ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι εκδηλώσεις του διεθνούς προγράμματος "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία"

Οι εκδηλώσεις του διεθνούς προγράμματος "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία"

Στη Ρωσία ξεκίνησαν οι τελικές εκδηλώσεις της πέμπτης χρονιάς του διεθνούς παιδικού κοινωνικού προγράμματος της PJSC Gazprom "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία". Δυναμική παρουσία η ελληνική αποστολή με πρεσβευτή τον Τάκη Φύσσα και τους μικρούς Μάρκο Σπαθάρη και Θανάση Γεωργούλα.

Ξεκίνησαν οι τελικές εκδηλώσεις της πέμπτης χρονιάς του διεθνούς παιδικού κοινωνικού προγράμματος "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ", το οποίο διοργανώθηκε από την PJSC Gazprom, τον επίσημο συνεργάτη της FIFA και του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2018.

Οι αποστολές από 64 χώρες, που ενώνουν την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, καθώς και τη Νότια και τη Βόρεια Αμερική, με συνθήματα για τη φιλία, την ειρήνη και την ισότητα, έφτασαν στην Αγία Πετρούπολη για να δείξουν τη αφοσίωσή τους στις βασικές αξίες του προγράμματος, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στην προώθησή τους και να δώσουν το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο.

Οι νεαροί παίκτες ποδοσφαίρου – οι δωδεκάχρονοι πρεσβευτές των αξίων του προγράμματος – σχηματίζουν 8 διεθνείς Ομάδες Φιλίας και στο σμαραγδένιο γρασίδι των γηπέδων αποδεικνύουν ότι η φιλία μπορεί να υπάρχει ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, το φύλο, τη θρησκεία ή τις σωματικές ικανότητες. Οι νεαροί δημοσιογράφοι εργάζονται στο Διεθνές Παιδικό Κέντρο Τύπου μαζί με τους ενήλικους εκπροσώπους των ΜΜΕ απευθείας από τους χώρους των εκδηλώσεων στην Αγία Πετρούπολη, κάνουν ρεπορτάζ στο δικό τους τηλεοπτικό κανάλι και ραδιόφωνο, δημιουργούν περιεχόμενο για την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα, εκδίδουν μια ημερήσια εφημερίδα και ετοιμάζουν υλικό για τα κορυφαία αθλητικά ΜΜΕ του κόσμου.

"Είναι καταπληκτική εμπειρία! Περνάμε πολύ όμορφα, έχουμε κάνει νέους φίλους και μαζί παίζουμε πολλά παιχνίδια και φυσικά πολύ ποδόσφαιρο!", δήλωσε ο Μάρκος Σπαθάρης, ο 12χρονος παίκτης της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού που συμμετέχει στη διοργάνωση ως ο μικρός ποδοσφαιριστής από την Ελλάδα.

Μαζί του ο επίσης 12χρονος Θανάσης Γεωργούλας που έχει τον ρόλο του μικρού δημοσιογράφου από τη χώρα μας: "Έχω μάθει πολλά εντυπωσιακά πράγματα από παιδιά που έρχονται από άλλες χώρες. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες που κάνουμε καθημερινά με τους ομαδάρχες μας μεταδίδουμε τις αξίες του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω να μη χάσω ποτέ τους φίλους που έκανα εδώ".

Ως μέρος των διεθνών αποστολών, τους νεαρούς συμμετέχοντες στην Αγία Πετρούπολη συνοδεύουν οι εκπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν, ανάμεσα στους οποίους είναι αξιωματούχοι των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και ενώσεων, αλλά και των διεθνών κοινωνικών προγραμμάτων, γνωστοί δημοσιογράφοι, καθώς και οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι προπονητές των παιδιών.

Οι νεαροί αθλητές ξεκίνησαν τις προπονήσεις τους στην Αθλητική Κατασκήνωση της Φιλίας, όπου εκτός από ομαδικά παιχνίδια και εκπαίδευση για την επιλογή μιας επιτυχημένης τακτικής, λαμβάνουν μέρος στα εργαστήρια που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή διάσημων παικτών ποδοσφαίρου. Επιπρόσθετα, για τους συμμετέχοντες λειτουργεί το Σχολείο των 9 Αξιών. Ακολουθώντας τις αρχές της παράδοσης, τις Ομάδες Φιλίας θα προπονούν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ" των περασμένων χρόνων.

Επίσης, την 1η Ιουλίου για πρώτη φορά στην ιστορία θα πραγματοποιηθεί το Κύπελλο του Ποδοσφαίρου για τη Φιλία. Οι νεαροί παίκτες ποδοσφαίρου της Πέμπτης χρονιάς του Διεθνούς Παιδικού Κοινωνικού Προγράμματος "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ" ως μέλη των Ομάδων Φιλίας θα συναντηθούν στο γήπεδο για να δείξουν την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, την προσήλωσή τους στις αξίες του και τη θέλησή τους για τη νίκη.

Στις 2 Ιουλίου όλοι οι συμμετέχοντες του "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ" – ενήλικες και παιδιά, μαζί με τους διάσημους παίκτες, καλλιτέχνες, εκπροσώπους των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης και πολιτικούς από διάφορες χώρες, θα συζητήσουν τα πιο σημαντικά θέματα σχετικά με την προώθηση των αξιών του προγράμματος στα πλαίσια του ετήσιου Πέμπτου Διεθνούς Φόρουμ "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ". Σύμφωνα με την παράδοση, η χρονιά θα τελειώσει με μια κοινή επίσκεψη σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Το 2017, οι συμμετέχοντες θα δουν με τα μάτια τους τις μάχες στο τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών FIFA, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο νέο στάδιο της Αγίας Πετρούπολης που έχει χωρητικότητα 70.000 θεατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ