ΑΕΚ

22/10/2002: Ο άθλος της ΑΕΚ στο "Μπερναμπέου"

22/10/2002: Ο άθλος της ΑΕΚ στο "Μπερναμπέου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τη μεγαλειώδη εμφάνιση της ΑΕΚ και το εκπληκτικό 2-2 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει (VIDEO)

"Εκπληκτικό, 2-2 εκπληκτικό...". Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος την ισοφάριση της ΑΕΚ μέσα στην Ισπανία με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης για την φάση των ομίλων του Champions League. Η Ευρώπη παραμιλούσε εκείνη την βραδιά της 22ης Οκτωβρίου 2002 για την ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Όλα όμως είχαν αρχίσει νωρίτερα...

Τρεις εβδομάδες μετά το εκκωφαντικό 3-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήρθε ο αγώνας του δευτέρου γύρου. " Ελάτε στη Μαδρίτη και θα σας διαλύσουμε", φώναζε ο Γκούτι στη μεικτή ζώνη μετά το ματς της ΑΕΚ με τη Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο έληξε 3-3. Εκείνη η ομάδα της "Βασίλισσας" ήταν πραγματική "Γκαλάκτικος", με τεράστια αστέρια στη σύνθεσή της. Η ΑΕΚ αντιμετώπισε τους Μαδριλένους στην έδρα τους, που "διψούσαν" για εκδίκηση μετά την ισοπαλία στο "Νίκος Γκούμας".

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τη Ρεάλ ,με τον Ρονάλντο να κάνει όργια και τον Μακ Μάναμαν να εκτελεί. 2-0 στο ημίχρονο και όλα προμήνυαν ένα εύκολο βράδυ για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 54ο λεπτό, ο Μπάγεβιτς έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές, προσπαθώντας να αλλάξει τις ισορροπίες, οι οποίες ήταν ο Ίβιτς και ο Σεντένο στη θέση του Τσάρτα και του Νικολαϊδη.

22/10/2002: Ο άθλος της ΑΕΚ στο "Μπερναμπέου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ ξεκίνησε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να πιέζει τη Ρεάλ. Στο 75', ο Κατσουράνης κατάφερε να βρει δίχτυα, μειώνοντας το σκορ. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ο Ίβιτς έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και από πλάγια θέση, έσπασε προς την καρδιά της περιοχής, όπου περίμενε ο Σεντένο και με πλασέ στην κίνηση πάγωσε την Μαδρίτη, 2-2!

Με την ολοκλήρωση του αγώνα ολόκληρο το γήπεδο χειροκρότησε την ελληνική ομάδα που πάλεψε όσο καμία άλλη και κατάφερε να μην ηττηθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε κανένα από τα δύο ματς. Οι οπαδοί του "δικεφάλου" ξεκίνησαν γιορτή το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου από την καρδιά της Ισπανίας και συνεχίστηκε μέχρι την Δεκελείας τις πρώτες πρωινές ώρες...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρ. Κάρλος (75`Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61`Σολάρι), ΜακΜάναμαν (82`Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο

ΑΕΚ: Χιώτης, Ζαγοράκης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (69`Σεντένο), Λάκης, Τσιάρτας (54`Μαλαδένης), Νικολαΐδης (54`Ιβιτς).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ