ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U20

Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν 1-3

Ελλάδα-Ουζμπεκιστάν 1-3
INTIME SPORTS

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων U20 υποτίμησε το Ουζμπεκιστάν και το "πλήρωσε" καθώς ηττήθηκε με 3-1 και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο Μουντιάλ της Τουρκίας στην φάση των "16". Το γκολ της "γαλανόλευκης" με πέναλτι ο Σταφυλίδης.

Στην φάση των "16" ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας των Νέων U20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποτίμησε το Ουζμπεκιστάν και το "πλήρωσε", καθώς ηττήθηκε με 3-1 και αποχαιρέτησε την διοργάνωση.

Για την Εθνική μας η οποία αγωνιζόταν με δέκα παίκτες (αποβολή του Κουρμπέλη), το γκολ σημείωσε ο Σταφυλίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Το Ουζμπεκιστάν στην φάση των "8" θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Γαλλία-Τουρκία.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν απείλησε ιδιαίτερα το Ουζμπεκιστάν μέχρι να δεχθεί το γκολ σε μια αδράνεια της άμυνας. Στην συνέχεια αύξησε την πίεσή της ισοφάρισε με το πέναλτι του Σταφυλίδη, ενώ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο αν και η Εθνική πίεσε για δεύτερο γκολ στάθηκε άτυχη, καθώς από δύο λάθη δέχθηκε ισάριθμα γκολ από το σημείο του πέναλτι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και γνώρισε τον αποκλεισμό στην πρώτη του συμμετοχή σε Μουντιάλ.

Τα πλάνα του Τσάνα

Ο Κώστας Τσάνας παρέταξε την Εθνική μας με την γνωστή ενδεκάδα με μοναδική αλλαγή την επιστροφή του Γιαννιώτα.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καπίνο και στην άμυνα οι Κωνσταντινίδης (δεξιά), Σταφυλίδης (αριστερά), Τριανταφυλλόπουλος και Κουρμπέλης κεντρικό δίδυμο.

Στην μεσαία γραμμή οι Μπάλλας, Φουρλάνος, Μπουχαλάκης και στην επίθεση οι Κολοβός (αριστερά), Γιαννιώτας (δεξιά), Διαμαντάκος (κορυφή).

Δέχθηκε γκολ και ξύπνησε η Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκε καλά, αν και είχε τη κατοχή της μπάλας και έπρεπε να δεχθεί γκολ προκειμένου να "ξυπνήσει".

Στο 11', ο Κολοβός έκανε το πρώτο σουτ στην αναμέτρηση με τον Αμάνοβ να μπλοκάρει εύκολα, ενώ στο 17' από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σταφυλίδη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με αποτέλεσμα το Ουζμπεκιστάν να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλήσει την ελληνική εστία.

Στο 23' από την κεφαλιά του Γιουλντάσοβ στο δεύτερο δοκάρι ο Καπίνο, μπλόκαρε την μπάλα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (27'), οι τυπικά φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Μετά από σέντρα από δεξιά ο Μαχσταλίεβ ο οποίος ήταν αφύλακτος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του Καπίνο για το 0-1.

Το γκολ αυτό φαίνεται πως "ξύπνησε" τους Έλληνες διεθνείς οι οποίοι πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα και πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 31', μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιαννιώτα η μπάλα έφυγε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα (33') η Ελλάδα κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Διαμαντάκος μαρκαρίστηκε από τον Κόζακ μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέβαλε ο Σταφυλίδης ο οποίος ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1 για την Ελλάδα.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Ελλάδα είχε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες. Στο 40' το σουτ του Μπάλλα δεν ανησύχησε τον Αμάνοβ, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Μπουχαλάκη στο 42'.

Πίεσε αλλά στάθηκε άτυχη

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο προκειμένου να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 54' μάλιστα μετά από σέντρα του Σταφυλίδη, ο Διαμαντάκος δεν πρόλαβε να σπρώξει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα, με τους αμυντικούς του Ουζμπεκιστάν να διώχνουν σε κόρνερ.

Επτά λεπτά αργότερα (60') η Εθνική μας στάθηκε άτυχη, καθώς ο Κουρμπέλης μάρκαρε τον Φομίν μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Σεργκέεβ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, δεν έκανε λάθος και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο Ουζμπεκιστάν με 2-1.

Μετά από την ψυχρολουσία αυτή, η Εθνική μας προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει, αλλά από το σουτ του Κολοβού στο 64' η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ελληνική ομάδα παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό, ώστε να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 70΄από το σουτ του Γιαννιώτα η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 83' η Εθνική μας στάθηκε και πάλι άτυχη με τον Κωνσταντινίδη να κάνει πέναλτι.

Ο Ραχμάνοβ εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 3-1 για την ομάδα του Ουζμπεκιστάν. Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με την Εθνική μας ομάδα να χάνει με 3-1 από το Ουζμπεκιστάν και να αποχαιρετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας.

Ο διαιτητής του αγώνα Νουμαντιέ Ντου (Ακτή Ελεφαντοστού), απέβαλλε με δύο κίτρινες κάρτες τον Κουρμπέλη και τον Γιουλντάσοβ, ενώ "κιτρίνισε" τους Κωνσταντινίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Ραχμάνοβ.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουρμπέλης, Σταφυλίδης, Μπάλλας (58' Μπουγαϊδης), Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (68' Μπακασέτας), Κολοβός, Γιαννιώτας (73' Ράνος), Διαμαντάκος.

Ουζμπεκιστάν (Αχμαντιάν Μουσάεφ): Αμάνοβ, Σαμσιτντίνοβ, Ραχμάνοβ, Γιουλντάσοβ, Φόμιν, Μαχσταλίεβ, Κόζακ (81' Ουρινμπόεβ), Τουράποβ (89' Γιουσούποβ), Σεργκέεβ (85' Χακίμοβ), Σαμπιρχοτζάεβ, Ουμπαϊντουλάεβ.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U20
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ