ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παραιτήθηκε ο ερευνητής για τα Μουντιάλ 2018 & 2022

Παραιτήθηκε ο ερευνητής για τα Μουντιάλ 2018 & 2022

Ο ερευνητής της FIFA για την ανάθεση των Μουντιάλ 2018 και 2022, σε Ρωσία και Κατάρ, αντίστοιχα, υπέβαλλε την παραίτησή του, αφήνοντας αιχμές στη ανακοίνωσή του. Η αντίδραση Μπλάτερ και Πλατινί.

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο ερευνητής της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA, Μάικλ Γκαρσία, για την ανάθεση των Μουντιάλ 2018 (Ρωσία) και 2022 (Κατάρ) και τις υποψίες περί διαφθοράς μετά την απόρριψη της προσφυγής του κατά των πορισμάτων του δικαστή Έκερτ, σύμφωνα με το οποίο δεν υπήρχε εξαγορά ψήφων.

Η FIFA θεώρησε το πόρισμα του δικαστή Έκερτ ως μία δήλωση, και έως εκ τούτου δεν είναι "εφέσιμη". Ο ίδιος ο Μάικλ Γκαρσία, δήλωσε:

"Στη διάρκεια των πρώτων μου χρόνων μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως καθοδηγητικό όργανο της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA, τον Ιούλιο του 2012, αισθάνθηκα ότι εφαρμόστηκε αληθινή πρόεδρος στον τομέα της δεοντολογίας. Τους τελευταίους μήνες, αυτό άλλαξε.", δήλωσε ο παραιτηθείς δικηγόρος από τις ΗΠΑ, που στις 5 του περασμένου Σεπτέμβρη διαπίστωσε σε έκθεσή του "σημαντικές και μεγάλες ασυμφωνίες στη στη διαδικασία υποβολής προσφορών και επιλογής".

Έκπληξη από Μπλάτερ

Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, εξέφρασε την έκπληξή του για την παραίτηση του Μάικλ Γκαρσία από τα καθήκοντά του:

"Είμαι έκπληκτος από την απόφαση του κυρίου Γκαρσία. Η δουλειά του στην επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεχιστεί" , δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της FIFA στη λιτή τοποθέτησή του στο BBC.

Τα "έχωσε" στη FIFA ο Πλατινί

Αντίθετα ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της FIFA, χαρακτηρίζοντας την παραίτηση του Γκαρσία, ως αποτυχία της.

"Η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA δημιουργήθηκε για να αυξηθεί η διαφάνεια στην οργάνωση, αυτό είναι ό,τι θα θέλαμε, αλλά στο τέλος, προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση. Η παραίτηση του Γκαρσία είναι μια νέα αποτυχία για τη FIFA.", δήλωσε ο Μισέλ Πλατινί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ