ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι τελικοί μιας υπέροχης χρονιάς για το Coca-Cola Cup!

Οι τελικοί μιας υπέροχης χρονιάς για το Coca-Cola Cup!

Η συναρπαστική χρονιά του Coca-Cola Cup είχε ένα ακόμη ωραιότερο φινάλε. Τους μεγάλους τελικούς, που έγιναν στο βοηθητικό του γηπέδου Καραϊσκάκη και ανέδειξαν τους νικητές για τη σεζόν 2016-17.

Το κορυφαίο πανελλαδικό τουρνουά 5Χ5, αποκλειστικά για εφήβους, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Αστέρας από τη Θεσσαλονίκη στην κατηγορία 13-14 ετών, η Κουράγιο Βαγεκάκο στην κατηγορία 15-16 ετών από τις Αχαρνές και οι Freestylers από το Μαρούσι στην κατηγορία 17-19 ετών, είναι οι τρεις θριαμβεύτριες ομάδες που γιόρτασαν ξέφρενα τις νίκες τους και είναι έτοιμες να ζήσουν μια ακόμα σπουδαία ποδοσφαιρική εμπειρία με το δώρο τους.

Το δώρο των νικητών είναι ένα διήμερο στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Ρέντη. Θα περάσουν δύο εικοσιτετράωρα, ίδια με αυτά που περνάνε οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, με διαμονή στα δωμάτιά τους, ξενάγηση στους υπερσύγχρονους χώρους του προπονητικού κέντρου, εργομετρικές εξετάσεις, προπονήσεις, εκγύμναση, ανάλυση τακτικής σε βίντεο και συναντήσεις με προπονητές και ειδικούς ψυχολόγους σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι μάχες των τελικών από το Σάββατο και κορυφώθηκαν την Κυριακή, με τη διεξαγωγή των τελικών της κάθε κατηγορίας. Επίσης το πρωί της Κυριακής, μια ομάδα επιλέκτων του Coca-Cola Cup από την κατηγορία 15-16, αντιμετώπισε την ομάδα Κ-17 των ακαδημιών του Ολυμπιακού σε ένα πολύ δυνατό τεστ και για τις δυο ομάδες.

Οι τελικοί μιας υπέροχης χρονιάς για το Coca-Cola Cup!

Οι τρεις τελικοί

Τεράστια πάθος και θέληση έδειξαν όλες οι ομάδες και στους 3 τελικούς του Coca-Cola Cup! Ο πιο αμφίρροπος από τους τρεις ήταν αυτός της κατηγορίας 13-14 ετών, που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ του Αστέρα με τους παίκτες του να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς τρέχοντας στην κερκίδα. Η κανονική διάρκεια τελείωσε 0-0 και τελικά οι Θεσσαλονικείς του Αστέρα αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι από τους Λαρισαίους της Θύελλας στη διαδικασία των πέναλτι. Ήρωας και ο τερματοφύλακας Προύντζος που απέκρουσε το κρίσιμο πέναλτι της Θύελλας.

Αστέρας (Θεσσαλονίκη) – Θύελλα (Λάρισα) 0-0 (3-2 Πέναλτι)

Αστέρας: Προύντζος, Βασιλόπουλος, Σιδηρόπουλος, Τζίκας, Κουλτούκης, Λάλος

Θύελλα: Θεοχάρης, Μπενεχούτσος, Ζαχαράκης, Τζιγκούρας, Μπάγκας, Νταϊάκης

Πρώτος σκόρερ Κατηγορίας: Νταϊάκης (Θύελλα - Λάρισα)

Στην κατηγορία 15-16 ετών, η Κουράγιο Βαγεκάνο έδειχνε ότι θα επικρατήσει εύκολα, όταν προηγήθηκε με 4-0. Με αντεπίθεση διαρκείας όμως, οι Fantastic 6 από την Πάτρα μείωσαν σε 4-3 και απείλησαν με μια ολική ανατροπή, πριν δεχθούν το πέμπτο και καθοριστικό γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 5-3 υπέρ της Κουράγιο Βαγιεκάνο απο τις Αχαρνές.

Κουράγιο Βαγιεκάνο (Αχαρναί) – Fantastic 6 (Πάτρα) 5-3

Κουράγιο Βαγιεκάνο: Παππάς, Τσαλούχος (1), Μουστάκας, Χολίδης, Ντέσνας, Κυριακίδης (1), Χειλετζάρης (2), Τσαφταρίδης (1)

Fantastic 6: Καλαμπόκας (1), Τσεκούρας, Θοδωρής (1), Φρόκου, Βάρδας, Σικελίδης, Τσεκούρας (1)

Πρώτος σκόρερ Κατηγορίας: Ραπτόπουλος (Μπαρτζωκ - Λάρισα)

Στη μεγάλη κατηγορία, 17-19 ετών, οι Freestylers από την Πάτρα ήταν καλύτεροι από τους Είμαστε Εδώ σε όλο τον αγώνα και απολύτως δίκαια πήραν τον τίτλο. Πριν από δυο σεζόν είχαν ξαναβρεθεί στους Μεγάλους Τελικούς του Coca-Cola Cup χωρίς να τα καταφέρουν, φέτος όμως, ήταν η σειρά τους.

Freestylers (Μαρούσι) – Είμαστε Εδώ (Πάτρα) 2-0

Freestylers: Μουστής, Λουφάκης (1) , Ρέρρας, Ντουνιάς (1), Αλχάσα, Σουλολάρι, Ντοντής, Μάνης

Είμαστε Εδώ: Νικολάι, Χαλιλόπουλος, Κατσαρός, Καρπετάς, Γκολφινόπουλος, Ανδρέου, Καρβέλας, Τσιλιγγάνος

Πρώτος σκόρερ Κατηγορίας: Λουφάκης (Freestylers – Μαρούσι)

Οι τρεις πρώτοι σκόρερ των 3 κατηγοριών βραβεύτηκαν από την adidas με τρία ολοκαίνουργια ζευγάρια ACE Tango 17.1 Trainers μέσα σε μία πολυτελή συλλεκτική θήκη Coca-Cola Cup, ενώ όλοι οι παίκτες απο τις νικήτριες ομάδες επιβραβεύθηκαν με ολοκαίνουργια adidas Χ & ΑCE 17. Το παρών έδωσαν όπως πάντα και τα κανάλια της Novasports που θα μεταδώσουν τα καλύτερα στιγμιότυπα, τις απονομές αλλά και τις συνεντεύξεις των νεαρών πρωταγωνιστών.

Στη διάρκεια των αγώνων έγιναν κληρώσεις με πλούσια δώρα, ενώ ο κόσμος που γέμισε τις εξέδρες δροσίστηκε με παγωμένη Coca-Cola, έπαιξε TEQball και γέμισε τους τελικούς χαμόγελα και κέφι!

Έτσι έκλεισε μια ακόμα υπέροχη χρονιά για το Coca-Cola Cup. Πήγε σε ολόκληρη την Ελλάδα, έπαιξε μπάλα, γιόρτασε, πανηγύρισε και δικαίωσε τη φήμη του, σαν την κορυφαία εκδήλωση που ακολούθησαν και φέτος 13.500 έφηβοι απ' όλη τη χώρα. Οι τελικοί σφράγισαν τη λήξη της σεζόν και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη!

O τεχνικός διευθυντής του Coca-Cola Cup, Μιχάλης Κατσίμπρας, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, τονίζοντας: "Το τουρνουά είναι μια πρωτοβουλία της Coca-Cola και στοχεύει να προτρέψει τους νέους να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, να αγωνιστούν για τη νίκη και να υιοθετήσουν έναν ενεργό τρόπο ζωής. Διεξάγεται με πολύ μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Ελλάδα με νέους που τα δίνουν “όλα για την μπάλα”, χαρίζοντας κορυφαίες στιγμές δράσης και συναρπαστικά παιχνίδια. Ξεκινήσαμε το ταξίδι αυτό τον περασμένο Οκτώβριο και ολοκληρώνεται σήμερα με τους μεγάλους τελικούς.

Το τουρνουά απευθύνεται σε παιδιά υψηλού αγωνιστικού και ποδοσφαιρικού επιπέδου καθώς όμως και σε παιδιά που απλά δημιουργούν μια όμαδα με την παρέα τους και παίζουν μπάλα! Υπάρχει μια πλειάδα άξιων συνεργατών που βοηθάνε και στηρίζουν τους πρωταγωνιστές του ταξιδιού αυτού με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους Συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν και φυσικά σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του Coca-Cola Cup"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ