ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουρουγουάη-Χιλή θέλουν το Μουντιάλ 2030

Ουρουγουάη-Χιλή θέλουν το Μουντιάλ 2030

Μπορεί ακόμη να μην γνωρίζει κανείς πότε θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, αλλά Χιλή και Ουρουγουάη ετοιμάζονται να καταθέσουν κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030.

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 να είναι βέβαιο ότι θα διεξαχθεί στη Ρωσία, αυτό του 2022 να λέει η FIFA ότι θα διεξαχθεί στο Κατάρ αλλά να μην γνωρίζει ακόμη τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής του, Χιλή και Ουρουγουάη ετοιμάζονται να καταθέσουν στον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, τη κοινή τους υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030.

Εάν η ανάληψη της διοργάνωσης του 2026 δεν ανατεθεί στην Κολομβία, (αλλά σε κάποια από τις Καναδά, Μεξικό -οι επιβεβαιωμένες υποψηφιότητες- ή ΗΠΑ που είναι πιθανή υποψηφιότητα) τότε θα μιλάμε για την επιστροφή της κορυφαίας διοργάνωσης στη Ν. Αμερική, μετά το πρόσφατο Μουντιάλ που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι στη Βραζιλία.

"Η προτεραιότητα ήταν η Αργεντινή, αλλά τελευταία εξετάζουμε και την πιθανότητα της Χιλήε, με την οποία έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Θα το προτείνουμε στον Μπλάτερ, στις 26 του τρέχοντος μηνός", δήλωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουρουγουάης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ