ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οριστικό: Στο Μεξικό το πρώτο "Μουντιάλ Θρύλων"

Οριστικό: Στο Μεξικό το πρώτο "Μουντιάλ Θρύλων"

Ο κύβος ερρίφθη. Το Μεξικό θα διοργανώσει το πρώτο "Μουντιάλ Θρύλων", τον Ιανουάριο του 2017. Δείτε τις 12 συμμετέχουσες εθνικές ομάδες.

Στην αρχή έμοιαζε ως ένα σχέδιο φιλόδοξο, μεγαλόπνοο, όμως δύσκολα πραγματοποιήσιμo. Τελικά η έμπνευση της "Aspire4Sports", εταιρίας με έδρα το Κατάρ, παίρνει "σάρκα κι οστά". Το πρώτο "Μουντιάλ Θρύλων" θα διεξαχθεί στο Μεξικό, για δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο του 2017.

Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι βάσει τριών ομίλων, έκαστος αποτελούμενος από τέσσερις ομάδες. Οι συμμετέχουσες εθνικές ομάδες από την Ευρώπη θα είναι οι Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, από την Αμερική οι Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό και ΗΠΑ, από την Ασία η Ιαπωνία κι από την Αφρική, η Νότιος Αφρική.

Τέσσερις μεξικανικές πόλεις θα υποδεχθούν ποδοσφαιριστές των ανωτέρων χωρών, παλαίμαχους των οποίων η ηλικία κυμαίνεται μεταξύ 35 και 45 ετών. Το ματς θα είναι 11 εναντίον 11 ( κι όχι 8 Χ 8 όπως ήταν η αρχική ιδέα) και η διάρκεια αυτού μία ώρα.

Συνδιοργανώτρια μαζί με την "Aspire4Sports" είναι και η ολλανδική "World Sport Company". Στόχος είναι το "Μουντιάλ Θρύλων" να διεξάγεται κάθε δύο έτη, σε διαφορετική χώρα και διαφορετική ήπειρο κάθε φορά. Είναι σίγουρο ότι μία από τις επόμενες διοργανώσεις θα φιλοξενηθεί από το Κατάρ, τόσο λόγω της "Aspire4Sports" όσο και λόγο του γεγονότος ότι η ασιατική χώρα θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022.

Οι ποδοσφαιριστές αναμένεται να λάβουν πλουσιοπάροχες αμοιβές, για τη συμμετοχή τους. Η αμοιβή του κάθε παλαίμαχου ποδοσφαιριστή θα κυμαίνεται μεταξύ 9.000 - 13.500 ευρώ ανά μέρα(!).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ