ΑΕΚ

ΑΕΚ + Ισπανός αμυντικός = επιτυχία

ΑΕΚ + Ισπανός αμυντικός = επιτυχία
INTIME SPORTS

To Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει τις περιπτώσεις των Ισπανών αμυντικών που φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα της ΑΕΚ. Συνήθως οι επιλογές αποδεικνύονταν επιτυχημένες.

Στην θεωρία αλλά και στην πράξη, η ισπανική μεταγραφική αγορά για πολλά χρόνια ήταν απλησίαστη και γενικώς για τις ελληνικές ομάδες και ειδικώς για την ΑΕΚ. Άλλωστε είναι ενδεικτικό το γεγονός πως ο πρώτος Ισπανός (Αλμπέρτο Μέντεζ) φόρεσε τα κιτρινόμαυρα μόλις τον Γενάρη του 1999 και μάλιστα ήρθε μέσω… Αγγλίας.

Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ στα δύσκολα χρόνια της Γ’ και της Β’ εθνικής, ακόμα με ελάχιστους ξένους στο ρόστερ, είχε παίκτη από την Ισπανία (Κορδέρο) και μάλιστα αρχηγό. Πάντως το μόνο βέβαιο είναι πως όσες φορές η Ένωση έχει επιλέξει την ισπανική αγορά για την ενίσχυση της μεταγραφικής της γραμμής, όπως έκανε και τώρα με τον Θέσαρ Άρθο, έχει βγει κερδισμένη. Το Sport24.gr έχει την ανάλυση.

Τον εκτίμησαν όταν τον έχασαν

Το καλοκαίρι του 2008 και αφού η ΑΕΚ ψάχτηκε αρκετά για την θέση του αριστερού μπακ, κατέληξε στην απόκτηση του Χουανφράν. Μεταγραφική ηχηρή, με δεδομένο πως ο παίκτης με το διπλό μικρό όνομα (Γκαρσία – Γκαρσία) προερχόταν από γεμάτη σεζόν στη Σαραγόσα. Η αλήθεια είναι πως ο Χουανφράν δεν έκανε εντυπωσιακά πράγματα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Στην ΑΕΚ γενικώς δεν ενθουσιάστηκαν με τα 21 ματ που έκανε ο Ισπανός. Τον έστειλαν πίσω στην Λεβάντε και από τότε κάνει πράγματα και θαύματα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Παραμένει βασικός για μια εξαετία στην Λεβάντε με γεμάτες σεζόν και στην ΑΕΚ τον εκτίμησαν περισσότερο όταν έφυγε.

ΑΕΚ + Ισπανός αμυντικός = επιτυχία
INTIME SPORTS

Δανεικός αλλά και… Κυπελλούχος

Η έμπνευση του Μανόλο Χιμένεθ να πάρει στην ΑΕΚ δανεικό τον Νταβίντ Ματέος τον Γενάρη του 2011, αποδείχθηκε απολύτως επιτυχημένη. Ο Ισπανός στόπερ είχε εξαιρετική παρουσία και συνέβαλε καθοριστικά ώστε να καταφέρει η Ένωση να φτάσει μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου και να το κατακτήσει. Βεβαίως στην τραγική διοικητική κατάσταση που ήταν τότε η ΑΕΚ, δεν κατάφερε να μετατρέψει στο τέλος της σεζόν τον δανεισμό του Ματέος σε μεταγραφή. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έφυγε για άλλες πολιτείες και τα δυο τελευταία χρόνια βγάζει το ψωμί του στο Ουγγρικό πρωτάθλημα, με γεμάτες σεζόν στην Φερεντσβάρος.

ΑΕΚ + Ισπανός αμυντικός = επιτυχία
INTIME SPORTS

Τον θυμήθηκε ακόμα και φέτος

Την πετυχημένη συνταγή του δανεισμού κεντρικού αμυντικού από την Ισπανία, η ΑΕΚ την εφάρμοσε και το καλοκαίρι του 2011. Ο Χουάν Κάλα ήρθε από την Σεβίλλη και αποδείχθηκε και αυτός εξαιρετική περίπτωση. Η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει για λίγο τον Ισπανό στόπερ, μόλις για λίγους μήνες και για 13 ματς, μέχρι να επιστρέψει και πάλι πίσω στη Σεβίλλη. Στην Ένωση ποτέ δεν ξέχασαν τον Κάλα και το όνομα του πέρασε φευγαλέα και από τις τωρινές μεταγραφικές σκέψεις για την άμυνα. Τελικά η σκέψη δεν προχώρησε. Άλλωστε ο Ισπανός έκλεισε στην Χετάφε.

ΑΕΚ + Ισπανός αμυντικός = επιτυχία
INTIME SPORTS

Ισπανοί αλλά όχι αμυντικοί

Η ΑΕΚ τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κάνει πετυχημένες μεταγραφικές επιλογές από την Ισπανία και όχι μόνο για την αμυντική της γραμμή. Ο Μίτσελ που ήρθε με την μορφή δανεισμού τον Γενάρη του 2011 μαζί με τον Ματέος, έβαλε την υπογραφή του φαρδιά πλατιά στην πορεία προς την κατάκτηση του κυπέλλου. Είχε πετύχει βλέπετε ο Ισπανός μέσος, εκείνο το γκολ από την σέντρα, στις καθυστερήσεις του ματς με τον Παναθηναϊκό και είχε δώσει την πρόκριση στην ΑΕΚ. Ο Μίτσελ έφυγε από την Ένωση το καλοκαίρι του 2011 και την φετινή σεζόν την τελείωσε στην Μακάμπι Χάιφα ως δανεικός από την Χετάφε. Μάλιστα τον Μίτσελ τον…διαδέχθηκε πάλι με την μορφή δανεισμού, ο Χοσέ Κάρλος. Δανεικό από τη Σεβίλλη ήρθε το «δεκάρι» και έκανε μια πολύ καλή σεζόν με την ΑΕΚ. Έφυγε και αυτός μόλις ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του. Συνέχισε στην Ράγιο Βαγιεκάνο με γεμάτες σεζόν, αλλά πέρυσι μετακόμισε στην Κόρντομπα και έπαιξε μόλις ένα ματς και αυτό ως αλλαγή.

ΑΕΚ + Ισπανός αμυντικός = επιτυχία
INTIME SPORTS
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ