ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρομοκρατία, θάνατοι και... Μουντιάλ

French President Nicolas Sarkozy (L) shakes hand with Qatar Crown Prince Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani (R) on February 3, 2010 at the Elysee Palace in Paris after a working lunch.     AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG (Photo credit should read ERIC FEFERBERG/AFP/Getty Images)
French President Nicolas Sarkozy (L) shakes hand with Qatar Crown Prince Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani (R) on February 3, 2010 at the Elysee Palace in Paris after a working lunch. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG (Photo credit should read ERIC FEFERBERG/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Μεγάλη συνέντευξη στο CNN παραχώρησε ο Σεϊχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί και φυσικά μίλησε και για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

Η τέλεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από το Κατάρ βρίσκεται στον... αέρα. Από τη μια έχουμε πλειάδα δηλώσεων αξιωματούχων της FIFA που διατρανώνουν την πεποίθησή τους πως θα αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής του Μουντιάλ και από την άλλη ο Σεϊχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί είναι σίγουρος πως όλα θα κυλήσουν κατ' ευχήν για την χώρα του.

Στην πρώτη του συνέντευξη ως εμίρης του Κατάρ, υπερασπίστηκε την χώρα του απέναντι στις κατηγορίες ότι χρηματοδοτεί τρομοκράτες και τόνισε πως στηρίζει τον αγώνα απέναντι στο ISIS.

"Δεν χρηματοδοτούμε εξτρεμιστές", τόνισε στο CNN και συνέχισε πως "αν μιλάτε για συγκεκριμένες ενέργειες σε Συρία και Ιράκ. θεωρούμε ότι είναι τρομοκρατικές".

Ο Σεΐχης αναφέρθηκε και σε πολλά άλλα ζητήματα και ερωτηθείς για το αν το Κατάρ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα της Χαμάς, απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο:

"Υποστηρίζουμε όλο το λαό της Παλαιστίνης. Πιστεύουμε ότι η Χαμάς είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του λαού της Παλαιστίνης" και μάλιστα δήλωσε πως σε σχέση με το παρελθόν η Χαμάς "είναι πιο ρεαλιστική τώρα. Πιστεύουν στην ειρήνη και θέλουν ειρήνη. Αλλά πρέπει και η άλλη πλευρά να θέλει το ίδιο και να δει τα πράγματα με ρεαλισμό.

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Πολλοί εκφράσουν την αντίθεσή τους στο να γίνει εκεί για διάφορους λόγους, αλλά ο Σεϊχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανι δεν συμμερίζεται την άποψή τους και είναι σίγουρος πως το Μουντιάλ θα είναι απολύτως επιτυχημένο και το Κατάρ θα είναι η πρώτη μουσουλμανική χώρα που θα το διοργανώσει.

Πολλά τα προβλήματα με την κατασκευή των γηπέδων, όπου τα θύματα είναι πάρα πολλά, οι καιρικές συνθήκες προβληματίζουν επίσης και φυσικά η πολιτική κατάσταση, η οποία είναι τεταμένη και στην FIFA κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

"Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το Κατάρ έχει την υποδομή και θα προσφέρει ένα από τα καλύτερα Παγκόσμια Κύπελλα στην ιστορία. Είμαι σίγουρος γι' αυτό.

Πολλοί δεν θέλουν να δεχτούν και να αντιληφθούν ότι μια μικρή χώρα, μουσουλμανική, μπορεί να τελέσει ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός", σχολίασε στο CNN και συνέχισε σχετικά με τους πολλούς θανάτους εργατών (πάνω από 1.000) και τα προβλήματα που υπάρχουν:

"Ναι, είναι αλήθεια, είχαμε προβλήματα, όμως τα λύνουμε και επιβάλουμε τους νόμους. Αλλάζουμε τους νόμους και τους επιβάλουμε. Σας το λέω, διότι είναι μεγάλο πλήγμα και για εμένα αυτό".

Σχετικά με τις κλιματολογικές συνθήκες και τα συστήματα air condition στα γήπεδα, είπε πως "έχουμε την τεχνολογία εδώ και δέκα χρόνια και ήδη λειτουργεί αυτό το σύστημα σε ένα από τα γήπεδά μας. Στο 100% θα λειτουργεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο".

Όσο για την σκέψη να γίνει φθινόπωρο το Μουντιάλ, απάντησε: "Εμείς είμαστε έτοιμοι να το διοργανώσουμε το καλοκαίρι. Σε μια τελική όμως, η FIFA θα αποφασίσει πότε είναι καλύτερη εποχή. Είμαστε έτοιμοι και για τα δυο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ