ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα σκαριά το "Μουντιάλ Θρύλων"

Στα σκαριά το "Μουντιάλ Θρύλων"
© REUTERS

Στο Κατάρ το χρήμα ρέει άφθονο. Εάν σας έλειψαν οι Καναβάρο, Όουεν, Ρονάλντο, Ζιντάν από τα Παγκόσμια Κύπελλα μπορεί να έχετε μία δεύτερη ευκαιρία, με το "Μουντιάλ Θρύλων" να είναι στα σκαριά. Ποιος ο ρόλος του Καρεμπέ.

Η QSI (Qatar Sport Investments), με έδρα το Ντουμπάι, φιλοδοξεί να εκπονήσει ένα πρωτότυπο σχέδιο. Πρόκειται για το "Παγκόσμιο Κύπελλο Θρύλων", αποτελούμενο από 16 εθνικές ομάδες αθλητών που έχουν συμμετάσχει σε Μουντιάλ και υπερβαίνουν τα 35 έτη.

Κάθε ομάδα θα αποτελείται από επτά ποδοσφαιριστές και οι 16 ομάδες θα ταξινομηθούν σε τέσσερις ομίλους, ανά τέσσερις ομάδες. Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που έχει προσεγγιστεί, λόγω του γεγονότος ότι η QSI είναι βασικός χρηματοδότης της Παρί Σεν-Ζερμέν.

Και αυτός που έχει αναλάβει οργανωτικό ρόλο για τους "τρικολόρ" είναι ο Σύμβουλος Στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ. Η ομάδα της εθνικής Γαλλίας θα αποτελείται από την τάξη του 98', η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στον τελικό κόντρα στη Βραζιλία.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ ήταν αυτός που προσέγγισε τον Μιτσέλ Σαλγκάδο, πρώην συμπαίκτη του στην Ισπανία, για λογαριασμό της εθνικής Ισπανίας. Φάμπιο Καναβάρο, Μάικλ Όουεν και Καφού ηγούνται των προσπαθειών για Ιταλία, Αγγλία και Βραζιλία, αντίστοιχα.

"Βασιλικοί" μισθοί για τους συμμετέχοντες

Αναφέραμε, ότι το χρήμα ρέει άφθονο στο Κατάρ. Οι συμμετέχοντες αναμένονται να λάβουν πλουσιοπάροχες αμοιβές για τη συμμετοχή τους. Η αμοιβή του κάθε παλαίμαχου ποδοσφαιριστή θα κυμαίνεται μεταξύ 9.000 - 13.500 ευρώ ανά μέρα(!).

Στόχος είναι, μάλιστα, η πρώτη διοργάνωση του "Παγκόσμιο Κύπελλο Θρύλων" να γίνει το 2016 και στη συνέχεια ο αριθμός των 16 εθνικών ομάδων να αυξηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ