ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδας

Το προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδας

Βέλγιο, Βοσνία, Εσθονία και Κύπρος είναι στο δρόμο της Εθνικής Ελλάδας για το Μουντιάλ 2018. Δείτε τα αστέρια και τα δυνατά σημεία των αντιπάλων.

Ο δρόμος της Εθνικής Ελλάδας προς τη Ρωσία και την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, περνά μέσα από τον έβδομο όμιλο των προκριματικών, έτσι όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στην Αγία Πετρούπολη .

Βέλγιο, Βοσνία, Εσθονία και Κύπρος θα τεθούν αντιμέτωπες με την Εθνική Ελλάδας. Από τα εννέα γκρουπ, οι εννέα πρώτοι θα περάσουν απευθείας στο Μουντιάλ, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ τον Νοέμβριο του 2017, διεκδικώντας τις τέσσερις επιπρόσθετες ευρωπαϊκές θέσεις.

Βέλγιο - Η ανερχόμενη δύναμη

Το Βέλγιο υπολογίζει σε μία από τις πιο ταλαντούχες φουρνιές που έχει βγάλει το ποδόσφαιρο της χώρας. Παίκτες νεαροί, αλλά με παραστάσεις από το ύψιστο ποδοσφαιρικό επίπεδο και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το ταλέντο ξεχειλίζει. Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι), Γιαν Βερτόνχεν (Τότεναμ), Ρατζά Ναϊνγκολάν (Ρόμα), Εντέν Αζάρ (Τσέλσι), Κριστιάν Μπεντέκ (Λίβερπουλ), Κέβιν Μιραλάς (Έβερτον) και Μαρουάν Φελαϊνί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) το αποδεικνύουν.

Το προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδας

Προπονητής: Ο Μαρκ Βίλμοτς έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα σ' αυτή την εθνική ομάδα. Δεν υπάρχουν σταρ, όλοι παίζουν για την ομάδα.

Τι κάνει στα προκριματικά του Euro2016: Είναι στο δεύτερο γκρουπ, στη δεύτερη θέση με 11 βαθμούς, πίσω από την πρώτη Ουαλία που έχει 14.

Βοσνία - Με σταθερά ανοδική πορεία

Την είχαμε αντιμετωπίσει και στο πρόσφατο παρελθόν. Ομάδα με δυναμική τα τελευταία χρόνια και με μονάδες αξιόλογες. Ξεχωρίζουν οι Έντιν Τζέκο (Μάντσεστερ Σίτι), Σέναντ Λούλιτς (Λάτσιο), Μίραλεμ Πιάνιτς (Ρόμα) και Σεαντ Κολάσινατς (Σάλκε).

Το προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδας

Προπονητής: Είναι ο Μεχμέντ Μπατζάρεβιτς. Ανέλαβε ομοσπονδιακός τεχνικός πρόσφατα, το Δεκέμβριο του 2014, αντικαθιστώντας τον Σάφετ Σούσιτς. Ο τελευταίος είχε οδηγήσει τη γειτονική χώρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ωστόσο απομακρύνθηκε μετά την κακή εκκίνηση στα προκριματικά του Euro 2016.

Τι κάνει στα προκριματικά του Euro2016: Είναι στην προτελευταία θέση του δευτέρου ομίλου, με μόλις οκτώ βαθμούς. Ωστόσο, διατηρεί τις ελπίδες της για την κατάκτηση αν όχι της δεύτερης θέσης, της τρίτης που οδηγεί στα play-offs.

Εσθονία - Αδύναμη και δεν τρομάζει

Δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση. Από τις θεωρητικά και πρακτικά ακίνδυνες ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες. Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών της προέρχονται από το εγχώριο πρωτάθλημα. Ξεχωρίζει από άποψη ονόματος, ο Ράγκναρ Κλάβαν που αγωνίζεται στην Bundesliga, με την Άουγκσμπουργκ.

Το προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδας

Προπονητής: Ο 39χρονος Σουηδός, Καρλ Μάγκνους Πέρσον. Έχει καθίσει στους πάγκους των Αντβίνταμπεργκς, Σίριους, ΓΚΑΙΣ, Άαλμποργκ και Γιογκάρντε. Από το 2013 είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Εσθονίας.

Τι κάνει στα προκριματικά του Euro2016: Είναι στον πέμπτο όμιλο. Μετά από έξι αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει επτά βαθμούς και βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Με την Αγγλία να είναι πρώτη με 18 και την Ελβετία δεύτερη με 12, το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι η κατάληψη της τρίτης θέση, που κατέχει η Σλοβενία (9 βαθμούς).

Κύπρος - Μας ξέρουν και τους ξέρουμε

Τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν. Με τους Ηλίας Χαραλάμπους, Νεκτάριο Αλεξάνδρου και Μάριο Νικολάου να ξεχωρίζουν για την εμπειρία τους. Άλλωστε, όλοι οι ανωτέρω έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδας
© EPA

Προπονητής: O Πάμπος Χριστοδούλου. Ο 47χρονος Κύπριος τεχνικός έχει καθίσει στο παρελθόν στους πάγκους των Δόξα Κατοκοπιάς, Ολυμπιακού Λευκωσίας, ΑΕ Λεμεσού και Ανόρθωσης.

Τι κάνει στα προκριματικά του Euro2016: Είναι στην τέταρτη θέση με εννιά βαθμούς. Όσους έχει και το Ισραήλ, που καταλαμβάνει την τρίτη θέση, η οποία οδηγεί στα play-offs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ