ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ομάδες του Μουντιάλ έγιναν 48 στο μυαλό του Ινφαντίνο

Οι ομάδες του Μουντιάλ έγιναν 48 στο μυαλό του Ινφαντίνο

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, είχε προτείνει Μουντιάλ με 40 ομάδες, αλλά τώρα τις έκανε 48, θέλοντας περισσότερους στο πάρτι, όπως ο ίδιος είπε! Διαβάστε την σκέψη του και την πιθανή μορφή του Μουντιάλ 2026

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, αποκάλυψε τον Ιούλιο μιλώντας επί αφρικανικού εδάφους πως η πρότασή του για το Μουντιάλ 2026 θα ήταν διεξαγωγή με 40 ομάδες.

Ακόμη 8 χώρες δηλαδή στα τελικά (από 32 που είναι σήμερα), με την Αφρική να κερδίζει δύο θέσεις (7 αντί για 5), αλλά τώρα ο Ινφαντίνο έκανε νέα πρόταση, βάζοντας άλλες 8! Μουντιάλ με 48 ομάδες δηλαδή.

"Υπάρχουν ιδέες και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση, θα τα συζητήσουμε όλα αυτόν τον μήνα και το 2017 θα αποφασίσουμε", τόνισε ο νέος πρόεδρος της FIFA.

"Η ιδέα με τις 48 ομάδες δεν αλλάζει πολύ την σημερινή μορφή του Μουντιάλ. Πάλι οι ίδιοι όμιλοι θα γίνουν στους 32. Εκεί 16 ομάδες θα περνούν απευθείας, απλά οι άλλες 16 θα παίρνουν την πρόκριση μέσω ενός αγώνα μπαράζ".

Όλο αυτό βέβαια φαντάζει αρκετά δύσκολο να γίνει. 48 ομάδες δηλαδή με τις 16 να παίζουν ένα ματς και επιστρέφουν σπίτι! Έχοντας χάσει οι ποδοσφαιριστές τις διακοπές τους και έχοντας η χώρα τους δαπανήσει αρκετά χρήματα.

"Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε κανονικά Μουντιάλ 32 ομάδων, αλλά 48 χώρες θα πηγαίνουν στο πάρτι", τονίζει χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο, ο οποίος προφανώς θέλει απλά να κινηθεί περισσότερο χρήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ