Σκέψεις της FIFA να πάρει το Μουντιάλ 2022 απ' το Κατάρ

Σκέψεις της FIFA να πάρει το Μουντιάλ 2022 απ' το Κατάρ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Focus", η FIFA σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρει το Μουντιάλ 2022 απ' το Κατάρ. Ποιες χώρες είναι οι επικρατέστερες να αναλάβουν τη διοργάνωση.

Οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στο Κατάρ, ενόψει του Μουντιάλ 2022, έχουν προκάλεσει έντονες αντιδράσεις παγκοσμίως, ενώ την ίδια ώρα έχουν θορυβήσει και τη FIFA, η οποία, παρότι μέχρι πριν από λίγο καιρό διατηρούσε μία πιο ουδέτερη στάση, είναι έτοιμη να λάβει δραστικά μέτρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Focus", οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σκέφτονται σοβαρά να πάρουν τη διοργάνωση απ' το Κατάρ. Σε μία τέτοια περίπτωση, φαβορί για να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022 είναι η Αγγλία και οι ΗΠΑ.

Το ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, Τούρκι Αλ-Σεΐχ, υποστηρίζει πως η οριστική απόφαση θα παρθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, σε ειδική συνεδρίαση. Απ' την πλευρά της, η FIFA αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο δεν αποκλείεται το δημοσίευμα να επιβεβαιωθεί καθώς υπάρχουν αρκετές πιέσεις προς την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Photo Credits: AP Photo/Maya Alleruzzo

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Γιατί κάνουμε (κάνετε, κάνουν) τρίo;

Έρευνες εξηγούν γιατί όλο και περισσότεροι, όλo και πιο εύκολα δοκιμάζουν ένα menage a trois.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24