ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τάκης Φύσσας μεταξύ των κορυφαίων που στήριξαν το "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία"

Ο Τάκης Φύσσας μεταξύ των κορυφαίων που στήριξαν το "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία"

Ο Τάκης Φύσσας βρέθηκε μεταξύ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του κόσμου που στήριξαν με την παρουσία τους την 5η σεζόν του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" της Gazprom. Επέστρεψε η ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνές τουρνουά φιλίας που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" της Gazprom. Ο πρεσβευτής της χώρας μας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν Διευθυντής της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Τάκης Φύσσας, συνοδευόμενος από τους δύο μικρούς δωδεκάχρονους πρεσβευτές, τον Μάρκο Σπαθάρη, παίκτη της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού που συμμετείχε στο πρόγραμμα ως ποδοσφαιριστής και τον Θανάση Γεωργούλα που είχε τον ρόλο του μικρού δημοσιογράφου, επέστρεψαν από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου πραγματοποιήθηκαν για μια εβδομάδα οι εκδηλώσεις και το Διεθνές Τουρνουά του Football for Friendship (F4F).

Στα πλαίσια του F4F, o Mάρκος Σπαθάρης, έπαιξε στην Μπλε ομάδα φιλίας με συμπαίκτες μικρούς ποδοσφαιριστές από 7 διαφορετικές χώρες, ενώ ο Θανάσης Γεωργούλας παρακολουθούσε την εξέλιξη του τουρνουά και αρθρογραφούσε στην ημερήσια εφημερίδα του F4F. Ο Τάκης Φύσσας δεν έλειψε ούτε στιγμή από το πλευρό των δύο μικρών Ελλήνων πρεσβευτών, παρακολουθώντας τους αγώνες και τις προσπάθειες των παικτών από κοντά, ενώ συνομίλησε με τους φίλους του F4F και τους μικρούς δημοσιογράφους των άλλων χωρών που έσπευσαν να γνωρίσουν από κοντά τον Έλληνα διεθνή μας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης και Διευθυντής της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού παρευρέθηκε, ως Special Guest και στην εντυπωσιακή τελετή λήξης του Football for Friendship. Στην ομιλία του o Τάκης Φύσσας συνεχάρη τους διοργανωτές για αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τα παιδιά, ευχαρίστησε τους μικρούς Μάρκο και Θανάση για την επιτυχημένη και αξιοπρεπή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και αντάλλαξε το βραχιόλι της Φιλίας – σύμβολο του προγράμματος του Football for Friendship- με τον προπονητή της αποστολής της Γκάνας.

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έζησα μαζί με τον Μάρκο και τον Θανάση αυτή τη μοναδική και συναρπαστική εμπειρία. Τόσο προσωπικά ως αθλητής, όσο και ο Παναθηναϊκός στηρίζουμε με κάθε τρόπο όλες τις προσπάθειες που φέρνουν τα νέα παιδιά κοντά στο ποδόσφαιρο. Στo Football for Friendship ζήσαμε δυνατές και συγκινητικές στιγμές με φίλους του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο. Ήταν μια πραγματική γιορτή για το Ποδόσφαιρο και τη Φιλία. Εύχομαι στο μέλλον να δούμε κι άλλες τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες", δήλωσε ο Τάκης Φύσσας.

Το Football for Friendship στήριξαν με την παρουσία τους κορυφαίοι διεθνείς ποδοσφαιριστές όπως ο Zούλιο Μπαπτίστα και o Ιβάν Ζαμοράνο. Ο Ρώσος πρεσβευτής του προγράμματος και κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της ρωσικής εθνικής ομάδας Αλεξάντερ Κερζακόβ, ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Ρωσίας Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ και στελέχη της ρωσικής ποδοσφαιρικής ένωσης έδειξαν επίσης έμπρακτα την υποστήριξή τους στους νεαρούς αθλητές.

H 5η σεζόν του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος για Παιδιά "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" της Gazprom πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

Το πρωτάθλημα ένωσε νέους ποδοσφαιριστές – πρεσβευτές του προγράμματος - από 64 χώρες. Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12 ετών ενώθηκαν σε 8 διεθνείς Ομάδες Φιλίας. Ρόλο προπονητών στη διοργάνωση είχαν νεαροί παίκτες από προηγούμενες σεζόν.

Το διεθνές Camp Φιλίας πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου. Καθοδηγούμενοι από νεαρούς προπονητές και γνωστούς ποδοσφαιριστές, οι ομάδες πραγματοποίησαν προπονήσεις, ώστε οι παίκτες να συνάψουν δεσμούς και να μπορέσουν να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους.

Την 1η Ιουλίου, οι ποδοσφαιριστές της 5ης σεζόν του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος για Παιδιά "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" της Gazprom συναντήθηκαν στο γήπεδο και απέδειξαν στους φιλοξενούμενους από όλο τον κόσμο ότι η δύναμη της φιλίας είναι πάνω από το φύλο, τις σωματικές ικανότητες και την ιθαγένεια των ανθρώπων.

Ο Τάκης Φύσσας μεταξύ των κορυφαίων που στήριξαν το "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία"

"Μου αρέσει που είμαι εδώ, την πρώτη φορά ως παίκτρια και αυτή τη φορά ως νεαρή προπονήτρια. Αυτός ο νέος ρόλος είναι πολύ δύσκολος για μένα, γιατί πρέπει να είμαι υπόδειγμα για την ομάδα μου και να την καθοδηγήσω. Είμαι βέβαιη ότι το μέλλον μου θα συνδέεται με τον αθλητισμό" - δήλωσε η μοναδική νεαρή προπονήτρια της διοργάνωσης.

Πριν από τον τελικό της φιλίας, ο βασικός προπονητής της ομάδας ράγκμπι με αναπηρικά αμαξίδια της Αγίας Πετρούπολης συμμετείχε στην κλήρωση.

Το αποκορύφωμα του αγωνιστικού μέρους της 5ης σεζόν του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος για Παιδιά "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" της Gazprom ήταν μια μοναδική τελετή απονομής βραβείων στους φιναλίστ. Οι αρχηγοί των ομάδων απένειμαν ο ένας στον άλλο μετάλλια και άλλα βραβεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπλε ομάδα στην οποία συμμετείχε ο μικρός Έλληνας ποδοσφαιριστής, κέρδισε το βραβείο "Fair play".

Ο Τάκης Φύσσας μεταξύ των κορυφαίων που στήριξαν το "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία"

Η Μπλε ομάδα με αρχηγό τον Μάρκο Σπαθάρη παραλαμβάνει το βραβείο FAIR PLAY

Οι νεαροί παίκτες που δεν συμμετείχαν στο παιχνίδι του τελικού πραγματοποίησαν φιλικές συναντήσεις για να υποστηρίξουν τις αξίες του προγράμματος ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ. Περισσότεροι από 200 δημοσιογράφοι από τα κορυφαία αθλητικά διεθνή μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η 24MEDIA με τον Ηλία Καλλονά, καθώς κι εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών συλλόγων παρακολούθησαν τα παιχνίδια.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FOOTBALL FOR FRIENDSHIP

Το διεθνές κοινωνικό πρόγραμμα για παιδιά "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" (F4F) πραγματοποιείται από τη Gazprom από το 2013. Το πρόγραμμα ενώνει παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων, διαφορετικών φύλων, διαφορετικών φυσικών ικανοτήτων. Η φιλία, η ειρήνη και η ισότητα είναι οι βασικές αξίες που προωθούνται από τους συμμετέχοντες στο "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ". Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου, η ενθάρρυνση της ανοχής και ο σεβασμός των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων ανάμεσα σε παιδιά από διαφορετικές χώρες. Οι βασικές αξίες που υποστηρίζουν και προωθούν οι συμμετέχοντες είναι η φιλία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, οι παραδόσεις και η αξιοπρέπεια.

Οι χώρες που συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες: Αλγερία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Μπαγκλαντές, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βολιβία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Κίνα, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Αίγυπτος, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Γκάνα, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ινδία, Ιράν, Ιράκ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Λετονία, Λιβύη, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μεξικό, Μοζαμβίκη, Ολλανδία, Νορβηγία, Πακιστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Ελβετία, Συρία, Τατζικιστάν, Τανζανία, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουζμπεκιστάν, Βενεζουέλα και Βιετνάμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ