ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη νίκη σε προκριματικά Μουντιάλ για Νήσους Κουκ!

Πρώτη νίκη σε προκριματικά Μουντιάλ για Νήσους Κουκ!

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Νήσων Κουκ "έγραψε" ιστορία, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, με 3-0 επί της Τόνγκα. (VIDEO)

Βρίσκονται στη μέση του... πουθενά, για την ακρίβεια 3.500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέα Ζηλανδίας . Είναι άμεσα συνδεδεμένα πολιτικά (αν και αυτοδιοικούμενα) και πολιτισμικά με τη "μητέρα" - Νέα Ζηλανδία. Ο πληθυσμός τους, δεν υπερβαίνει τις 15.000. Πού λόγος για ποδόσφαιρο; Η τελευταία νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Νήσων Κουκ, το 2009 σε φιλικό, με αντίπαλο την Τόνγκα.

Και τώρα, η πρώτη νίκη σε προκριματικά Μουντιάλ, επί της ίδιας αντιπάλου. Με 3-0, χάρη σε χατ-τρικ του Τέιλορ Σαγκάμπι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, το 2018. Για την ιστορία, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Νήσων Κουκ βρίσκεται στη 206η θέση της κατάταξης της FIFA, από σύνολο 209 χωρών. Οι Νήσοι Κουκ είναι στον ίδιο όμιλο με Σαμόα, Αμερικανική Σαμόα και Τόνγκα. Βέβαια ο δρόμος είναι μακρύς και είναι βέβαιο ότι δεν θα φθάσουν στη Ρωσία, το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ