ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε Αμερική ή Μαρόκο το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026

Σε Αμερική ή Μαρόκο το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026

ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό από τη μία, Μαρόκο από την άλλη ερίζουν για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, μετά από την επίσημη υποβολή των φακέλων τους.

Οι υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 πήραν επίσημη μορφή και με την παρέλευση της προθεσμίας, η FIFA έχει στα χέρια της δύο φακέλους για τη διοργάνωση του τουρνουά: τον αμερικανικό και εκείνον του Μαρόκου.

Ο αμερικανικός συνασπισμός κατέθεσε φάκελό υποψηφιότητας για την ανάληψη της διοργάνωσης, όπως και η αφρικανική χώρα, με την τελική επιλογή της FIFA να προκύπτει από ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου.

"Έχουμε δύο ενεργές υποψηφιότητες, μία είναι ομαδική και περιλαμβάνει τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, και η άλλη είναι του Μαρόκου. Σήμερα παρουσιάστηκαν οι δύο υποψηφιότητες και θα εξεταστούν λεπτομερώς από μία τεχνική επιτροπή. Θα αξιολογήσουμε τις δύο υποψηφιότητες. Θα επισκεφτούμε τα μέρη και μετά θα αποφασίσουμε εάν οι δύο υποψηφιότητες ανταπεξέρχονται στις ελάχιστες απαιτήσεις. Εάν ανταπεξέρχονται, η απόφαση θα ληφθεί στο κονγκρέσο", δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, από την Μπογκοτά όπου συνεδριάζει το Συμβούλιο της ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ