ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το 13ο γκολ του Μίλερ στα Παγκόσμια Κύπελλα

Το 13ο γκολ του Μίλερ στα Παγκόσμια Κύπελλα

Ο Γκερτ Μίλερ έπιασε τον Τζουστ Φοντέιν στην πρώτη θέση των σκόρερ των Παγκοσμίων Κυπέλλων, στο παιχνίδι Πολωνία - Γερμανία στο Μουντιάλ του 1974! (vd)

O Γκερτ Μίλερ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και παραμένει στους top scorers των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ακόμα και μετά από 39 χρόνια από την τελευταία διοργάνωση που πήρε μέρος.

Ο "Der Bomber", όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, κατέχει την τρίτη θέση στη σχετική λίστα, με 14 γκολ σε 13 εμφανίσεις, ακολουθώντας τον πρώτο, Μίροσλαβ Κλόζε (16 γκολ σε 24 ματς) και τον δεύτερο Ρονάλντο (15 γκολ σε 19 ματς).

Κάποτε, πριν τον Ρονάλντο, ο Μίλερ "έβλεπε" τους άλλους από την κορυφή και "σκαρφάλωσε" στις 3 Ιουλίου του 1974, στο παιχνίδι Δυτική Γερμανία - Πολωνία 1-0, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της ημιτελικής φάσης!

Στο γειτονικό ντέρμπι που θα έκρινε τη συμμετοχή στον τελικό (λόγω του ιδιόρρυθμου τρόπου διεξαγωγής), ο Μίλερ σκόραρε το μοναδικό γκολ (και 13ο) στο 76' και έστειλε τη Δυτική Γερμανία στον τελικό.

Λίγες ημέρες αργότερα, η Δυτική Γερμανία επικράτησε 2-1 της Ολλανδίας και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, με τον Μίλερ να σκοράρει το 2-1, να φτάνει τα 14 τέρματα και να μένει μόνος πρώτος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ