ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θέλει χειμώνα το Μουντιάλ του 2022 ο Πλατινί

UEFA president Michel Platini smiles as he arrives at a press conference following an executive board meeting at the European football's goaverning body headquarters on June 16, 2011 in Nyon. Platini announced that the Champions League final will take place at London's Wembley Stadium in 2013, for the second time in three years, due to "the "exceptional circumstances" of the Football Association's 150th anniversary. Platini also announced that Toulouse and Saint-Etienne would host matches at the 2016 European Championship in France, having initially been placed on the reserve list.  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
UEFA president Michel Platini smiles as he arrives at a press conference following an executive board meeting at the European football's goaverning body headquarters on June 16, 2011 in Nyon. Platini announced that the Champions League final will take place at London's Wembley Stadium in 2013, for the second time in three years, due to "the "exceptional circumstances" of the Football Association's 150th anniversary. Platini also announced that Toulouse and Saint-Etienne would host matches at the 2016 European Championship in France, having initially been placed on the reserve list. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI AFP

Κατηγορηματικός πως η τελική φάση του Μουντιάλ του 2022 πρέπει να γίνει τον χειμώνα εμφανίστηκε μέσω συνέντευξής του ο Μισέλ Πλατινί.

Αρκετοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι (από Premier League, Bundesliga, La Liga κατά πρώτο λόγο) έχουν εκφράσει την επιθυμία το Μουντιάλ του 2022 να λάβει χώρα τον Μάιο αντί για Ιούνιο-Ιούλιο που γίνεται συνήθως, όμως ο Μισέλ Πλατινί έχει διαφορετική άποψη και δεν έχασε την ευκαιρία να την προβάλλει μέσω συνέντευξής του στο BBC.

"Ως πρόεδρος της UEFA δεν έχω πρόβλημα να γίνει το Μουντιάλ Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο ή Φεβρουάριο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε για το Champions League.

Οι σύλλογοί σας στην Αγγλία, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος (Premier League) έχει πρόβλημα... αλλά πρέπει να βρούμε μία συμβιβαστική λύση.

Όλοι έχουν κάτι να χάσουν αλλά στο τέλος νομίζω πως ο χειμώνας είναι καλή ημερομηνία. Δεν θα είναι τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο. Θα είναι το Νοέμβριο, το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Δεν παίζουν οι σύλλογοι αλλά οι παίκτες και δεν είναι δυνατόν να παίζουμε τον Μάιο με 40 βαθμούς", τόνισε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν έχει μετανιώσει καθόλου για την επιλογή του προ τετραετίας να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ για την ανάληψη της διοργάνωσης.

"Ο αραβικός κόσμος έχασε επτά φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν καιρός να τους αναθέσουμε τη διοργάνωση. Είμαι πεπεισμένος πως πράξαμε σωστά", κατέληξε.

Θέλει χειμώνα το Μουντιάλ του 2022 ο Πλατινί

Επιπλέον, ο Πλατινί αναφέρθηκε στον Ζεπ Μπλάτερ και την ανακοίνωσή του πως θα διεκδικήσει το 2015 την προεδρία της FIFA για πέμπτη στη σειρά φορά, με τον Γάλλο πρώην άσο να στέκεται απέναντί του.

"Έχω πει πολλές φορές πως δεν θα τον στηρίξω. Μετά από 40 χρόνια που ανακατεύεται με το ποδόσφαιρο από τη θέση του γραμματέα ή του προέδρου, είναι καιρός να έχουμε κάτι νέο.

Είμαι μέλος της FIFA ως αντιπρόεδρος, αλλά η εικόνα δεν είναι τόσο καλή. Για το καλό της διαφάνειας και της φήμης της FIFA, είναι καιρός να αφήσει τη θέση του ο Ζεπ.

Ελπίζω να χάσει στις εκλογές για την προεδρία, είναι άλλωστε πιθανό κάτι τέτοιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ