ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Oι Γιώργος Δώνης και Δημήτρης Ελευθερόπουλος στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ για τον τελικό του UEFA Champioons League

Oι Γιώργος Δώνης και Δημήτρης Ελευθερόπουλος στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ για τον τελικό του UEFA Champioons League

Γιώργος Δώνης και Δημήτρης Ελευθερόπουλος βρέθηκαν στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Champions League για ένα “Pre-Game Analysis Masterclass”.

Δύο θρύλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου και μέλη της Εθνικής Ομάδας με θητεία σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και μετέπειτα επιτυχημένοι προπονητές, το «τρένο» των ‘90s Γιώργος Δώνης και ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού με τις μεγάλες διακρίσεις στα ευρωπαϊκά γήπεδα, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, βρέθηκαν στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, λίγες ημέρες πριν το μεγάλο τελικό του UEFA CHAMPIONS LEAGUE, μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης για ένα “Pre-Game Analysis Masterclass”.

Τη συζήτηση συντόνισαν ο sportscaster και επικεφαλής του τμήματος Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δημήτρης Χατζηγεωργίου και ο Βασίλης Μπακόπουλος, αθλητικός συντάκτης, παρουσιαστής της μακροβιότερης αθλητικής εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης «Αθλητική Κυριακή» και επίσης καθηγητής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τους σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Προπονητικής, οι δύο προπονητές μίλησαν για όλα: για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, την εμπειρία τους στο θεσμό του Champions League ως παίκτες, τη θητεία τους ως προπονητές πλέον σε μεγάλες ομάδες, τις στιγμές που τους καθόρισαν επαγγελματικά αλλά και για τον ρόλο του προπονητή και του αθλητικού δημοσιογράφου στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και φυσικά για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του session οι δύο βετεράνοι δέχτηκαν καταιγισμό ερωτήσεων από τους σπουδαστές Αθλητικής δημοσιογραφίας και Προπονητικής που κατέκλυσαν κυριολεκτικά το αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Δώνης, απαντώντας στις ερωτήσεις των σπουδαστών, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν είχα ποτέ την έγνοια και τον φόβο του αντιπάλου, ίσως γιατί τότε το scouting δεν ήταν διεξοδικό. Ίσως κάποιες φορές η υπερβολική ανάλυση του σήμερα να μπλοκάρει κάποιους ποδοσφαιριστές και αυτό θέλει διαχείριση.»

Σχετικά με τον μεγάλο ΠΑΟ απέναντι στον Άγιαξ και την ιστορική πλέον κούρσα του: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την κούρσα στο Άμστερνταμ. Εκείνη η ομάδα αγνοούσε τον κίνδυνο δεν είχε συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει. Θα ήθελα να περάσουμε τον Άγιαξ, δεν μας βοήθησαν ωστόσο οι σημαντικές απουσίες στην ρεβάνς. Όπως και δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-ΜΠΑΡΤΣΑ».

Αναφορικά με τον δίδυμο του μεγάλου τελικού του Σαββάτου δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ο Κλοπ δεν είναι αγαπημένος μου, τον θεωρώ παλιάς γενιάς και θα έχει προβλήματα με την Ρεάλ. Αν και νέος προπονητής ο Ζιντάν, παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται καλύτερος». Τέλος αναφορικά με την καριέρα των γιων του στο ποδόσφαιρο, δήλωσε: «Εγώ θέλω τα παιδιά μου να είναι χαρούμενα σε ό,τι αποφασίσουν να κάνουν και να είναι γερά. Δεν με νοιάζει σε τι επίπεδο θα παίξουν. Αν προπονήσω ποτέ κάποιον γιο μου, θα τον αγαπώ όσο αγαπώ και έναν άλλο παίκτη μου. Άλλο η αγάπη στη δουλειά και άλλο στο σπίτι.»

Από την άλλη πλευρά, ο διεθνής γκολκίπερ Δημήτρης Ελευθερόπουλος αναφέρθηκε και αυτός στον επερχόμενο μεγάλο τελικό του UEFA Champions League αναφέροντας: «Καθαρά ποδοσφαιρικά φαβορί είναι η Λίβερπουλ. Η Ρεάλ όμως έχει το βάρος της φανέλας, που ανατρέπει τα πάντα και το έδειξε με την Παρί. Η Λίβερπουλ είναι ομάδα του προπονητή, δουλεμένη με συγκεκριμένο πλάνο. Ο Ζιντάν από την άλλη κάνει διαχείριση ομάδας, λόγω των μεγάλων ονομάτων. Στα μεγάλα παιχνίδια ο Ζιντάν είναι καλύτερος, στα μικρά έχει θέματα. Ο Σαλάχ είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης της Λίβερπουλ. Ο Κλοπ έχει βρει τους κατάλληλους μηχανισμούς για να έχει τον Σαλάχ ξεκούραστο στα παιχνίδια.»

Σε ερώτηση σπουδαστή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ για το πώς ένιωσε όταν απέκρουσε το πέναλτι του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ – το οποίο έμεινε στην ιστορία όντας το μοναδικό αποτυχημένο που είχε εκείνη τη χρονιά ο Ολλανδός διεθνής παίκτης - δήλωσε: Για τον τερματοφύλακα είναι ευλογία το πέναλτι. Αν το φάει δεν έγινε τίποτα, αν το πιάσει έγινε μάγκας. Έκανα μεγαλύτερη απόκρουση στο Μάντσεστερ από αυτή στο πέναλτι του Νίστελροϊ. Χάρηκα που ήμουν ο πρώτος που απέκρουσε πέναλτί του εκείνη την σεζόν».

Τέλος, αναφορικά με το σύγχρονο ρόλο του τερματοφύλακα, δήλωσε: «Ο ρόλος του τερματοφύλακα έχει αλλάξει πλέον. Στις μεγάλες ομάδες κοιτάζουν πόσο καλά παίζει με τα πόδια και όχι τα χέρια. Οι τερματοφύλακες του τελικού δεν είναι οι τοπ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Από Έλληνες, ο Πασχαλάκης έχει φοβερά στοιχεία, ενώ από ξένους τερματοφύλακες ξεχωρίζω τους Νόιερ, Ντε Χεα και φυσικά τον Μπουφόν!»

Ερωτώμενος για τη χειρότερή του στιγμή ως ποδοσφαιριστή, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μνημόνευσε τον τελικό ελπίδων Ελλάδας- Ισπανίας δηλώνοντας: “είχαμε τάξει στον πατέρα του αδικοχαμένου παίκτη της Εθνικής ελπίδων και ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Παναγιώτη Κατσούρη ότι θα του πάμε το χρυσό και χάσαμε 1-0”. Τέλος αναφέρθηκε και στην περιβόητη ρεβάνς με την Γιουβέντους στα προημιτελικά του θεσμού στις 17 Μαρτίου 1999 δηλώνοντας «αν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω κάτι στην καριέρα μου αυτό θα ήταν η ρεβάνς με την Γιουβέντους. Αποκλειστήκαμε οδυνηρά, δεν θα ξεχάσω την επίσκεψη του Μπουφόν στα αποδυτήρια, με αγκάλιασε θερμά και με παρηγόρησε για το αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ