ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U20

Τσάνας: "Αδικήσαμε τους εαυτούς μας και τη προσπάθεια μας"

Τσάνας: "Αδικήσαμε τους εαυτούς μας και τη προσπάθεια μας"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Τσάνας σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με το Ουζμπεκιστάν υποστήριξε πως η αποβολή του Κουρμπέλη στοίχισε στην Εθνική Ελλάδας και έπαιξε ρόλο στο τελικό 3-1 ενώ σημείωσε ότι μια ήττα δεν μπορεί να φέρει την καταστροφή και να αναιρέσει την προσπάθεια αυτών των παιδιών.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας μίλησε στο epo.gr λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής Κ-20 με το Ουζμπεκιστάν για τη φάση των 16 του Μουντιάλ Νέων 2013 , ο οποίος ήταν ο τελευταίος για την Εθνική Νέων στη διοργάνωση.

Ο νεαρός προπονητής στάθηκε στη συνολική προσπάθεια που έκαναν οι νεαροί ποδοσφαιριστές μέχρι να φτάσουν στους 16 του Μουντιάλ αλλά και στα λάθη που στοίχισαν για την ήττα από το Ουζμπεκιστάν.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Αδικήσαμε τον εαυτό μας και όλη την προσπάθεια που κάναμε μέχρι τη φάση των 16 του Μουντιάλ. Ασφαλώς αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την παρουσία στα γήπεδα της Τουρκίας, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και γι αυτόείμαστε στενοχωρημένοι.

Δεν είναι το τέλος του κόσμου αυτός ο αποκλεισμός, αλλάμας αφήνει πικρία.Γνωρίζαμε εκ των προτέρων τις δυσκολίες του αγώνα και το τι ακριβώς μπορεί να κάνει το Ουζμπεκιστάν, αλλά τις καταλάβαμε καλύτερα εντός γηπέδου. Παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε μέτρια και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, βρήκαμε τη δύναμη να αντιδράσουμε άμεσα.

Κατά τη γνώμη μου είχαμε τον έλεγχο και μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση, αλλά μας στοίχισε απίστευτα η φάση της αποβολής του Κουρμπέλη στο πέναλτι που έκανε το σκορ 1-2 εις βάρος μας. Εκεί ανατράπηκαν οι ισορροπίες, αφού πριν από λίγο είχαμε κάνει και την αλλαγή με τον Μπάλλα στα χαφ.

Σίγουρα αξίζαμε περισσότερα όπως είχαμε δείξει με τη μέχρι τώρα παρουσία μας. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα δεν μπορείς να τα εξηγήσεις άμεσα. Το ποδόσφαιρο όσο απλό είναι, άλλο τόσο σύνθετο μπορεί να αποδειχθεί ορισμένες φορές στην ανάλυσή του μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει μ’ εμάς εν προκειμένω.

Συγχαρητήρια και στους αντιπάλους μας για την πρόκρισή τους. Ελπίζω και στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες τέτοιες επιτυχίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε επειδή χάσαμε σήμερα, ότι η παρουσία μας στις 16 κορυφαίες ομάδες του κόσμου δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεγάλη επιτυχία, την οποία πέτυχαν αυτά τα παιδιά μέσα από σκληρή δουλειά».

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U20
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ