ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν το "Φαινόμενο" χάρισε το Μουντιάλ στη Βραζιλία

Όταν το "Φαινόμενο" χάρισε το Μουντιάλ στη Βραζιλία

Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια, η Βραζιλία κατέκτησε το Μουντιάλ της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, επικρατώντας 2-0 της Γερμανίας με ισάριθμα γκολ του Ρονάλντο. Το Sport24.gr θυμίζει (VIDEO).

Ένας τελικός με ξεκάθαρο φαβορί. Μια μάχη ανάμεσα σε δυο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έστω και αν η μια από τις δυο ομάδες ήταν πολύ πιο ταλαντούχα εκείνη την περίοδο. Είχε και έναν παίκτη που έμελλε να βάλει φαρδιά πλατιά την "υπογραφή" του στο ματς που έκρινε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ήταν 30 Ιουνίου 2002, όταν η Βραζιλία κατέκτησε το Μουντιάλ της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, επικρατώντας 2-0 της Γερμανίας στο μεγάλο τελικό που έγινε στο "International Stadium" στη Γιοκοχάμα. Οι "καριόκας" είχαν τον πρώτο λόγο και στο χορτάρι πιστοποίησαν την υπεροχή τους, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρονάλντο.

Ναι, το "Φαινόμενο" όρισε την τύχη εκείνου του τελικού, επαναφέροντας την Βραζιλία στην κορυφή του κόσμου. Με δυο δικά του γκολ στο 67' και στο 79' (το ένα "δώρο" του Όλιβερ Καν), η σελεσάο έφτασε στην τελική επικράτησε, αποδεικνύοντας πως ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά.

Μαζί με τους Ροναλντίνιο και Ριβάλντο συνέθεσαν μια από τις σπουδαιότερες και πιο ταλαντούχες τριπλέτες που έχουν παίξει μαζί σε εθνικό επίπεδο. Η Βραζιλία έφτασε στην κορυφή απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του Ρούντι Φέλερ (βοηθός του ο Μίχαελ Σκίμπε), που έκανε υπέρβαση με την συμμετοχή της στον τελικό.

Όταν το "Φαινόμενο" χάρισε το Μουντιάλ στη Βραζιλία

Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (5-3-2): Καν, Φρινγκς, Λίνκε, Ράμελοβ, Μέτσελντερ, Μπόντε (84' Τσίγκε), Χάμαν, Γέρεμις (77' Τζέραλντ Ασαμόα), Σνάιντερ, Νόιβιλ, Κλόζε (74' Μπίρχοφ).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (5-3-2): Μάρκος, Καφού, Λούσιο, Εντμίλσον, Ρόκε Ζούνιορ, Ρομπέρτο Κάρλος, Ζιλμπέρτο Ζίλβα, Κλέμπερσον, Ροναλντίνιο (85' Ζουνίνιο), Ριβάλντο, Ρονάλντο (90' Ντενίλσον).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ