ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Περικοπές στον προϋπολογισμό του Μουντιάλ 2018

Περικοπές στον προϋπολογισμό του Μουντιάλ 2018

Μειώνει τον προϋπολογισμό η Ρωσία όσον αφορά την διοργάνωση του Μουντιάλ 2018.

H Κυβέρνηση της Ρωσίας μείωσε τον προϋπολογισμό του Μουντιάλ 2018 κατά 477 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα μειώθηκε ο αριθμόε των ξενοδοχείων και άλλων εγκαταστάσεων που ήταν στο πρόγραμμα να χρησιμοποιηθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Επίσης, ο αριθμός των προπονητικών κέντρων που αντιστοιχεί σε κάθε γήπεδο μειώνεται από τέσσερα σε τρία.

" Η απόφαση αυτή αντανακλά στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αλλά δεν θα έχει αρνητική επίπτωση στην διοργάνωση", δήλωσε ο Ντμίτρι Γεφίμοφ, αντιπρόσωπος της FIFA στη Ρωσία.

Η Ρωσία είχε πέσει έξω στον προϋπολογισμό της το 2014 όσον αφορά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι καθώς το κόστος έφθασε τα 44.5 δις ευρώ.

Οι Πρόεδρος της χώρας Βλάδιμιρ Πούτιν εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση των έργων χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις καθώς η κατασκευή των γηπέδων έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με την Guardian το 40% των εγκαταστάσεων του Μουντιάλ ολοκληρώνεται ή έχει ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην αγγλική εφημερίδα, τα μισά έργα της Ρωσίας βρίσκονται πίσω από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ