ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οκκάς: "Ιδιαίτερο ματς το Ελλάδα - Κύπρος"

Οκκάς: "Ιδιαίτερο ματς το Ελλάδα - Κύπρος"
Οκκάς INTIME SPORTS

Ο παλαίμαχος Κύπριος ποδοσφαιριστής Γιάννης Οκκάς μίλησε στον Sport 24 Radio και στην εκπομπή “Παίξε μπαλίτσα” με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Αντώνη Κυρίκο για την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, όπου Ελλάδα, Κύπρος, Βέλγιο και Εσθονία θα τεθούν αντιμέτωπες για τον 8ο όμιλο.

Για το ότι Ελλάδα και Κύπρος θα τεθούν αντιμέτωπες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018: “Είναι κάτι που θα το ήθελα να είχε συμβεί ότι ήμουν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Αυτός ο αγώνας έχει μια ιδιαιτερότητα και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον αυτές τις αναμετρήσεις. Είμαι πολύ περίεργος για το πως θα γίνει η ανάκρουση των εθνικών ύμνων. Για την Κύπρο αυτή είναι μια δύσκολη κλήρωση, αλλά έχουμε ένα καλό σύνολο που μπορεί να σταθεί απέναντι στους αντιπάλους των προκριματικών.”

Για την Εθνική Ελλάδας: “Η Εθνική Ελλάδας είναι μια καινούργια ομάδα. Έχουν περάσει 11 χρόνια από το EURO 2004. Εκείνη η φουρνιά έχει φύγει. Υπάρχουν νέα παιδιά στην ομάδα και σίγουρα είναι ερωτηματικό το τι πρόσωπο θα παρουσιάσει. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει πολύ υλικό στην ομάδα. Πολλά παιδιά παίζουν στο εξωτερικό και αυτό βοηθάει στον μέγιστο βαθμό την Εθνική.Απ΄ ότι ακούω θα γίνει και αλλαγή προπονητή. Ελπίζω να βρεθεί η κατάλληλη λύση.”

Για το Βέλγιο: “ Είναι πλέον μια ανερχόμενη δύναμη. Είναι μια ομάδα νεανική με πολύ ταλέντο και μπορώ να πω ότι είναι πιο δύσκολος αντίπαλος απ΄ ότι άλλες παραδοσιακές δυνάμεις, επειδή πολύ δύσκολα μπορείς να της αποσπάσεις βαθμό.”

Τα κοινά χαρακτηριστικά Ελλάδας – Κύπρου: “ Αυτό που μας διακρίνει είναι το πάθος. Δεν μπορώ να φανταστώ αυτές τις δύο ομάδες χωρίς πάθος. Είναι στο DNA τους. Το ποδόσφαιρο όμως εξελίσσεται διαρκώς και νομίζω ότι υστερούμε σε τακτική. Επίσης είμαστε ή του ύψους ή του βάθους σε ότι αφορά την ποδοσφαιρική νοοτροπία. Μπορούμε να κάνουμε και το καλύτερο και το χειρότερο και αυτό το είδαμε αυτό να συμβαίνει με με την Ελλάδα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ