ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Ό,τι πιο ωραίο έχω ζήσει ποδοσφαιρικά!"

"Ό,τι πιο ωραίο έχω ζήσει ποδοσφαιρικά!"

Η ελληνική ομάδα minifootball "πετάει" για το Μπόχουμ της Γερμανία,ς προκειμένου να δώσει μία σειρά φιλικών αγώνων απέναντι στην Γερμανία, στην Γαλλία και στην επερχόμενη αντίπαλο της στο EMF EURO της Ουγγαρίας, Αγγλία.

Ο Χρύσανθος Λευκαρίτης θα κάνει κάνει στο Μπόχουμ το μεγάλο comeback στην Ελληνική ομάδα, μετά από την απουσία του από το miniEURO του Βερσάρ στην Κροατία.

Ο ίδιος έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και τόνισε ότι η εμπειρία του με το εθνόσημο στο στήθος είναι η κορυφαία που έζησε ποτέ: “Νιώθω υπέροχα που είμαι πίσω και ανυπομονώ να παίξω. Είναι ό,τι πιο ωραίο έχω ζήσει ποδοσφαιρικά είτε σε σάλα είτε σε 11Χ11. Αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα. Όλα τα άλλαξε το Ρέθυμνο με τη διοργάνωση του 2013 και από τότε έχει μείνει δεμένη αυτή η παρέα. Έγινε η αναγκαία ανανέωση στην διοργάνωση της Κροατίας αλλά το δέσιμο υπάρχει ακόμα και αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα”

Ο ίδιος έζησε περίεργα την περσινή διοργάνωση, αλλά έχει άποψη για το ολοένα και πιο ανταγωνιστικό πανευρωπαϊκό επίπεδο: "Είναι παράξενο να το βλέπεις από την τηλεόραση. Στο Βερσάρ μου άρεσε πολύ η Ισπανία και πιστεύω ότι η Γερμανία και η Κροατία ήταν επίσης πολύ καλές. Το επίπεδο ανεβαίνει κάθε χρόνο και αυτό συμπεριλαμβάνει κι εμάς. Δεν είμαστε η ίδια ομάδα με πριν και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι"

Για τα φιλικά της Ελληνικής Ομάδας minifootball, στο Μπόχουμ, ο έμπειρος άσος υποστήριξε τα εξής: “Είναι μία σωστή κίνηση από την ελληνική αποστολή και βέβαια από το Total της ΦΑΓΕ που γνωρίζω ότι βοήθησε σημαντικά για να δώσουμε τα πολύτιμα αυτά φιλικά ματς. Ως εκ των αρχηγών της ομάδας θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά. Είναι μία σωστή κίνηση για να βρεθούμε μέσα στην χρονιά γιατί και ο προπονητής θα κάνει δοκιμές και να δει την αγωνιστική μας κατάσταση. Μία αποστολή σε διεθνή φιλικά βοηθά σε αυτό. Μπορεί μόνο να μας ωφελήσει το να κοντραριστούμε με δυνατές ομάδες και να δούμε το επίπεδο της ετοιμότητας μας.”

Η Ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κύπρο, την Κροατία και την Αγγλία στο EMF EURO της Ουγγαρίας και ο Χρύσανθος σχολίασε εκτενώς το ματς με τους Κύπριους αδελφούς μας : “Δεν γίνονται αυτά! Είπα, ίσως έπρεπε να υπάρχει κλειδάριθμος! Η Κροατία είναι από τις πιο δυνατές ομάδες. Θεωρητικά πάντα, από το 2ο γκρουπ, η Αγγλία είναι στα μέτρα μας. Θ' ακούσουμε δύο φορές τον εθνικό ύμνο! Ελπίζω να περάσουμε χέρι χέρι και να γιορτάσουμε μαζί την πρόκριση σε ένα γιορτινό ματς! Η μισή μου καταγωγή είναι από την Κύπρο και ξέρω ότι για πρώτη φορά θα νιώσω τόσο περίεργα σε αγώνα. Μακάρι να είμαστε εμείς οι δύο ομάδες που θα συνεχίσουμε στην σπουδαία αυτή πανευρωπαϊκή διοργάνωση”.

Τέλος, το μήνυμα του είναι χαρακτηριστικό: “Θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι γιατί ήρθε η ώρα να κάνουμε το βήμα παραπάνω γιατί το χρωστάμε στον κόσμο και στους εαυτούς μας. Είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά γι' αυτό. Αισιοδοξώ, μαζεύτηκαν πολύ καλοί παίκτες για την τελική 12αδα. Θέλουμε μία πολύ καλή πορεία. Ο πήχης μπαίνει πλέον ψηλά!”

Το Total UNI-League ως το ελληνικό πρωτάθλημα minifootball είναι η διοργάνωση από την οποία συγκροτείται η Ελληνική Ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016 της EMF (European Minifootball Federation) στην Ουγγαρία το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια novasports.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ