ΑΕΚ

39 χρόνια από τον θρίαμβο της ΑΕΚ επί της Ντέρμπι Κάουντι

39 χρόνια από τον θρίαμβο της ΑΕΚ επί της Ντέρμπι Κάουντι

Η σεζόν 1976-77 ήταν μία από αυτές που γράφτηκαν "χρυσές" σελίδες στην ιστορία της ΑΕΚ, όπως η νίκη κόντρα στην Ντέρμπι Κάουντι σαν σήμερα πριν 39 χρόνια στην Αγγλία με 3-2 και η πρόκριση στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (VIDEO).

Η σεζόν 1976-77 ήταν μία από αυτές που γράφτηκαν «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της ΑΕΚ, όπως η νίκη κόντρα στην Ντέρμπι Κάουντι σαν σήμερα πριν 39 χρόνια στην Αγγλία με 3-2 και η πρόκριση στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Εκείνη την εποχή οι αγγλικές ομάδες φάνταζαν από άλλον πλανήτη και το έργο της (απίστευτης) ΑΕΚ του Φράντισεκ Φάντροκ μετά το 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο εύκολο δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα.

Η Ντέρμπι προηγήθηκε στο 53’ με τον Μπεστ, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 64’ με τον Νικολούδη και έκανε την ανατροπή στο 77’ με τον Τάσο. Στο 84’ ο Βάγκνερ έκανε το 3-1 για να μειώσει λίγα λεπτά αργότερα Ρίοχ στο τελικό 3-2.

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στο Νησί και μάλιστα με τρία γκολ και χρειάστηκαν να περάσουν 39 χρόνια για να ισοφαριστεί αυτό το ρεκόρ (από τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ).

ΑΕΚ: Στεργιούδας, Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Τάσος, Τσάμης (81’ Λ.Παπαδόπουλος), Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου (60’ Σκρέκης), Μαύρος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ