσοφία που θα πρέπει να αποκτήσουμε σαν ομάδα. Δεν διαχωρίζω τα δυο ημίχρονα του σημερινού φιλικού", δήλωσε ο Τραϊανός Δέλλας μετά το δεύτερο φιλικό επί πολωνικού εδάφους.

ΑΕΚ - Κορόνα Κίελτσε 2-0
INTIME SPORTS

ΑΕΚ: Ανέστης (32' Μπαρόχα), Βασιλαντωνόπουλος, Άρθο, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Σιμόες, Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Τζεμπούρ.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι: Μπαρόχα (62' Βούρας), Σβάρνας, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γροντής, Ανάκογλου, Σιμόες, Γκάλο, Βάργκας, Ζόριτς, Κρισάντους.

Κορόνα Κίελτσε: Οτσάινα, Γκρζέλακ, Κίερτς, Βρεσνιέφσκι, Κόμπρι, Σιέρπινα, Ζαλέσκι, Ρογκάλα, Λανκούρ, Ζάγιατς, Τρίτκο (46' Βοϊτσεκόφσκι).

Είδε το φιλικό ο Οκόνσκι

Το καλοκαίρι του 1988 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έπειθε τον Μίροσλαβ Οκόνσκι να κάνει το βήμα από την Μπουντεσλίγκα και το Αμβούργο, στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Ήταν μια κίνηση που αποδείχθηκε κλειδί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1989 από τον Δικέφαλο.

Σήμερα, 27 χρόνια μετά, ο Μπάγεβιτς έσμιξε ξανά με τον Οκόνσκι επί πολωνικού εδάφους. Ο "Όκο" που πλέον ζει μόνιμα στο Πόζναν, μετέβη στην Οπαλένιτσα για να παρακολουθήσει το φιλικό της ΑΕΚ με την Κίελτσε.

Μόλις τον είδε ο Μπάγεβιτς τον αγκάλιασε και κάθισαν μαζί και παρακολούθησαν το ματς. Μάλιστα ο Οκόνσκι είχε θερμή αγκαλιά και με τον Λάκη Νικολάου. Ενώ ο "Όκο" ήταν συγκινημένος που παρακολούθησε την ΑΕΚ μετά από τόσα πολλά χρόνια.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ