ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός σε... αστυνομικό μυθιστόρημα!

Ο Ολυμπιακός σε... αστυνομικό μυθιστόρημα!

Ο Σκωτσέζος συγγραφέας Φίλιπ Κερ κυκλοφόρησε το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο "Το χέρι του Θεού" όπου η δράση εκτυλίσσεται στην Ελλάδα με έναν παίκτη της... Λόντον Σίτι να χάνει τη ζωή του σε ματς Champions League κόντρα στον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης"!

Η Ελλάδα και ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός αποτελούν πηγή έμπνευσης ακόμα και για... αστυνομικά μυθιστορήματα. Ο 50χρονος Σκωτσέζος συγγραφέας, Φίλιπ Κερ, κυκλοφόρησε το τελευταίο του αστυνομικό μυθιστόρημα (εκδόσεις "Κέδρος") που έχει τίτλο "Το χέρι του Θεού", με την ομάδα του Πειραιά να έχει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του.

Αυτή που πρωταγωνιστεί είναι μία φανταστική αγγλική ομάδα ονόματι Λόντον Σιτι, η οποία κάποια στιγμή αντιμετωπίζει στο "Καραϊσκάκης" τον Ολυμπιακό για το Champions League και κατά τη διάρκεια του αγώνα ένας παίκτης της καταρρέει στο χορτάρι και χάνει τη ζωή του.

Από εκεί και πέρα ξεκινάει ένας κύκλος μυστηρίου, με τον προπονητή της ομάδας της να αναλαμβάνει χρέη ντετέκτιβ και να ψάχνει να βρει αν ο θάνατος του παίκτη του προήλθε από φυσικά αίτια ή κρυβόταν κάτι άλλο από πίσω.

Ο Ολυμπιακός σε... αστυνομικό μυθιστόρημα!

Η περίληψη του αστυνομικού μυθιστορήματος του Σκοτ Μάνσον:

Η Λόντον Σίτι ετοιμάζεται να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η θερμοκρασία είναι υψηλή, η ατμόσφαιρα τεταμένη. Καθώς η Ελλάδα φλέγεται, ο προπονητής Σκοτ Μάνσον είναι αναγκασμένος να τραβήξει τα λουριά στους παίχτες της ομάδας του.

Οι εντολές του σαφείς: απαγορεύεται το ποτό, το ξενύχτι και η επαφή με γυναίκες. Η ομάδα πρέπει πάση θυσία να μείνει συγκεντρωμένη, να παίξει καλά στο ματς του Πειραιά και να γυρίσει στο Λονδίνο ανανεωμένη προκειμένου να ετοιμαστεί για τον κρίσιμο επόμενο αγώνα στην έδρα της, το Σιλβερτάουν Ντοκ.

Το πλάνο όμως του Σκοτ Μάνσον δεν θα μπορούσε να προβλέψει ένα μοιραίο γεγονός. Όταν το αστέρι της Σίτι καταρρέει στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι θεατές κι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων παθαίνουν σοκ. Άραγε ο παίχτης πέθανε από καρδιακή προσβολή;

Ή μήπως έχει συμβεί κάτι άλλο και ο θάνατος θα πρέπει να αποδοθεί σε σκευωρία; Καθώς οι ελληνικές αρχές ξεκινούν έρευνα για δολοφονία, ο Σκοτ Μάνσον καλείται να λύσει το μυστήριο, να ανακαλύψει γρήγορα την αλήθεια και να επαναφέρει την ομάδα στους κανονικούς της ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ